Sport onnistui kairaamaan pisteen - KalPan maalivahdin vaihto jatkoajalla poiki lisäpisteen

LIIGA / Raportti
Matěj Machovský varmisti voiton pitkän kaavan kautta.
Kuva © Saimi Airaksinen / https://urheilu.kuvat.fi/SaimiPhoto/
Tunteikas ja fyysinen ottelu sai lisämauksi lisäjännitystä, kun viimeisellä minuutilla vaasalaiset onnistuivat tasoittamaan lukemat. Kuopiolaiset onnistuivat kuitenkin Rissasen maalilla nappaamaan lisäpisteen voittomaalikilpailussa.

Ottelu alkoi tavanomaista lämpimämmissä merkeissä, kun rajuja taklauksia ja torikokouksia nähtiin jo ensimmäisten minuuttien aikana. Kasper Simontaival taklasi Jesse Paukkua laitaa vasten ja nappaai itselleen ottelun ensimmäisen rangaistuksen. Paukku puolestaan lähti pukukopin puolelle, mutta Sport selvisi säikähdyksellä Paukun palatessa kaukaloon puolisen erää myöhemmin.

Vaasalaisten hukatessa tilaisuutensa avausmaalille KalPa hyödynsi omansa Lasse Lappalaisen ja Juuso Mäenpään syöttökuvion päätteeksi ja kuopiolaispuolustaja onnistui harhauttamaan Niko Hovisen. Sportin rikkonaisuudesta huolimatta KalPa ei enempää kyennyt rokottamaan vierastaan, joten erätauolle siirryttiin kuopiolaisjohdossa.

Sport onnistui maksamaan takaisin, kun vahvan alivoimapelaamisen päätteeksi Miro Nalli päihitti KalPan puolustuksen Teemu Väyrysen avustuksella ja tasoitti lukemat. Vaasalaisten ilo oli kuitenkin lyhytikäistä, kun vajaa neljä minuuttia myöhemmin Jens Lööken ja Hugo Gallet'n yhteentörmäyksen jälkilöylyissä Tuomas Kiiskinen uusi kotijoukkueen johtoaseman.

Kotkapaidat saivat tilaisuuksia palata tasoihin kahdella ylivoimalla, mutta vaasalaisten ylivoimapelaaminen ei ollut onnistuakseen. Kolmas erä ei myöskään sujunut suotuisasti Sportin joutuessa alivoimalle kahdesti. KalPa ei kuitenkaan saanut pönkitettyä etumatkaansa, joten tasoitusmahdollisuus oli elossa.

Ja lopulta tasoitus näki päivänvalon. Viimeinen yritys tuotti Axel Holmströmille usean yrityksen laukoa kiekkoa, joista viimeinen sai kiekon maalia kohti ja ohitti Juha Jatkolan. Ruotsalaishyökkääjälle tarjoutui myös tilaisuus varmistaa voitto jatkoajalla läpiajon muodossa, mutta tällä kertaa Jatkola ei ollut päihitettävissä.

Jatkoajan ylivoimalla KalPa veti aikalisän lisäksi ässän hihasta, kun Jatkolan tilalle vaihtui Matěj Machovský. Maalille vaihdettu vahti ei joutunut torjuntatöihin jatkoajalla, mutta voittomaalikilpailussa onnistui estämään Sportin jokaisen yrityksen.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo