Odenin ilmiömäinen syöttö ratkaisi voiton Ilvekselle − HIFK:n Rantakari loukkaantui

LIIGA / Raportti
Ilves jatkaa puhtaalla pelillä.
Kuva © Samuli Huikuri - https://www.instagram.com/shuikuri/
Ilves otti tiukan puolustusvoiton HIFK:sta. Voittomaalin alusti jään pinnasta Joonas Oden.

Tampereen Ilves nappasi kolmannen täyden pistepottinsa yhtä monessa ottelussa voittamalla HIFK:n kotonaan 2−1 (1−0, 0−0, 1−1). Voittomaalin teki kolmannessa erässä Eemeli Suomi. Ilves on ainoa ilman pistemenetyksiä 2−3 kierroksen jälkeen jatkava joukkue.

HIFK ei ole napannut Ilvestä vastaan täyttä pistepottia Tampereelta sitten joulukuun 2016. Helsinkiläisjoukkue ei ole myöskään saanut yhtään pistettä Nokia Arenalla pelaamistaan neljästä ottelusta.

Ottelun avausmaali tuli hieman yllättävällä tavalla, kun jo neljännellä minuutilla verkko heilui Roope Taposen selän takana. Jarkko Parikan siniviivalta ampuma kuti muutti hieman suuntaa HIFK-pelaajan mailasta, mutta oli silti täysin maskiton kaukolaukaus maalivahdin torjuttavaksi.

Toisessa päädyssä maalipaikatkin olivat tiukassa, sillä Ilves onnistui pelaamaan keskustaansa erityisen tiiviisti. Avauseran paras vieraspaikka siunaantui Eetu Koivistoiselle Ilves-pelaajan kiekonmenetyksellä aiheuttamasta läpiajosta. Ilves pelasi tilanteessa ylivoimalla.

Tiukkaa koko kaukalon puolustamista

Toinen erä sujui jokseenkin samoissa merkeissä. HIFK:lla oli omat kiekonhallinta-aikansa, mutta se ei tuottanut vaarallista maalintekouhkaa. Kolmannessa erässä HIFK vihdoin onnistui, kun Ilves töpeksi taas kiekon ylivoimalla pelatessaan. Teemu Tallberg pääsi ensin yrittämään vapaasti, ja Marek Langhamerin torjuttua kiekon Koivistoinen pääsi nostamaan kiekon maaliin.

Erä oli pitkinä jaksoina tarkkaa kiekottelua. Molemmat pelasivat runsaasti viivelähtöjä, ja vastustaja otti kerta toisensa jälkeen niitä vastaan korkealla trapilla. Tila oli tiukassa jatkuvan koko kaukalon puolustusvalmiuden kanssa molemmilla.

Pelin edetessä HIFK:n puolustusote tiivistyi entisestään. Helsinkiläisten puolustamisesta kertoi se, että voittomaali jäi Ilveksen ainoaksi maalia kohti menneeksi laukaukseksi kolmannessa erässä.

Ottelun voittomaali oli todella komea. Ilari Melart kompuroi kiekon kanssa, ja sen napannut Joonas Oden oli karata läpiajoon. Melart sai kaadettua Odenin, mutta Ilves-hyökkääjä onnistui kaatuessaankin syöttämään kiekon maalille nousseelle Suomelle. Siirretyn rangaistuksen aikana tullut maali jäi ottelun voittomaaliksi.

Ilves-päävalmentaja Jouko Myrrä myhäili tyytyväisenä C Moren pelin jälkeisessä haastattelussa.

− Oli tiukka taistelu, kaksi huippujoukkuetta jäällä, me lähdimme kuitenkin voittajana kaukalosta. Suurimman osan 60 minuutista pystyimme puolustamaan ja pelaamaan myös kiekolla fiksusti. Ainahan sinne jotain pomppuja tietysti tulee, mietti Myrrä.

− Viime kauden oppeja on, että pitää jämäkämmin omaa maalia puolustaa, päätti Myrrä.

Parannettavaa Ilveksellä jäi ylivoimapeliin, jolla sen neljästä kerrasta ainoan kerran maali heilahti omassa päässä.

Rantakari poistui pukukoppiin

HIFK:lle ikäviä uutisia tuli Otso Rantakarin kolmannen erän tilanteesta. Rantakari kaatui hyökkäyspään tilanteessa, ja näytti loukkaavan tilanteessa polvensa tai päänsä osuttuaan jäähän ja Ilveksen pelaajaan. Rantakari poistui omin jaloin mutta vaikeasti liikkuen ensin penkille ja sitten pukukoppiin.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo