Liiga-kierros: Lukko jahtaa 12. perättäistä voittoaan, KooKoo vihdoin taas kaukalossa

LIIGA / Kierrosennakko
Ville Meskanen #18, KooKoo, Liigan ottelu HPK - KooKoo 24.11.2021, Pohjantähti Areena, Hämeenlinna. (Kuva: Jari Mäki-Kuutti)
Kuva © Jari Mäki-Kuutti / https://www.instagram.com/fotokuutti
Kahdella ottelulla typistynyt perjantain kierros vedetään iltapäivätansseina kolmen ottelun voimin. Ottelut alkavat jo klo 15 tai 15.30. Seurahistoriaa tehneessä 11 ottelun voittoputkessa oleva Lukko hamuaa putkelle jatkoa, kun se matkaa TPS:n vieraaksi Turkuun. Viimeksi 30.12. pelannut KooKoo pääsee jälleen viimeinkin pelaamaan, eikä motivaatioita tarvitse luultavimmin houkutella. Porissa on luvassa tuskaisten joukkueiden kohtaaminen, kun SaiPa saapuu länsirannikolle.

Seuraa Heitä

Niclas Westerholm #53 | SaiPa

Maalivahti

SaiPa saa perjantaina odotetun vahvistuksen maalinsuulle, kun marraskuun lopulla loukkaantunut Niclas Westerholm palaa tolppien väliin.

Brad Lambert #50 | Pelicans

Laitahyökkääjä

Nuori hyökkääjä saapui Lahteen suuren kohun saattelemana vajaat kaksi viikkoa sitten. Nyt haussa on ensimmäinen tehopiste Pelicansin edustusjoukkueen paidassa.

Venyttääkö Lukko voittoputkensa jo 12 ottelun mittaiseksi?

Hämmästyttävässä 11 ottelun voittoputkessa oleva Lukko matkaa Turkuun. TPS:n otteet ovat heilahdelleet huomattavasti enemmän, joten tulikuuman Lukon kaataminen vaatii turkulaisilta parasta pöytään.

Lukko teki viime lauantaina seurahistoriaa ja otti 11. peräkkäisen voittonsa ottelussa Ässiä vastaan. Raumalaiset ovat hävinneet viimeksi 10.12. ja tuolloin vastassa olivat niin ikään patapaidat.

Lauantain ottelu ei ollut parasta mahdollista Lukko-peliä, mutta raumalaiset onnistuivat silti voiton ottamaan. Lassi Lehtinen palasi Ässiä vastaan pitkästä aikaa tolppien väliin, viimeisin ottelu tuota ennen oli joulukuun loppupuolelta. 

Kiekollinen peli on ollut Lukon vahvuuksia, ja sitä heidän pitää pystyä hyödyntämään täysipainoisesti myös TPS:ää vastaan. Ässät-ottelun jälkeen Lukko on saanut hengähtää, sillä kaksi ottelua jouduttiin siirtämään toiseen ajankohtaan. Tämä ottelu on siis joukkueen ainoa tällä viikolla.

TPS pelasi keskiviikkona niin ikään Ässiä vastaan ja tuloksena oli 2−1-voitto. Viimeisimpään viiteen otteluun turkulaisilla on kaksi voittoa, eikä keskiviikon ottelu ollut kaunista katsottavaa. Etenkin tuota taustaa vasten täysi pistepotti oli todella iso juttu.

Turkulaisten ylivoima on yskähdellyt ja siihen olisi hyvä saada parannusta mikäli Lukkoa hamuaa kaataa. Myöskään hyökkäyspelaamisessa ei ole tällä hetkellä oikeaa tasapainoa ja laatu puuttuu. Toisaalta taas alivoima on toiminut hyvin ja Andrei Karejev on ollut mies paikallaan TPS-maalilla.

KooKoo pelaa vihdoin vuoden ensimmäisen ottelunsa

Perjantain liigakierroksella Kouvolassa nähdään mielenkiintoinen kamppailu, kun KooKoo palaa kaukaloon ensimmäistä kertaa lähes kuukauteen. Pelicans puolestaan kaipaa pikaista korjausliikettä peliesityksiinsä.

Kouvolan KooKoo lähtee illan otteluun vähintäänkin erikoisista asetelmista, kun joukkueen edellinen ottelu on lähes kuukauden takaa. Joukkue kohtasi viimeisimmässä ottelussaan kotonaan Tapparan 30.12. Tuolloin KooKoo kärsi karun tappion lukemin 0–3. Kouvolalaisten pitkän tauon takana on ollut korona, ja sen aiheuttamat toimenpiteet monessa joukkueessa. KooKoon oli määrä pelata jo tämän viikon tiistaina HPK:n vieraana, mutta ottelu jouduttiin siirtämään HPK:ssa ilmenneiden koronatartuntojen takia.

KooKoon vire oli heikko ennen pitkää taukoa, ja se ehti taukonsa aikana valahtaa Liigan kärkipäästä aina 10. sijalle asti. Huomioitavaa sarjataulukkoa katsellessa on se, ettei KooKoo jäänyt ottelumäärissä juurikaan muista jälkeen taukonsa aikana. KooKoo oli nimittäin ennen tammikuuta ottelumäärissä muita joukkueita useamman ottelun edellä.

Kouvolalaisten pistevastuuta on kantanut joukkueen ykkössentteri Kim Strömberg, joka on taikonut 36 otteluun 23 tehopistettä. Myös joukkueeseen täksi kaudeksi siirtynyt Joose Antonen on yllättänyt monet, sillä hän jakaa Strömbergin kanssa joukkueen pistekärjen paikan samaisella pistemäärällä.

Illan vierasjoukkue Pelicans puolestaan lähtee otteluun mollivoittoisessa vireessä. Viimeisestä yhdeksästä ottelustaan Pelicans on pystynyt haalimaan mukaansa vain yhden voiton. Viimeisimmässä ottelussaan viime viikon torstaina Pelicans kävi jo lähellä voittoa, mutta tiukan väännön jälkeen Kärpät oli Oulussa parempi lukemin 2–0.

Lisää harmaita hiuksia lahtelaisille aiheuttaa tähtihyökkääjä Jiří Smejkalin lähtö Tshekin maajoukkueen mukaan Pekingin olympiaturnaukseen. Pelicans reagoi tilanteeseen hankkimalla yhteistyökumppaneidensa avustuksella joukkueeseen nuoren ja lupaavan Brad Lambertin suuren kohun saattelemana. 18-vuotias hyökkääjä on esiintynyt ensimmäisissä otteluissaan melko pirteästi, mutta pisteitä Pelicans-paidassa ei ole vielä syntynyt. Kärppiä vastaan pelatussa ottelussa Lambert kilautti kiekon kahdesti maalin tolppaan.

Ässät ja SaiPa hakevat helpotusta tilanteeseensa

Porin Isomäessä nähdään perjantaina kahden pelillisesti ja taloudellisesti vaikeassa tilanteessa olevan joukkueen kamppailu, kun Ässät ja SaiPa iskevät yhteen. Molemmat joukkueet ovat joutuneet kuluvan viikon aikana myös purkamaan pelaajiensa sopimuksia.

Kotijoukkue Ässät lähtee otteluun heikossa vireessä, sillä porilaiset kyntävät parhaillaan seitsemän ottelun mittaisessa tappioputkessa. Viimeisin pettymys tuli keskiviikkona TPS:n vieraana Turussa, kun joukkue kärsi tappion lukemin 1–2. Viime viikonloppuna Ässät puolestaan kärsi tappion Satakunnan paikalliskamppailussa Lukolle lukemin 2–5.

Ässien tappioputken aikana ominaista on ollut se, että joukkue on useammassa ottelussa ollut lähellä voittoa, ja ottelut ovat pääosin olleet tasaisia. Patapaidat ovat olleet myös useampaan otteeseen johdossa, mutta esimerkiksi Sportia ja Ilvestä vastaan pelatuissa otteluissa vakuuttava johtoasema ei ole pitänyt loppuun asti. Kaikesta huolimatta Karri Kiven saapumisen jälkeinen hurmos on tällä hetkellä kaukana poissa.

Vierasjoukkue SaiPa puolestaan lähtee otteluun kenties vieläkin synkemmästä tilanteesta. Lappeenrantalaiset ovat pudonneet Liigan sarjataulukossa viimeiselle sijalle, ja tällä hetkellä takana on kuuden ottelun mittainen tappioputki. SaiPan edellisestä ottelusta on ehtinyt vierähtää jo lähes kaksi viikkoa, sillä joukkueen otteluita on jouduttu siirtämään koronavirustartuntojen johdosta.

Vierasjoukkue saa otteluun kuitenkin yhden odotetun vahvistuksen, kun Leijonienkin mukaan syksyllä valittu maalivahti Niclas Westerholm palaa keltamustien maalin suulle. Westerholm on ollut loukkaantuneiden listalla marraskuun lopusta lähtien. Myös toinen Leijonissa syksyllä debytoinut pelaaja on syytä ottaa SaiPan puolelta seurantaan. Nuori keskushyökkääjä Ville Petman on nimittäin Liigan pistepörssin 13. sijalla 27 tehopisteen turvin.

Varsinkin SaiPa on joutunut vaikeassa tilanteessa suojelemaan talouttaan purkamalla pelaajiensa sopimuksia. Viime viikkoina joukkueesta ovat saaneet lähteä nimet Nick Halloran, David McIntyre, Jaroslav Janus sekä Jaakko Lantta. Myös Ässät ilmoitti Teemu Lepauksen sopimuksen purkamisesta torstaina.

Tilastot

Edelliset ottelut

Ässät

19.03
Ässät - Sport
2 - 1 VL
12.03
Ässät - HIFK
2 - 4
11.03
HPK - Ässät
6 - 3

SaiPa

19.03
HPK - SaiPa
1 - 2
18.03
SaiPa - Jukurit
1 - 3
15.03
SaiPa - Sport
4 - 1
12.03
SaiPa - KooKoo
2 - 1 JA