Jukurit oli tyly vieras Lahdessa – Oskari Salminen torjui kauden kahdeksannen nollapelinsä

LIIGA / Raportti
Jukurit jätti Pelicansin nollille Lahdessa.
Jukurit voitti lämminhenkisen lauantai-illan kamppailun Lahdessa. Vierasjoukkue pelasi läpi ottelun nöyrästi ja onnistui pääsemään pelin päälle omilla vahvuuksillaan.

Pelicans ja Jukurit tarjosivat avauserän osalta viihdyttävää jääkiekkoa. Erän ensimmäinen puolisko meni pitkälti Pelicansin tahtipuikon mukaan. Mustiin pukeutunut Pelicans vastasi Jukurien korkeaan prässiin lyhyillä etäisyyksillä ja keskushyökkääjän säntillisellä tarjontapelaamisella.

Tätä kautta Pelicans pääsi ylittämään keskialuetta laadukkaasti ja kotijoukkue pystyi pelaamaan pitkiä hyökkäysalueen hyökkäyspelejä, joskin se loi parhaat paikkansa suorista hyökkäyksistä. Kertaalleen ylivoimalle päässyt Pelicans ei päässyt lopulta tolppaa lähemmäs maalintekoa avauserässä.

Jukurit kampesi itsensä myös pikkuhiljaa peliin mukaan, kun sen kiekollisen pelin laatu parani ja joukkue pääsi kokeilemaan myös ylivoimapelaamista.

Toinen erä oli vuorostaan pelillisesti hieman rikkonaisempi, kun molemmat joukkueet tuntuivat pakottavan peliä pystyyn, minkä johdosta hyökkäykset katkesivat usein keskialueelle tai heikkoon siirtokiekkoon hyökkäysalueelle.

Päästä päähän aaltoileva peli tuntuikin satavan enemmän vierasjoukkueen laariin, ja joukkue veikin luotujen maalipaikkojen osalta toista erää selvästi.

Ottelun avausmaali nähtiin ajassa 32.12, kun Niclas Lundgren laukoi kiekon pitkän Jukurien hyökkäyksen päätteeksi vastustamattomasti vasempaan yläkulmaan ohi Patrik Bartošákin. Lukáš Jašekin johtama ykkösketju pelasi liki minuutin mittaisen vaihdon ennen ottelun avausmaalia, mikä näkyi puolustuspelaamisen laadussa.

Toisen erän loppua kohden tunteet alkoivat lämpenemään kummassakin leirissä. Pääosissa oli Jukurien ykkösketjun keskellä pelaava Aatu Räty ja Pelicansin puolelta Hannes Björninen sekä Kārlis Čukste, jotka molemmat antoivat lämminhenkistä palautetta Jukurit-hyökkääjälle.

Tiukka päätöserä

Jukurit ei lähtenyt kolmanteen erään peruuttelemaan, vaan jatkoi aktiivista paineistamista ja pakotti Pelicansin avaamaan peliä mikä sai turhan helposti levällään olleen Pelicans-viisikon kiekollisen pelin sekaisin.

Kolmas erä oli tunnetasoltaan toisen erän tasolla. Molemmat leirit protestoivat tuomaritoimintaa useaan otteeseen ja Isku Areenalle saapunut yleisökin antoi äänensä kuulua.

Jukurit puolusti ottelun loppuhetkillä erinomaisesti omaa aluetta, eikä ketjujaan sekoittanut Pelicans onnistunut pelaamaan kiekkoa ykkössektoriin riittävällä tahdilla. Kotijoukkueella oli tuhannen taalan paikka tulla tasoihin, kun huippuottelun pelannut Oskari Salminen sai kahden minuutin rangaistuksen kampituksesta.

Ylivoima oli kuitenkin hyvin heikkotasoinen, sillä ensimmäisten sekuntien aikana Jukurien Petrus Palmu pääsi läpiajoon, mutta Bartošák selvitti tämän. Sen lisäksi pelkkä alueelle vieminen tuntui tuovan suuria haasteita lahtelaisille.

Pelicansin pelaamisen taso romahti ottelun kriittisimmillä hetkillä, ja ehjän 60-minuuttisen pelannut Jukurit vei ansaitusti täyden pistepotin mukanaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo