Ilves oli sulaa JYPiä vastaan päätöserässä täysin − Nicholas Baptiste ratkaisi kaksi pistettä tamperelaisille

LIIGA / Raportti
Nicholas Baptiste teki Ilvekselle kaksi pistettä ja pelasti joukkueen täydelliseltä sulamiselta.
Kuva © @PabloCassoSport
JYP laittoi runkosarjan voittoa havittelevan Ilveksen Jyväskylässä stressitestiin. Tupsukorvat hallitsivat pelin alkupuoliskoa, mutta ajautuivat suuriin vaikeuksiin. JYP pakotti pelin jatkoajalle, mutta tupsukorvat onnistuivat kuitenkin kääntämään pelin edukseen.

Jerry Turkulainen toi JYPin maalin päähän kolmannen erän alussa ylivoimalla, vaikka oikeastaan siihen asti Ilves näytti menevän hallittuun voittoon lauantai-illan kamppailussa, kun Henrik Haapala vei joukkueen 4−2-johtoon. Sinnikäs isäntäjoukkue teki lopulta ihmetempun, kun Severi Lahtinen ohjasi Ville Ottavaisen kudin verkkoon tasoittaen numerot 4−4:ään.

Kun JYP ei tehnyt saamastaan rangaistuslaukauksesta maalia, haettiin lopullista ratkaisua jatkoajalta. Siellä Ilveksen ylivoima ja päävalmentaja Jouko Myrrän aikalisällä punomat juoneet toimivat ja Nicholas Baptiste kumautti voittomaalin.

Ilves oli pelin päällä

Ilves otti pelin hallinnan heti ensiminuuteista lähtien. JYPillä oli vaikeuksia päästä kiekollisena hyökkäysalueelle, joskaan Ilveskään ei maalipaikoilla mässäillyt. Tulostaululle ensimmäisen kihauksen merkkautti Baptiste, joka laittoi kiekon tarkalla rannekudilla ohi JYP-vahti Topias Leinosen.

Kotijoukkue pääsi ensimmäisen erän lopulla kokeilemaan ylivoimapeliä, mutta Marek Langhamer selvitti jyväskyläläisten vähät tilanteet.

Toiseen erään JYP näytti saavan viisikkopelistä paremmin kiinni, mutta Joona Ikosen iskemä 2−0-osuma toi lunta hurrikaanipaitojen tupaan. JYP oli vastustajana Ilvekselle lähinnä asennetesti ja tamperelaiset näyttivät läpi ottelun, että se ei antaisi jo pudotuspelimahdollisuutensa menettäneen joukkueen yllättää itseään.

Ilves pääsi ylivoimalle ottelun puolivälissä ja joukkue pystyikin pyörittämään peliä hyökkäyspäädyssä. Lisämaaleja tupsukorvat eivät kuitenkaan saaneet aikaiseksi.

Sen sijaan erikoistilanteen päätyttyä Rasmus Heljanko karkasi jäähyaitiosta läpiajoon. Langhamer teki JYP-hyökkääjän aikeet kuitenkin tyhjiksi. Hetkeä myöhemmin myös toinen Ilves-ylivoimayritys jäi tuloksettomaksi.

JYP esitti hurjan nousun

Ilves sai varmisteltua asemaansa Ikosen illan toisella osumalla vielä toisen erän aikana. Tilanteessa kiekko pomppi hiljalleen, mutta vastustamattomasti maaliin ohi sitkeästi pelanneen maalivahti Leinosen.

Pirteästi pelannut Samuel Helenius karautti läpiajoon ja kihautti kotijoukkueelle tärkeän kavennuksen ennen erätaukoa. Ilveksen puolustus uinahti ja unohti isokokoisen nuorukaisen selustaansa vieraiden pelatessa ylivoimaa.

Toinen erä päättyi joukkorähinää, joka syntyi, kun Ilves-puolustaja Dominik Mašín taklasi Lahtista laidan lähellä. Lahtinen törmäsi tilanteessa linjatuomariin ja satutti jalkaansa. JYP-hyökkääjä talutettiin ulos kaukalosta ja muut pelaajat kärhämöivät päädyssä. Mašín ja Helenius saivat tilanteesta 2+2+10-minuuttiset rangaistukset.

JYP haistoi mahdollisuutensa ja lisäsi aggressiivisuutta kolmannessa erässä. Ilves-puolustaja Tuomas Salmelan kaksiminuuttinen antoi isännille hyvät lähtökohdat kirin aloittamiseen. Turkulainen onnistui tuomaan jyväskyläläiset maalin päähän, mutta Haapalan osuma tukevoitti jälleen Ilves-johtoa.

Haapalan kaksiminuuttinen aiheutti vielä Ilvekselle hieman ylimääräistä kainalohien eritystä loppuhetkille, kun Salonen ohjasi kiekon ohi Langhamerin ja toi isännät 3−4-tilanteeseen. Vielä, kun Lahtinen ohjasi numerot tasoihin, pyörähti hurrikaani täydellä teholla käyntiin.

Viimeisellä minuutilla Adam Brodecki pääsi kokeilemaan rangaistuslaukausta, mutta Langhamer selvitti tilanteen.

Jatkoajalle venyneen ottelun ratkaisi lopulta Baptiste Ilveksen saamalla ylivoimalla pelastaen tupsukorville kaksi pistettä ottelusta, jossa se oli menettää hallintansa jälkeen jopa kaiken.

Muokattu: 13.3.2022, kello 9.42: Kuva vaihdettu.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo