Lassi Lehtiselle tammikuun neljäs nollapeli – JYPin ailahteleville peliesityksille jatkoa

Lukon kenttäpelaajat pääsivät jälleen onnittelemaan Lassi Lehtistä ottelun päätyttyä.
Kuva © Jari Mäki-Kuutti
Joukkueiden kauden kolmannessa keskinäisessä kohtaamisessa saatiin jännittää niin nollaputken pituutta kuin joukkueiden erikoistilannepelaamisen toimivuuttakin. Lukon voittotulos 4–0 merkitsi Lassi Lehtisen nollaputken kasvamista jo 275 minuutin ja 11 sekunnin mittaiseksi.

Joukkueiden kauden kolmas mittelö käynnistyi juhlallisissa merkeissä Pekka Virran saadessa muistotaulun 800. runkosarjaottelun rajapyykin rikkoutumisen kunniaksi. Vasta kolmantena päävalmentajana kunnioitettaviin lukemiin yltänyt Virta pääsi heti ottelun alusta käyttämään piirtotaitojaan, kun kotijoukkueen peli ei lähtenyt rullaamaan toivotulla tavalla.

JYP pääsi luomaan laukaisupaikkoja junioripelaajiensa johdolla, ja Liigan nollaputkiennätystä hamunnut Lassi Lehtinen joutui venymään parhaimpaansa. Jerry Turkulainen pääsi myös kilauttamaan tolppaa, mutta maaliin saakka kiekko ei tietään löytänyt. Hurrikaani pääsi pyörimään kahdesti myös ylivoiman merkeissä, mutta Lukon tehokas alivoima siivosi alakerran.

Ottelun avausmaali syntyi Lukon kultakypärän Daniel Audetten vahvan yksilösuorituksen päätteeksi, kun kanadalaishyökkääjä pääsi omalta alueelta karkuun kesken vierasjoukkueen pyörityksen. Maalin jälkeen kotijoukkue sai siirrettyä painetta vahvemmin hyökkäysalueelle, mutta joukkueelle tarjoutunut ylivoimamahdollisuus jäi siitä huolimatta käyttämättä.

Tahmeaa ylivoimaa, vahvaa alivoimaa

Sinipaidat pääsivät toisen kerran ylivoimalle, mutta ajoittain töksähdellen toimineeseen ylivoimaan ei saatu vielä parannusta. Jyväskyläläisjoukkueen ykkössentterinä tänään pelannut Samuel Helenius on tunnettu loistavana alivoimapelaajana, ja siitä nähtiin todisteita tänäänkin.

Edellisen kamppailun tapaan joukkueiden välillä oli pitkään sitkeästi ainoastaan yksi maali, ja molemmat maalivahdit kummassakin päässä tuntuivat olevan pelipäällä, vaikka maalivahtien torjuntamäärät olivatkin melko alhaisia toisessa erässä. Joukkueet saivat myös harjoittaa erikoistilannepelaamistaan, mutta tilastoihin ei saatu muutoksia, vaikka ylivoiman pyörimistä nähtiinkin kummassakin päässä.

Lukko pääsi kuitenkin lisäämään johtoaan toisen erän loppupuolella. Mikko Petman luistellessa röyhkeästi maalille ja iskettyään pikkumustan Markus Ruusun selän taakse. Kentällä nähtiin vapautunut mies, kun maalin myötä katkesi hyökkääjän 10 ottelun pisteetön sekä 15 ottelun maaliton putki.

275 minuuttia ja 11 sekuntia

JYP tuli vahvalla jalalla viimeiseen erään, ja se pystyi luomaan maalipaikkoja jatkuvalla syötöllä. Kiri kuitenkin katkesi ruotsalaispuolustaja Robin Pressin tehdessä jo kauden yhdeksännen maalinsa. Pistemäärä pitää miehen puolustajien pistepörssin toisella sijalla joukkuekaveri Vili Saarijärven takana.

Lehtisen nollaputki meinasi katketa viitisen minuuttia ennen ottelun loppua, mutta raumalaisvahti maalivahti pääsi torjumaan kiekon oman virheensä jälkeen. Maali kuitenkin siirrettiin tahallisesti paikoiltaan, joten Lukko joutui alivoimalle ja vain minuuttia myöhemmin vierasjoukkueelle tarjottiin kahden miehen ylivoimaa.

Kavennusmaalia ei kuitenkaan nähty, vaikka jyväskyläläisten ylivoima pyörittikin kiekkoa raumalaisten päädyssä. Lukon näkökulmasta loppulukemia kaunisteltiin vielä Anrei Hakulisen toimesta, kun miehen kauden kahdeksas maali syntyi JYPin tyhjään maaliin.

Loppulukemat merkitsivät Lehtisen nousemista nollaputkitilastoissa toiselle sijalle Justus Annusen taakse. Lehtisen nollapeli tarkoitti myös sitä, että viimeiseen kahteentoista erään Lukko on päästänyt kotonaan ainoastaan yhden maalin.