Ässät nollasi Ilveksen loppuunmyydyllä Isomäki Areenalla

LIIGA / Raportti
Niklas Rubin piti maalinsa puhtaana Ilvestä vastaan.
Ässät otti kolme sarjapistettä ja voiton lukemin 2−0. Illan hahmo oli nollapelin kotijoukkueen maalilla pelannut Niklas Rubin.

Vierasjoukkue Ilveksellä oli erityisesti katsomon puolella edustus kunnossa, sillä loppuunmyytyyn Isomäen halliin oli saapunut Tampereelta arvioiden mukaan jopa tuhat Ilves-kannattajaa. Maalinteon aloitti kuitenkin kotijoukkue Ässät. Lenni Hämeenaho siirsi kiekon ohi Ilves-maalia vartioineen Jakub Málekin, kun ensimmäistä erää oli pelattu noin puolitoista minuuttia.

Ensimmäisessä erässä nähtiin tarkkaa pelaamista molemmin puolin, ja maalipaikat olivat harvassa. Vierasjoukkue hallitsi pelitapahtumia, mutta maalit olivat 1−0 Ässille. Näistä lukemista lähdettiin myös viettämään ensimmäistä erätaukoa.

Toisessa erässä nähtiin pientä pystypainia, kun Ilveksen Jani Nyman ja Ässien Roope Talaja ottivat toisistaan mittaa. Molemmat saivat kahden minuutin jäähyt väkivaltaisuudesta. Kotijoukkue pääsi ensi kerran ylivoimalle Leo Lööfin istuessa jäähyä korkeasta mailasta, mutta tästä tilaisuudesta ei ylivoimamaalia syntynyt. Erän ja ottelun puolivälissä Ässät johti edelleen 1−0.

Kakkoserässä Ilveksen Tommi Tikka komennettiin rangaistusaitioon poikittaisesta mailasta. Tuomiota edelsi tilanne, jossa Tikka taklasi Ässät-pelaajaa kovalla voimalla. Ässät pääsi tilanteen seurauksena toista kertaa ottelussa ylivoimalle, ja tällä kertaa se tuotti tulosta, kun Derek Barach tykitti kiekon Ilves-maaliin. Myös Ilves pääsi kokeilemaan ylivoimalla, kun Jan-Mikael Järvinen istui jäähyä estämisestä. Toiselle erätauolle poistuttiin kuitenkin kotijoukkueen johtoasemassa 2−0.

Kolmannessa erässä Ilves pääsi jälleen ylivoimalle, mutta tämäkään tilaisuus ei tuottanut tulosta. Ässät puolusti varmasti johtoaan Ilveksen yrittäessä kaventaa tilannetta. Viimeisellä peliminuutilla Ilves-vahti Málek otettiin pois maalilta, ja Ilves yritti kavennusta kuudella kenttäpelaajalla. Ässät kuitenkin piti Ilveksen nollilla ja voitti ottelun 2−0.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo