KalPa oli tyly isäntä Savon derbyssä − Jukureiden surullinen vierassaldo heikkeni entisestään

LIIGA / Raportti
KalPa antoi painetta vieraiden maalille läpi ottelun.
Kuva © Oskari Mäkisarka / https://www.facebook.com/makisarkaphoto
Keskiviikkona pelattiin kauden neljäs Savon derby KalPan ja Jukureiden välillä. Kamppailu päättyi Kuopiossa lopulta kotijoukkueen voittoon lukemin 5−2. KalPa hallitsi kaukalon tapahtumia selkeästi varsinkin kaksi ensimmäistä erää, ja se riitti kolmeen pisteeseen.

KalPa lähti keskiviikon kamppailuun tappio allaan edellisestä ottelusta, sillä se hävisi lauantaina kotikaukalossaan TPS:lle. Jukurit puolestaan katkaisi viime viikonloppuna viiden ottelun tappioputkensa, kun se kaatoi kotonaan HPK:n jatkoajan jälkeen. Kauden kolmesta ensimmäisestä Savon derbystä kilpipaidat olivat vieneet nimiinsä kolme.

Ainoastaan kaksi vierasvoittoa tällä kaudella napanneet mikkeliläiset olivat hätää kärsimässä avauserässä. KalPa otti isännän otteet heti alusta lähtien. Vahvasta kiekonhallinnasta ja luistelustaan tunnetut kuopiolaiset hallitsivat selvästi avauserän tapahtumia kaukalossa. 

Avauserän laukaukset maalia kohti kirjattiin isännille peräti 14−3, ja painostus tuotti myös tulosta kahden maalin verran. Maalintekijöinä kunnostautuivat Leevi Aaltonen sekä Juuso Könönen

Toisessa erässä vieraat pääsivät hieman paremmin peliin mukaan, mutta todellista haastetta se ei kilpipaidoille pystynyt kuitenkaan antamaan. KalPa iski kaksi osumaa myös toisessa erässä, kun kultakypärä Aleksi Klemetti sekä Severi Immonen pystyivät ohittamaan Sami Rajaniemen vieraiden maalilla. Immoselle, 20, osuma oli uran ensimmäinen Liigassa.

Rajaniemen ilta tolppien välissä päättyi neljännen takaiskun jälkeen, ja tilalle luisteli Mika Järvinen. Välittömästi maalivahdin vaihdon jälkeen Alexander Jakovenko pystyi ohittamaan Eero Kilpeläisen ja rikkomaan vieraiden osalta kuparisen.

Jukurit otti kahteen ensimmäiseen erään peräti seitsemän kahden minuutin jäähyä, mutta heikosti ylivoimalla tällä kaudella onnistunut kotijoukkue pystyi iskemään vain yhden osuman.

Päätöserässä Jukurit onnistui iskemään kavennusosuman kymmenisen minuuttia ennen loppua Šimon Stránskýn toimesta, mutta todellista kirivaihdetta se ei kuitenkaan lopussa saanut käyntiin. Balázs Sebők sinetöi loppulukemat tyhjään maaliin viimeisellä minuutilla. KalPa laukoi ottelussa 62 kertaa, ja vieraat ainoastaan 19 kertaa.

Mikkeliläiset ovat voittaneet tällä kaudella ainoastaan kaksi kamppailua vieraskaukalossa, ja pisteitä 16 matkapelistä on tarttunut mukaan ainoastaan kuusi. Hyvässä vireessä oleva KalPa on nyt voittanut viidestä viimeisestä kamppailustaan neljä.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo