Murskatappiosta murskavoittoon − Ässät iski viisi osumaa JYPiä vastaan

LIIGA / Raportti
Niklas Appelgren pelasi Liiga-uransa tehokkaimman ottelun.
Kauden kahdella tappiolla aloittanut Ässät pesi kasvojaan komealla esityksellä Porin lauantai-illassa. JYP kaatui puhtaasti 5−0. Feetu Knihti ja Niklas Appelgren viettivät kolmen tehopisteen ottelua.

Ässien ratkaisupelaajat olivat vahvasti esillä jo ottelun avauserässä, sillä Feetu Knihti teki porilaisten molemmat maalit ensimmäisessä erässä. Syöttöpisteet menivät Jami Virtaselle ja Niklas Appelgrenille. Ketju oli mukana myös ottelun viimeisessä maalissa, kun Knihti ja Appelgren kirjauttivat syöttöpisteet Nikolas Matinpalon osumaan.

Viime kaudella ensimmäiset Liiga-ottelunsa pelannut ja noin puolet peleistä mukana ollut Knihti kirjautti urallaan ensimmäistä kertaa useamman tehopisteen Liiga-ottelussa. Myös kaudella 2016-17 debytoineelle ja seuraavalla kaudella vakioroolin ottaneelle Appelgrenille kyseessä oli Liiga-uran tehokkain ottelu. Viidesti aiemmin Appelgren oli kerännyt kaksi pistettä saman ottelun aikana.

Knihtiltä vahva alku otteluun

Perjantaina nöyryyttävän tappion Turussa kärsinyt Ässät sai otteluun toivomansa alun, kun kiekko oli JYPin maalissa reilun kahden minuutin jälkeen. Maalintekijänä oli Knihti, joka onnistui toisella yrittämällä sen jälkeen, kun Jami Virtanen oli voittanut päätykiekon.

JYP otti otetta pelistä sen jälkeen ja oli jonkun verran suoraviivaisempi, mutta toisestakin maalista vastasi Ässät. Asialla oli sama ketju kuin ensimmäisessä osumassa, ja roolitkin olivat samat. Tällä kertaa maali tuli vastahyökkäyksestä, jossa Virtanen tarjoili ja Knihti pääsi tekemään ottelun toisen osumansa.

JYP järjesti toisen erän alkupuolella vahvan vastahyökkäyksen, josta Mikko Petmanin nousun jälkeen Josh Teves pääsi laukomaan. Tilanteesta seurasi videotarkistus, mutta hyväksyttyä maalia ei syntynyt.

Ässät lisäsi johtoaan kuutisen minuuttia ennen erän päättymistä, kun Eemil Erholtz ohjasi tyylikkäästi Roni Seväsen laukauksen maaliin. Knihti haki innokkaasti hattutemppua, mutta laukaus pysähtyi tällä kertaa JYP-pelaajistoon.

Kolmannen erän alussa nähtiin dramaattinen hetki, kun Geoff Plattin maila osui maalivahti Niklas Rubinia leukaperiin. Tämä jäi tuomaristolta näkemättä, eikä rangaistusta jaettu. Erän puolivälissä Ässät teki neljännen osuman. Laukaus tyrehtyi ensin pelaajaruuhkaan, mutta sieltä Dominic Turgeon onnistui nappaamaan sen ja tekemään ensimmäisen maalinsa Liigassa.

JYP ei saanut järkeviä tilanteita rakennettua pelin loppuhetkillä, joten Ässien tehtäväksi jäi varmistaa Niklas Rubinille nollapeli hänen kolmannessa ottelussaan. Ässät kaunisteli vielä lukemiksi 5-0, kun Matinpalo laukoi Appelgrenin syötöstä ottelun viimeisen maalin.

Ässille voitto oli kauden ensimmäinen. JYP on porilaisten tapaan voittanut yhden pelaamastaan kolmesta ottelusta tällä kaudella. Seuraavan kerran joukkueet ovat tositoimissa keskiviikkona, kun Jyväskylään saapuu TPS ja Poriin Ilves.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo