TPS voitti jälleen Lukon ja hiljensi raumalaisyleisön Janne Niskalan juhlapelissä

Niklas Arell johdatti turkulaiset voittoon kolmella syöttöpisteellään.
Kuva © Juuso Koro / @juusokuvaa
Ennen tärkeää pisteidenjakoa juhlittiin Raumalla kymmenen kautta seurassa pelannutta Janne Niskalaa, jonka paita nostettiin Äijänsuon jäähallin kattoon muiden Lukko-legendojen seuraksi. TPS pilasi raumalaisten juhlat nappaamalla vauhdikkaasta ottelusta tärkeät pisteet mukaansa lukemin 4–2.

Äijänsuon jäähalli sai yhdeksännen pelipaidan kattoonsa, kun Lukko kunnioitti suurimmalla mahdollisella tavalla kymmenen kautta kasvattajaseurassaan pelannutta Janne Niskalaa.

Uransa kolme viimeistä kautta Lukossa kapteenina pelannut Niskala pelasi Raumalla yhteensä 475 runkosarjaottelua, minkä lisäksi otteluita kertyi muun muassa KHL:ssä 197 kappaletta sekä SHL:ssä 138 kappaletta.

Vauhdikas ensimmäinen erä

Juhlallisuudet eivät hidastaneet joukkueita, sillä etenkin TPS aloitti ottelun vahvasti. Ensihetkillä jo kolmesti Lukkoa vastaan tällä kaudella maalanneelle Mitch Hultsille pedattiin loistopaikka ja Mikael Pyyhtiäkin pääsi puskemaan läpiajoon.

Erän puolivälin jälkeen kuohui niin kaukalossa kuin katsomonkin puolella. TPS:n Elmeri Eronen iski ensin vierasjoukkueen johtoon, mutta välittömästi seuraavassa vaihdossa Mikko Petman tasoitti ottelun Harri Kainulaisen loistavan harhautuksen jälkeen.

Maalin jälkeen turkulaisfanit heiluttelivat pleksejä ja järjestyksenvalvojillekin tarjottiin töitä. Hihat sai kääriä myös Andrei Karejev, joka nappasi niin Julius Mattilan kuin Matthew Abtinkin vedot.

Vauhdikas erä päättyi lukemiin 2–1, sillä Markus Nurmi pääsi vielä komean harhautuksen jälkeen iskemään TPS:n johtoasemaan minuutin ennen erän loppua. Erän nopean temmon vuoksi viivelähtöjä ei juurikaan nähty, vaan kiekkoa pelattiin nopeasti ylöspäin ja yksilövirheiltäkään ei vältytty.

Tarkkaa puolustamista

TPS sai myös toisen erän alkuun luotua painetta ja erän edetessä virtaus kääntyi yhä voimakkaammin turkulaisten eduksi. Lukon hyökkäykset olivat useasti vain yhden pelaajan nopeita nousuja tai lopulta paitsiovihellyksiin päättyneitä tilanteiden alkuja.

Kumpikin joukkue pelasi tarkasti puolustusalueella, joten ylivoimahyökkäyksiä ei päässyt syntymään. Pariin otteeseen Lukon Scott Pooley oli kuitenkin karkaamassa puolittaiseen läpiajoon, mutta Karejev nappasi maalille saakka tulleet kiekot.

Ylivoimasta ja läpiajomahdollisuuksista huolimatta Lukko ei saanut kavennusta aikaan, mutta vierasjoukkue sen sijaan näytti, miten ylivoimalla kuuluu pelata. Aikaa kului vain 30 sekuntia, kunnes Aarne Intosen kova ja tarkka rannelaukaus upposi Lukon verkkoon ajassa 31.57.

Toisessa erässä Zagidulin nappasi 16 torjuntaa Karejevin yhdeksää vastaan. Venäläisvahdit ottivat kummatkin muutamia tärkeitä koppeja.

TPS:n täydellinen alivoima

Lukko pääsi kolmannen erän kolmannella peliminuutilla maalin päähän Arttu Ilomäen iskiessä kiekon vanhanaikaisella pelivälineen verkkoon. Vain muutamia sekunteja aiemmin toisessa päädyssä Zagidulin nollasi läpiajoon päässeen Jack Rodewaldin.

Kiri ei kuitenkaan ehtinyt kunnolla käynnistyä, kun TPS karkasi jälleen kahden maalin johtoon. Olympialaisissa säväyttänyt Juraj Slafkovský ohjasi taitavasti Liiga-uransa toisen maalin Niklas Arellin syötöstä. Piste oli jo Arellin illan kolmas.

Kiekonhallinta kääntyi kolmannen erän edetessä vahvemmin Lukolle, mutta joukkue ei saanut siitä huolimatta omaa hyökkäyspeliään käyntiin. Lukko yritti tarjota lähes täydelle Äijänsuon yleisölle lisämaaleja, mutta TPS:n viisikkopuolustaminen sekä loistavat Karejevin torjunnat takasivat turkulaisille erittäin tärkeät kolme pistettä. Lisäksi alivoima toimi täydellisesti ja viimeistelyprosentti oli kotijoukkuetta parempi.

Kotijoukkueen asema sen sijaan huononi entisestään, sillä Lukko sukelsi neljän ottelun tappioputkeen. Edessä on kova loppuohjelma, joten Lukon jääminen pudotuspelien ulkopuolelle ei ole tuulesta temmattu väite. Etenkään, jos otteet eivät parane.