KooKoo vei kovavireisten kohtaamisen Lahdessa

LIIGA / Raportti
KooKoolla riittää jälleen aihetta juhlaan
Kuva © Ella Taponen
Lahdessa kohtasivat kovassa vireessä olleet joukkueet. Kumpikin joukkue oli viiden ottelun voittoputkessa. Aiemmat keskinäiset ottelut olivat päättyneet vierasvoittoihin, niin nytkin. Tällä kertaa KooKoo vei pisteet maalein 1−3.

Lahden keskiviikko-illassa kohtasivat Pelicans ja KooKoo. Illan kamppailu oli kauden neljäs joukkueiden välinen kohtaaminen. Niistä kotijoukkue Pelicans oli voittanut kaksi, ja vierailija KooKoo yhden. Kaikki voitot olivat tulleet vieraskentiltä. Lisäksi molemmilla joukkueilla oli ennen peliä käynnissä viiden ottelun voittoputki.

Ottelun avauserä oli vauhdikasta jääkiekkoa, jossa kummallakin joukkueella oli omat paikkansa avata maalihanat. Ottelun ensimmäinen rangaistus vihellettin vierailijoille, kun jäähytilaston ykkönen Martin Berger lähti kärsimään rangaistusta. KooKoolla oli alivoimalla muutama mukava paikka mennä jopa johtoon, mutta Kasper Björqvistin ja Ahti Oksasen viimeistely jätti vielä toivomisen varaa. Kauan ei keretty pelata tasalukuisina, kun KooKoo meni ottelussa johtoon. Hyvän vastahyökkäyksen päätteeksi Oskari Manninen viimeisteli vieraat 0−1-johtoon.

Johtoasema KooKoolla kesti vain reilut kaksi minuuttia, kun Kyle Platzerin synkkä hetki osui joukkueen pelatessa ensimmäistä kertaa ylivoimalla. Platzerin syöttö karkaa oman maalin eteen, ja Pelicans käytti saamansa paikan. Miika Roine iskee kauden kuudennen maalinsa, tällä kertaa alivoimalla.

Erän lopussa KooKoolla oli seuraavalla ylivoimalla mahdollisuus mennä jälleen johtoon. Nikita Aleksandrovilla oli pari erinomaista paikkaa siirtää KooKoo johtoon, mutta vielä venäläisen avausmaali Liigassa jäi odottamaan itseään.

KooKoo oli toisessa erinomaisella jalalla liikkeellä ja hallitsi ottelua. Vieraiden terävä alku erään sai heti palkinnon. Joonas Odenin pelasi kiekon hienosti maalin eteen, ja Aleksi Ainalille jäi ainoaksi tehtäväksi putata kiekko ohi tänään Pelicansin maalia vartioineen Jasper Patrikaisen.

Ottelun eriskummallisin tapahtuma nähtiin erän puolivälin jälkeen. KooKoolle oli tulossa rangaistus, ja Pelicans otti maalivahdin pois siirretyn rangaistuksen ajaksi. Matias Rajaniemi yritti syöttää omalla pelaajalle, mutta kiekko kimposi Samuli Ratisen luistimesta aina Pelicansin maaliin asti. Tuomaristo aluksi hyväksyi maalin, mutta päätyivät lopulta menemään videoille. Maali hylättiin lopulta videoiden katselun jälkeen.

Kolmannessa erässä Pelicans kävi lähellä tasoitusta Casimir Jürgensin rannelaukaus osui KooKoon onneksi ainoastaan tolppaan. Jäähyjä illan kamppailussa vihellettiin molemmille viisi kappaletta. Pelicans ei viidestä yrityksestä huolimatta tänään onnistunut ylivoimalla maalinteossa. Ryan Laschin lähdön jälkeen ylivoima oli edelleen hieman hapuilevaa.

Pelicansin kiri koki kovia kolauksia, kun joukkue joutui pelaamaan vielä kolmesti alivoimalla. Tänään kumpikaan joukkue ei onnistunut tekemään maalia ylivoimalla, vaikka kumpikin pääsi tänään kokeilemaan sitä useasti.

KooKoo onnistui lopussa pitämään Pelicansin parhailta paikoilta poissa, ja illan päätteksi Oksanen viimeisteli vielä viisi sekuntia ennen loppua tyhjään maaliin 1−3-loppunumerot. Näin pisteet lähtivät Kouvolaan. KooKoo jatkaa voittoputkeaan. Nyt voittoja on tullut kuusi peräkkäin. Pelicansin voittoputki puolestaan napsahti poikki. Kotona Pelicans oli viimeksi hävinnyt marraskuussa juuri KooKoolle.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo