Viihdyttävä ilta Nordiksella päättyi HIFK:n voittoon – Jokipakan loukkaantuminen säikäytti

HIFK nappasi tärkeät pisteet lukuisten käänteiden jälkeen.
Helsingin IFK ja Tampereen Ilves ottivat yhteen Helsingissä. Kotijoukkue oli lopulta parempi voittolaukauskilpailun jälkeen maalein 4–3.

Nordiksella nähtiin erittäin fyysinen ja paljon tunteita sisältänyt ottelu HIFK:n ja Ilveksen välillä. Railakkaan ottelun ratkaisu haettiin pitkän kaavan kautta ja lopulta kotijoukkue oli vahvempi lukemin 4–3 voittolaukauskilpailun jälkeen.

Ilves aloitti avauserän vahvasti, mutta HIFK-maalivahti Roope Taponen pysäytti Panu Miehon läpiajon tuplatorjunnalla. Ottelun avausmaali nähtiin jo seitsemän minuutin kohdalla, kun viivasta tullut toimitus meni läpi pelaajaruuhkan ja Julius Nättinen laukoi kiekon terävästi ohi Marek Langhamerin vartioiman maalin.

Tämän jälkeen kotijoukkue hallitsi avauserää, eikä Ilves saanut vaarallisia maalipaikkoja luotua helsinkiläisten maalille.

Vauhtia ja vaarallisia tilanteita

Toinen erä alkoi kummankin joukkueen jäähyillä. Ilves hyödynsi oman ylivoimansa ja suoran hyökkäyksen päätteeksi Tommi Tikka laukoi tarkan rannelaukauksen maaliin.

Sitten alkoikin tapahtua. Tasoitusmaalin tehnyt Tikka otti heti seuraavassa vaihdossa jäähyn laitataklauksesta ja ottelun tunnetaso kiehahti korkeuksiin. HIFK loi ylivoimallaan tilanteen Ilves-maalille, josta alkoi todellinen välien selvittely.

Paikoin jotain aivan muuta kuin jääkiekkoa muistuttanut paini poiki joukon rangaistuksia kummallekin joukkueelle. Samassa rytäkässä Ilveksen Jyrki Jokipakka loukkaantui ikävän näköisesti, kun oman pelaajan luistimen terä viilsi hänen kasvojaan.

Kun tilanne vaikutti olevan ohi, tapahtuikin vielä vierailijoiden penkin takana. Ilveksen valmentaja Raimo Helminen huusi itsensä pukukopin puolelle saaden toimihenkilön 2+20-minuutin jäähyn epäurheilijamaisesta käytöksestä.

Rikkonainen erä jatkui sellaisena, kun molemmat joukkueet kuluttivat jäähyaitiota vielä lisää. Erän lopussa Ilves iski itsensä johtoon ylivoimalla. Hyvän pyörityksen päätteeksi Liigan maalipörssiä johtava Joona Ikonen laukoi kiekon suoraan syötöstä melko tyhjään HIFK-maaliin.

Maaleja ja upeita torjuntoja

Kolmas erä alkoi tasaisissa tunnelmissa. Kumpikin maalivahti pelasi hyvän ottelun ja niin Langhamer kuin Taponenkin joutuivat venymään huipputorjuntoihin.

HIFK tasoitti ottelun erän puolessa välissä, kun Roni Hirvonen pääsi kokeilemaan useamman kerran maalintekoa huippupaikalta. Hirvonen sai syötön maalin eteen, mutta Langhamer pysäytti ensimmäisen yrityksen. Hirvonen sijoitti kuitenkin irtokiekon rauhallisesti maaliin.

Ilves tarjosi kotijoukkueelle voiton avaimet omalla jäähyilyllään erän loppupuolella. Otso Rantakari täräytti upean ylivoimamaalin suoraan syötöstä ja isännät karkasivat 3–2-johtoon.

Ilves haki vimmatusti tasoitusta ja lopulta saikin palkinnon ilman maalivahtia pelatessaan. HIFK-vahti Taponen torjui b-pisteeltä tulleen toimituksen eteensä ja Santeri Virtanen laittoi paluukiekon maaliin.

Jatkoajalle mentiin lukemissa 3–3.

Ottelun ratkaisu

Jatkoajalla kumpikin joukkue sai mahdollisuuksia ratkaista ottelu, mutta kiekko ei tahtonut löytää tietään maaliin. Ilves pääsi yrittämään myös ylivoimalla, mutta Les Lancasterin tolppalaukausta lähemmäksi ratkaisua ei päästy.

Voittolaukauskilpailussa HIFK:n avausmaalin tehnyt Nättinen oli omassa luokassaan. Nättinen ratkaisi voiton omalle joukkueelleen tehden molemmat HIFK:n maaleista voittolaukauskilpailussa.

Pisteiden hinta

Jo ennen illan ottelua sairastuvalle pelaajiaan menettäneelle Ilvekselle yhdenkin pisteen hinta muotoutui lopulta kalliiksi. Jokipakka ei palannut enää otteluun, vaan suunnaksi vaihtui kaukalon sijasta sairaala. Kolmannessa erässä Dominik Mašín sai laukauksen käteensä, eikä myöskään palannut otteluun.

Ilveksen maalihanat avannut Tikka puolestaan sai viiltohaavan käteensä hieman epäselvässä aloitustilanteessa, eikä palannut kaukaloon. Ilves-kannattajat saanevat jännitystä elämäänsä ihan riittävästi, sillä seuraava peli on jo lauantaina Sportia vastaan.

HIFK puolestaan selvisi fyysisestä kamppailusta hieman paremmin ja välttyi isommilta kolhuilta. Helsinkiläiset ovat nyt kolmen ottelun mittaisessa voittoputkessa ja saivat jälleen tärkeitä pisteitä kilpailussa pudotuspelipaikoista.