Lukon kauden ensimmäinen kotipeli oli yksipuolinen näytös – TPS täysin vastaantulija

Anrei Hakulinen oli tänään tehokkaalla pelipäällä kirjaten tehot 2+1.
Lukko oli kauden ensimmäisessä kotiottelussaan tehokas, eikä unisesti pelannut turkulaisjoukkue päässyt kunnolla peliin mukaan missään vaiheessa. Raumalaisten tehokkain pelaaja oli kolmen pisteen iltaa viettänyt Anrei Hakulinen.

Raumalla kohtasivat lauantain Liiga-kierroksella toissakauden finalistit, kun Lukko ja TPS ottivat yhteen. Joukkueet olivat pelanneet kautta edeltäneissä harjoitusotteluissa kahdesti vastakkain, ja kumpikin näistä otteluista päättyi turkulaisten voittoon.

Tämän päivän kamppailussa Lukko oli selvästi niskan päällä ja vei 3520 katsojan edessä täyden pistepotin lukemin 6–0.

Ottelu alkoi vauhdikkaasti ja kumpikaan joukkue ei jäänyt juuri odottelemaan. Lukko oli heti alussa lähellä maalintekoa, kun hyökkääjä Oliver Suni ampui kiekon Eetu Anttilan vartioiman TPS-maalin tolppaan.

Avausmaali nähtiin ajassa 7.09 ja maalintekijänä kunnostautui Anrei Hakulinen. Tilannetta edelsi Thomas Grégoiren nopea kääntö Lukon hyökkäyssiniseltä Julius Mattilalle, joka oli jäänyt täysin vapaaksi TPS:n maalin eteen. Mattilalla oli helppo työ siirtää kiekko Jere Karjalaiselle, jonka epäonnistuneen laukauksen jälkeen Hakulinen sai lyödä pelivälineen käytännössä katsoen tyhjään maaliin.

Taklauksien sävyttämän erän edetessä Lukko otti peliä hallintaansa, ja vierasjoukkue joutui rikkomaan. TPS otti avauserässä lopulta kaksi rangaistusta, joista jälkimmäinen kostautui. Kai Kantolan ottaman koukkaamisjäähyn aikana Sebastian Repo vei mielipaikaltaan neliön keskeltä Lukon 2–0 johtoon ajassa 18.20.

Lukon lyömät alkutahdit kantoivat loppuun asti

Toisen erän alussa myös turkulaiset pääsivät kokeilemaan ylivoimansa tehokkuutta, mutta Lukko selvitti erikoistilanteen tyylikkäästi. TPS pääsi ylivoiman jälkeen näennäisesti peliin mukaan, joskin lento katkesi nopeasti, kun Aron Kiviharjulle sattui virhe oman maalin takana ja Lukko sai tehdä rauhassa illan kolmannen osuman. Maalintekijäksi merkittiin Antti Saarela ajassa 27.39.

Läpi ottelun tehokkaasti pelannut kotijoukkue siirtyi jo 4–0 johtoon neljä minuuttia ennen erän loppua, kun suoraan vaihdosta kentälle tullut Josh Kestner laukoi kiekon pienestä kulmasta Anttilan selän taakse.

Turkulaisryhmä pystyi vielä erän lopussa luomaan muutaman pidemmän tilanteen vastustajan päätyyn, mutta syöttöjen huolimattomuus piti joukkueen pois huippupaikoilta.

Päätöserän alussa Artjom Zagidulin joutui maalillaan venymään, kun TPS loi muutaman vaarallisen tilanteen. Maali syntyi kuitenkin jälleen toiseen päähän, tällä kertaa Harri Kainulaisen lavasta. Tulinen rannelaukaus painui verkkoon ajassa 42.37.

Koko ottelun vahvasti pelannut Lukon kakkosketju kaunisteli lukemat vielä 6–0:aan. Hakulisella oli jälleen helppo työ laittaa kiekko maalin TPS-puolustuksen lepsuillessa.

Lukon kausi jatkuu tulevana keskiviikkona vierasottelulla Mikkelin Jukureita vastaan. TPS kohtaa samalla kierroksella Jyväskylässä JYPin.