KooKoo jälleen parempi Kaakon derbyssä − Axel Ottosson osui varsinaisella peliajalla ja voittomaalikilpailussa

LIIGA / Raportti
Axel Ottosson nousi KooKoon ratkaisijaksi.
KooKoo hallitsi kauden viidettä Kaakon derbyä selvästi, mutta SaiPan maalivahti Jere Huhtamaa ja uhrautuva peli toivat lappeenrantalaisille pisteen. KooKoon sankariksi nousi lopulta Axel Ottosson, joka teki varsinaisen peliajan osuman jatkoksi 2−1-maalin voittomaalikilpailussa.

Kolmatta erää hallinnut KooKoo sai mahtavan tilaisuuden minuutti ja 41 sekuntia ennen loppua, kun Seamus Donohue sai poikittaisesta mailasta kaksiminuuttisen. Kauden parastaan esittänyt SaiPa-maalivahti Jere Huhtamaa piti vieraita pystyssä torjuen muun muassa Kasperi Ojantakasen laukauksen suoraan syötöstä.

Donohuen rangaistus jatkui jatkoajalle 18 sekunnin ajan, joten KooKoo pääsi pelaamaan myös neljällä kolmea vastaan. KooKoo-ylivoiman päätyttyä SaiPan Nuutti Viitasalolla oli hieno tilaisuus ratkaisuun, mutta myös Oskari Setänen esitti osaamistaan torjuen laukauksen patjallaan. Ratkaisu eteni lopulta voittomaalikilpailuun.

Neljännellä kierroksella varsinaisella peliajalla KooKoon ainoan maalin tehnyt Axel Ottosson onnistui rystynostossaan ja näin KooKoo voitti myös kauden viidennen Kaakon derbyn. Voitoista kolme on tullut jatkoajalla tai voittomaalikilpailussa.

SaiPalle ottelu oli tappiosta huolimatta jonkinlainen kasvojenpesu surkeiden Ilves- ja Kärpät-otteluiden jälkeen. Kaikesta huolimatta lappeenrantalaisilla on nyt seitsemän tappiota putkeen.

SaiPa sai pelin ensimmäisen ylivoiman, mutta ei onnistunut. Sen lopulla Heikki Liedes pääsi KooKoolta läpiajoon, mutta joutui Huhtamaan pysäyttämäksi. Tämän jälkeen KooKoo otti vahvasti pelin haltuunsa, mutta laukaukset jäivät kuitenkin vähiin.

Erän puolivälin jälkeen KooKoon Oskari Manninen komennettiin rangaistusaitioon, ja SaiPa sai pelin toisen ylivoimansa. Tälläkään kertaa verkko ei heilunut. KooKoo hallitsi peliä tämän alivoiman jälkeen, ja paras maalipaikka tuli Olli Korhosen vahvan nousun tuloksena. Huhtamaa piti kuitenkin pintansa, ja näin erä päättyi maalittomana.

Toiseen erään SaiPa tuli aktiivisemmin ja vierailija saikin luotua painetta tasakentällisin paremmin kuin ensimmäisessä erässä. Peli säilyi silti maalittomana yli erän puolenvälin, ennen kuin Elmeri Laakso onnistui yllättämään Setäsen siniviivalta.

KooKoo tasoitti pari minuuttia ennen loppua. Gustav Olhaverille oli tulossa rangaistus ja KooKoo piti rauhallisesti kiekkoa omassa päässä ennen hyökkäystä, jossa Ottossonin syöttö kimposi Viitasalon luistimesta maaliin.

Päätöserässä KooKoo oli vahvempi, mutta tälläkin kertaa maalinteko tuotti tuskaa. KooKoo sai pelata kolmesti ylivoimaa, joskin ensimmäinen niistä jäi torsoksi KooKoon otettua itse rangaistuksen.

SaiPan uhrautuvaisuus, josta parhaana esimerkkinä oli Otto Hokkasen peli toisessa ja Kalle Maalahden toiminta päätöserässä toi pisteen, mutta KooKoo sai toisen pisteen voittomaalikilpailussa.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo