Kärpät tylsytti Tapparan – Joel Blomqvistille nollapeli

Kärpät pelasi ehjän kuusikymppisen.
Kuva © Sirpa Pöyhönen - sirpa.poyhonen@jatkoaika.com
Kärpät ja Tappara pelasivat tasaisen ottelun Oulussa. Kotijoukkue hallitsi ensimmäiset kaksi erää kun taas kolmannessa erässä Tappara pyöritti peliä, joskin tuloksetta.

Lauantai-illan huumassa kohtasi kaksi jättiläistä, kun ennakkoon suurimmat mestarisuosikit Kärpät ja Tappara ottivat toisistaan mittaa Oulussa. Kärpät oli lopulta lukemin 3–0 parempi.

Avauserä oli maaliton, mutta kotijoukkue oli pelin päällä. Kymmenkunta maalipaikkaa luonut Kärpät hallitsi enemmän kiekkoa, Tapparan ottaessa vastaan. Avauserän näyttävimmät suoritteet nähtiinkin maalinsuulla, kun niin Joel Blomqvist kuin Vilho Heikkinen venyivät useampaan otteeseen vaikeiden kiekkojen eteen.

Toinen erä jatkui aika lailla samanlaisena kuin avauserä, ja kotijoukkue saikin palkinnon ajassa 26.51. Erinomaisen maskin luonut Teemu Turunen pääsi Tommi Kivistön viivatoimitukseen väliin, ja Heikkinen oli yllätetty ensimmäisen kerran.

Pelin kuva oli pitkälti se, että Kärpät hallitsi, loi päätypelejä ja näiden jälkeen väsynyt Tappara ei enää jaksanut hyökätä riittävän laadukkaasti, jolloin kotijoukkue pystyi hallitsemaan pelin virtausta sille suotuisalla tavalla.

Toisen erän lopulla tunteet läikkyivät ensimmäistä kertaa, kun Kärppien Julius Junttila ja Tapparan Jori Lehterä tökkivät pidemmän aikaa toisiaan, jonka seurauksena molemmat lähetettiin kuluttamaan jäähypenkkiä.

Tappara ei onnistu maalinteossa

Kolmanteen erään pelin kulku vaihtui. Kärpät sumputti kaukalon keskustaa Tapparan hakiessa tasoitusmaalia. Tappara kykeni luomaan muutaman laadukkaan maalipaikan lähinnä suorista hyökkäyksistä, mutta uransa kuudennen nollapelin torjunut Blomqvist ei horjunut maalillaan.

Kärpät osoitti tylyyttään iskemällä 2–0-maalin kolmannen erän puolivälissä Tapparan pidemmän hallintajakson jälkeen. Artty Hyry pääsi rokottamaan vierasjoukkuetta maalinedustalle päätyneestä irtokiekosta.

Hyryn maali syvensi Tapparan ahdinkoa, eikä vierasjoukkue saanut enää kunnollista kirivaihdetta silmään Kärppien puolustaessa laadukkaasti ympäri kaukaloa. Lopulta Marko Anttila kävi vielä viimeistelemässä Kärppien illan kolmannen maalin tyhjään verkkoon. Niin Anttila kuin Turunen tekivät ensimmäiset maalinsa kärppäpaidassa.

Kärpät myös katkaisi sille epämieluisan putken, sillä Tappara oli hävinnyt edellisen kerran Oulussa joulukuussa 2019. Tappara oli siis kyennyt ennen tätä iltaa voittamaan kuusi kertaa putkeen Oulussa, joista kaksi vasta voittomaalikilpailun jälkeen.