KalPan ja Tapparan tasaiset väännöt jatkuivat – vauhdikkaan mittelön lisäpiste Tampereelle voittomaalikilpailun jälkeen

Kristian Tanus ratkaisi voiton Tapparalle voittomaalikilpailussa.
Vähämaalisesta ottelusta huolimatta KalPa ja Tappara tarjoilivat kuopiolaisyleisölle vauhdikkaan ja viihdyttävän kamppailun. Kumpikin joukkue lähti taistelemaan tärkeistä pisteistä, ja lopulta lisäpiste matkasi Tampereelle, kun Tappara oli etevämpi voittomaalikilpailussa.

Runkosarjan voitosta kamppaileva Tappara sekä tasaisessa keskikastissa pisteitä kaipaava KalPa kohtasivat toisensa Kuopion lauantai-illassa. Viimeksi alle kolme viikkoa sitten Tappara oli jatkoajan jälkeen kotonaan parempi lukemin 3–2 ja tälläkin kertaa Tappara oli vahvempi, mutta voittomaalikilpailun jälkeen luvuin 2–1.

Tasaisia otteluita viime kausina tahkonneet joukkueet ehtivät pelata lähes puolet ottelusta ilman maaleja, vaikka kotijoukkueelle tarjottiin jo ensimmäisessä erässä peräti kolme täyttä ylivoimamahdollisuutta. Ylivoimat näkyivät kuitenkin kiekonhallinnassa ja maalivahtien torjuntatilastoissa.

Neljäs kerta toden sanoo, ja sen voi todeta kuopiolaisjoukkue, joka iski ottelun avausmaalin neljännellä ylivoimallaan, kun Aleksi Klemetti iski tyhjään nuottaan kauden 12. maalinsa. Tilanne lähti nopeasta avauksesta, sillä ylivoimaa ehti kulua vain kymmenen sekuntia.

Syöttöpisteen maaliin nappasi joukkueen kapteeni Tuomas Kiiskinen, joka joutui jättämään edellisen ottelun kesken taklauksen vuoksi. Kapteeni on kuitenkin KalPalle ollut pisteiden valossakin tärkeä pelaaja, joten kuopiolaiset varmasti huokaisivat helpotuksesta.

Tamperelaisjoukkue tuli tasoihin Brady Austinin kauden neljännellä maalilla hieman ottelun puolivälin jälkeen. Lukuisista laukauksista huolimatta erätauolle mentiin lukemissa 1–1, sillä Eero Kilpeläinen ja Christian Heljanko nappasivat muutamia huipputorjuntoja.

Vaikka ottelusta ei ainakaan kahden erän perusteella muodostunut runsasmaalista mittelöä, pääsi kumpikin joukkue useasti ylivoimahyökkäyksiin ja läpiajojakin nähtiin. Tapparan leiristä esimerkiksi Charles Bertrand pääsi kahdesti nokikkain Kilpeläisen kanssa, mutta nihkeästi tällä kaudella pelannut ranskalainen ei onnistunut maalinteossa.

Kahakoita ja vauhdikasta kiekkoa

Tunteet alkoivat kuumeta kolmannessa erässä, sillä välittömästi erän ensihetkillä oivaan maalipaikkaan päässyt Veli-Matti Savinainen nahisteli kesken kauden KalPan joukkueeseen mukaan tulleen Nikita Pivtsakinin kanssa.

Lisäksi pieniä kahakoita oli ympäri kaukaloa useampaan otteeseen, mutta väkivaltaisuusjäähyihin ei tuomareiden tarvinnut turvautua.

Kolmannessa erässä kiekko liikkui vauhdikkaasti päädystä päätyyn, eikä kumpikaan joukkue ottanut selkeitä viivelähtöjä oman maalinsa takaa. Hyökkäyksiä pyrittiin käynnistämään pitkillä avaussyötöillä viivalla odottavalle pelaajalle, mutta joukkueet lukivat toistensa ajatukset.

KalPan Jaakko Rissanen oli viedä KalPan johtoasemaan ainoastaan kaksi minuuttia ennen ottelun loppua, mutta Tappara-puolustus onnistui siivoamaan kiekon aivan maaliviivan tuntumasta väljemmille vesille. Kolmannen erän paremmat paikat menivät kotijoukkueelle, mutta paikkoja ei ollut yhtä monta kuin edellisissä erissä.

KalPa tappiosta huolimatta kymmenennellä sijalla

Ottelusta muodostui juuri niin tiukka kuin aiemmin ennustettiin. Varsinainen peliaika ei tuottanut tulosta, joten jatkoajalle edettiin lukemissa 1–1.

Vauhdikasta peliä nähtiin myös jatkoajalla, mutta paremmat paikat oli kotijoukkueella. Matti Järvinen pääsi muun muassa kokeilemaan laukaustaan ylivoimahyökkäyksen päätteeksi ja Lasse Lappalainen pääsi myös läpiajoon. Heljanko piti kuitenkin torjunnoillaan Tapparan pelissä mukana.

Tärkeän lisäpisteen kohtalo ratkaistiin vasta voittomaalikilpailussa.Vaikka Miikka Pitkänen ei kolmannessa erässä kentällä käynyt, luisteli mies yrittämään maalintekoa voittomaalikilpailussa. Pitkänen ei kuitenkaan onnistunut, ja ainoana maalin iski Kristian Tanus, joka ratkaisi näin ollen voiton Tapparalle.

300. Liiga-ottelunsa pelannut Heljanko oli voiton takuumies. Näin ollen Tappara jahtaa edelleen runkosarjan voittoa ja KalPa nousi pisteellään sarjataulukossa sijalle kymmenen ohi Lukon, joka hävisi kotonaan TPS:lle.