SaiPa voittoon Niclas Westerholmin paluuottelussa − jumbokamppailu tarjosi lopulta 11 maalia

Niclas Westerholmille voitokas paluu maalirikkaassa jumbokamppailussa.
Perjantain kolmen ottelun liigakierroksella Ässät sai Isomäkeen vieraakseen SaiPan. Jumbokamppailusta muodostui lopulta todellinen maalijuhla, kun SaiPa nappasi voiton lukemin 6−5.

Molemmat joukkueet lähtivät otteluun vaikeasta tilanteesta. Ottelua voitiin hyvin kutsua jumbokamppailuksi, sillä SaiPa oli ennen ottelua Liigan sarjataulukossa viimeisenä, ja Ässät puolestaan sijalla 13. Joukkueiden välinen ero oli ennen ottelua vain yksi piste. SaiPalla oli takanaan myös pieni tauko otteluista, kun joukkueen edellinen ottelu pelattiin vajaa kaksi viikkoa sitten HIFK:ta vastaan. Molemmat joukkueet lähtivät otteluun katkaisemaan pitkää tappioputkeaan.

Jumbokamppailusta muodostui lopulta todellinen maalijuhla, kun ottelussa tykitettiin peräti 11 maalia. SaiPan vahva toinen erä nousi suureen rooliin, kun joukkue onnistui pitämään johtonsa kolmannessa erässä Ässien kavennusmaaleista huolimatta. Ottelussa nähtiin suurta nuorten esiinmarssia, kun Ässien Kalle Myllymaa ja SaiPan Henri Hietala tekivät uran ensimmäiset Liiga-osumansa. Hietala kirjautti lopulta tehot 2+0, kun Myllymaa puolestaan taiteili tehot 1+3. Loppulukemat kirjattiin lopulta SaiPan eduksi 6−5.

Ottelussa nähtiin samalla myös SaiPan tähtimaalivahti Niclas Westerholmin paluu pelikentille. Westerholm oli viimeksi nähty tolppien välissä marraskuun lopulla ennen hänen ikävää loukkaantumistaan. Vaikka ottelussa Westerholmin selän taakse upposikin viisi kiekkoa, piti maalivahti joukkuettaan ajoittain pystyssä varsinkin avauserässä.

Westerholm säkenöi avauserässä

Ottelu lähti vauhdikkaasti liikkeelle, ja varsinkin kotijoukkue Ässät vyörytti hyökkäyksiä ensimmäiseen viiteen minuuttiin runsaasti. Noin neljän minuutin kohdalla nähtiin jo ensimmäinen avopaikka, kun Sakari Salminen ja Jarno Kärki pääsivät molemmat yrittämään maalintekoa loistopaikoista. Niclas Westerholm kuitenkin nollasi tilanteen varmasti.

Ottelun avauserässä nähtiin kaksi maalia, yksi molemmilta joukkueilta. Ottelun avausmaalista vastasi kuuden ja puolen minuutin kohdalla uran ensimmäisellä Liiga-maalillaan puolustaja Henri Hietala, kun hän ohitti Ässien maalilla aloittaneen Konstantin Volkovin matalalla rannelaukauksellaan. Ässät pääsi puolestaan tasoittamaan ottelun avauserän viimeisellä peliminuutilla, kun Niklas Appelgren pääsi nauttimaan nuoren Valtteri Karnarannan esityöstä.

Kokonaisuudessaan Ässät hallitsi ottelun ensimmäistä erää, ja loi tukun hyviä maalipaikkoja Niclas Westerholmin maalille. Paluun tehnyt SaiPan luottomaalivahti saikin huhkia jo avauserässä peräti 17 torjunnan edestä, eikä joukkue Westerholmin edessä varsinaisesti apuja tarjonnut.

SaiPan tehokas toinen erä ratkaisi

Ottelun toinenkin erä alkoi vauhdilla, kun ensimmäiseen kolmeen minuuttiin kiekko oli saatu jo kertaalleen tolppaan ja maaliin. Ensin noin kahden minuutin pelin jälkeen Ässien Shawn Lalonde kilautti kiekon tolppaan, ja vain minuutti tästä SaiPa juhli johtomaalia Roni Karvisen johdolla. Karvinen ujutti kiekon Konstantin Volkovin patjan alta sisään Tino Metsävainion loistavasta esityöstä.

Toisen erän ensimmäisestä kympistä muodostui lopulta Ässien kannalta todella synkkä, kun SaiPa iski vielä kahdesti. Ensin kesken kauden SaiPaan hankittu kanadalaishyökkääjä Marc-Olivier Roy iski kauden ensimmäisen maalinsa terävällä rystylaukauksellaan. Tämän maalin jälkeen Ässät päätti vaihtaa maalivahtia, ja Linus Söderström luisteli tolppien väliin. Söderström ehti olla maalilla vajaan minuutin, kun Henri Hietala iski uudelleen terävällä rannelaukauksellaan. Hietalan uran toisella Liiga-osumalla SaiPa johti jo lukemin 4–1.

SaiPa iski kiekon erässä vielä kertaalleen maaliin, mutta Oliver Okuliarin noususta syntynyt osuma hylättiin maalivahdin estämisen takia. Ässät puolestaan sai elintärkeän kavennuksen vielä ennen erän loppua, kun Rami Määtän lähettämä laukaus kimposi SaiPa-vahti Westerholmin patjasta Kalle Myllymaalle, joka iski Liigauransa ensimmäisen osuman. Ottelun kolmanteen erään lähdettiin lopulta lukemista 2–4.

Ottelun päätöserässä maalijuhlat jatkuivat, kun joukkueet tehtailivat vielä viisi maalia. Ensin erän alkuun Nicholas Moutrey iski kavennusmaalin terävällä rannelaukauksellaan, ja vain minuutti oli Mourteyn osumasta kulunut, kun Roni Karvinen iski illan toisellaan lukemiksi 3−5. Karvisen maalista puolestaan edettiin reilu minuutti ja Alexander Ruuttu ohjasi Ässät uudelleen maalin päähän.

Maaleja syntyi päätöserässä kuin liukuhihnalta, ja kun noin yksitoista minuuttia oli ottelua jäljellä iski jälleen SaiPa. Valtteri Ojantakanen iski Mikko Juusolan ja Ville Petmanin syötöistä lukemiksi 4−6. Vielä vajaat viisi minuuttia ennen loppua Ässät tuli maalin päähän, mutta lähemmäksi kotijoukkue ei enää yltänyt. Ässien illan viidennen osuman iski illan toisellaan Alexander Ruuttu.

Jumbokamppailu tarjosi Isomäessä lopulta 11 maalia, kun SaiPa nappasi voiton lukemin 6−5. Ässille tappio oli jo kahdeksas putkeen.