Petteri Puhakka iski kahdesti päätöserään − sarjakärki Lukon voittoputki katkesi

LIIGA / Raportti
Tappara juhli toista peräkkäistä voittoa.
Kuva © Juuso Koro / @juusokuvaa
Lukon kuuden ottelun voittoputki tuli päätölseen Tampereella Tapparan vieraana. Kirvesrintojen tehohetki osui toisen erän loppuun ja kolmannen erän alkuun, ja näin kotijoukkue juhli 5−2-voittoa.

Tappara iski ratkaisevat tahdit kolmannen erän alkuun. Petteri Puhakka ja Veli-Matti Savinainen osuivat erän ensimmäisen neljän minuutin aikana, ja Tappara johti jo kolmella maalilla. Molemmat onnistuivat vielä kertaalleen,

− Kolmannessa erässä pelasimme voittavaa kiekkoa, kaksi maalia ottelussa viimeistellyt Puhakka totesi C Moren haastattelussa.

Puhakalla oli tilaisuuksia hakea hattutemppuakin, sillä lopussa hän pääsi kertaalleen laukomaan varsin pienestä kulmasta Christian Heljangon pitkän syötön jälkeen. Ottelun viimeiset minuutit Tappara pelasi ylivoimaa, ja jonkin verran Puhakalle haettiin maalipaikkaa. Lisämaaleja ei enää nähty.

Lukko oli voittanut ennen tätä ottelua kuusi ottelua peräkkäin. Tapparan otteet ovat olleet vuodenvaihteessa hieman ailahtelevia, mutta nyt joukkueelle kirjattiin toinen peräkkäinen voitto.

Avauserässä molemmille maali

Tappara hallitsi pelin alkua osin Matthew Abtin rangaistuksen myötä. Avausmaali syntyi pelin kahdeksannella minuutilla. Irtokiekko jäi Lukko-maalin eteen, ja vaikka Lukolla oli siinä miesylivoima, Tapparan norjalaishyökkääjä Philip Granath iski kiekon maaliin. Antti Saarela oli kuitata läpiajosta seuraavassa vaihdossa, mutta hän ei onnistunut.

Lukko sai tehtyä tasoituksen sen jälkeen, kun Tapparan pelaajilla oli pitempi vaihto alla kahden pitkän kiekon jälkeen. Maalinedusruuhkasta Saarela sohi kiekon maaliin. Henri Ikosen hyökkäysalueen rangaistus antoi kotijoukkueelle toisen ylivoimamahdollisuuden, mutta sekään ei tuonut tulosta.

Toinen erä alkoi vähillä pelikatkoilla, ja Kim Nieminen sai pelattua Josh Kestnerille hyvän maalipaikan kuuden minuutin kohdalla. Heljanko torjui amerikkalaishyökkääjän laukauksen. Muuten tilanteita erän alkupuoliskolla oli varsin vähän, ja varsinkin Tappara onnistui pitämään Lukon poissa maalintekosektorilta.

Tapparan kiekollinen peli ei toiminut, ja lopulta Lukko pääsi ylivoimalle Maksim Matushkinin hutaistua kiekon katsomoon. Lukko ei saanut maalia aikaiseksi. Tämän jälkeen Granathille avautui mainio tilanne tehdä ottelun toinen osuma, mutta maaliin ajautui vain norjalainen itse.

Tappara otti johtoaseman reilut kaksi minuuttia ennen erän päätöstä, kun pelaajat vaihtoivat hyvin paikkoja ja hyökkääjän asemassa ollut Matushkin iski kiekon maalin vasempaan kulmaan.

Kolmannen erän alkuun Tappara lisäsi johtoaan, kun kulmakamppailun jälkeen kiekko pelattiin maalin eteen yksin jääneelle Puhakalle, joka viimeisteli 3−1-osuman hieman hapuilevan haltuunoton jälkeen. Lisää seurasi puolitoista minuuttia myöhemmin, kun Savinainen iski Lukko-pelaajien keskeltä kotijoukkueen neljännen osuman.

Gabriel Fontainen hölmön hyökkäyspäähän rangaistuksen aikana kirvesrinnat pyörittivät komeasti, mutta lisämaaleja ei nähty. Ennen erän puoliväliä Niclas Almarin yläkulmaan suuntautunut siniviivalaukaus yllätti Heljangon, ja toiveet raumalaisleirissä elpyivät. Ilo oli lyhytaikainen, sillä Puhakka kuittasi seuraavassa vaihdossa ottelun viimeisen osuman.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo