KooKoo päätti kuukauden kurimuksensa voitokkaasti − Pelicansille ei vieläkään vuoden ensimmäistä pistettä

LIIGA / Raportti
Kasperi Ojantakasella riitti aihetta hymyyn, kun joukkueen paluu kentille päättyi voittoon.
KooKoo palasi kuukauden mittaiselta tauoltaan takaisin pelikentille. Tuloksena oli heti kolmen pisteen arvoinen kotivoitto 3−1 lukemin Pelicansista. Lahtelaisten pistetili vuoden 2022 puolella on edelleen avaamatta.

KooKoo palasi kuukauden kestäneeltä tauoltaan tositoimiin. Vastaansa kouvolalaiset olivat saaneet Pelicansin, joka metsästi vielä vuoden 2022 ensimmäistä voittoaan. Muutenkin lahtelaisten nykyvire oli ollut suoraan sanoen kehno, sillä se oli voittanut ainoastaan yhden yhdeksästä viime ottelustaan.

KooKoon riveissä nähtiin ensimmäistä kertaa Jesse Nurmi. Nurmi oli samalla ensimmäinen vuonna 2005 syntynyt pelaaja, joka on pelannut Liigassa.

Ensimmäisessä erässä viisi vastaan viisi -pelissä kotijoukkue oli pirteämpi osapuoli vieden avauserässä selkeästi maaliodottaman lukemin 1,72−0,43. Tulostaululla se ei vielä näkynyt, vaan ensimmäisen erän maalit menivät lopulta tasan.

KooKoon päävalmentaja Olli Salo oli painottanut, että erikoistilannepelaamisen pitää kotijoukkueella kohentua. Kotijoukkueelle tarjottiin avauserässä kaksi mahdollisuutta ylivoimalla maalintekoon, ja toisella yrittämällä kouvolalaiset kiekon maaliin saivat. Teemu Rautiainen pääsi Pelicansin maalin edestä ohjamaan kouvolalaiset 1−0 johtoon. Rautiaisen kauden neljänteen maaliin syöttöpisteet saivat kultakypärää ottelussa kantanut Joose Antonen ja puolustaja Eero Teräväinen.

Jos KooKoon sakannut ylivoima sai onnistumisen aikaan, niin alivoimalla ei vastaavaa onnistumisen tunnetta kotijoukkue kokenut. Pelicans nimittäin hyödynsi erän ja ottelun ainoan ylivoimansa tehokkaasti, kun irtokiekon maaliin kävi sutimassa Miika Roine. Roineen kauden yhdeksänteen osumaan syöttöpisteen sai paluun pelikentille tehnyt Iikka Kangasniemi ja Aleks Haatanen.

Huolimattomuus oli kostautua lahtelaisille vielä erän loppupuolella, kun KooKoon ykkösketjun keskushyökkääjänä pelannut Kasperi Ojantakanen sai katkottua lahtelaisten poikkisyötön siniviivan tuntumassa. Hyökkääjän maalinteon tiellä oli lopulta ainoastaan Emil Larmi.

Jesse Nurmi oli ensimmäinen 2005 syntynyt pelimies Liigassa.

Ojantakanen vei KooKoon jälleen johtoon

Toisen erän alkuun Samuli Ratisella oli muutama tilaisuus viedä kotijoukkue jälleen ottelussa johtoon, mutta maaliin asti kiekkoa toista kauttaan KooKoossa pelannut hyökkääjä ei onnistunut saamaan. Hetkeä myöhemmin Aleksi Ainali kolautti kiekolla tolppaan, mutta taululla pysyi edelleen lukemat 1−1.

KooKoo siirtyi kuitenkin ansaitusti ottelussa jälleen johtoon, kun toista erää oli pelattu yli puolet. Ensimmäisessä erässä hyvästä paikastaan epäonnistunut Kasperi Ojantakanen sivalsi kotijoukkueen 2−1 johtoon. Joose Antoselle merkittiin illan toinen syöttöpiste Ojantakasen osumaan. Antosen lisäksi syöttöpisteen kirjautti Petteri Nikkilä.

Toisen erän jälkeen numerot olisivat voineet olla lahtelaisten kannalta jopa paljon karummat, mutta lisää osumia KooKoo ei toisessa erässä enää onnistunut tekemään. Sam Lofquist esitteli erän lopussa vaarallisuuttaan, mutta kouvolalaisten harmiksi yhdysvaltalaisen laukaus osui myös tolppaan.

Kahden erän jälkeen maalivahtien torjuntamäärät kertoivat, että Larmi oli joutunut selkeästi enemmän virkaveljeään enemmän torjuntatöihin. Pelicansin maalivahdille oli kirjattu kahteen erään yhteensä 21 torjuntaa, kun Oskari Setäsellä vastaava lukema oli ainoastaan seitsemän.

KooKoo jätti lahtelaisvieraat edelleen pisteittä

Lahtelaisilla oli päätöserässä muutamat paikat, joista maalin olisi voinut tehdä, mutta ongelmaksi muodostui viime otteluista tuttu ongelma eli tehokkuus. Lähimpänä maalintekoa olivat vieraista päätöserässä Henri Nikkanen, joka osui poikittaissyötöstä tolppaan ja Otto Kivenmäki, joka hyvästä paikastaan ei osunut kunnolla kiekkoon.

Pelicans piti kahdessa viimeisessä erässä kotijoukkuetta enemmän kiekkoa, mutta maaliin asti sitä lahtelaiset eivät tänään toista kertaa saaneet, Yksi selkeä ero nähtiin joukkueiden kesken, ja se oli laukausten määrä. KooKoo laukoi ottelussa yhteensä 53 kertaa, kun lahtelaiset pystyivät ainoastaan 23 laukaukseen koko ottelussa.

Lopullinen niitti ottelulle saatiin viimeisellä minuutilla, kun Peetro Seppälä pisti kiekon omalta puolustusalueelta tyhjään maaliin ja samalla loppunumeroiksi 3−1. KooKoon paluu kaukaloihin oli voitokas. Lahtelaiset jäivät nuolemaan näppejä. Pelicansin kalenterivuosi 2022 on ollut synkkä, kun pistetili näytti edelleen pyöreää nollaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo