Pelicans vei kaksi pistettä Turusta − Jasper Patrikainen nousi voittomaalikilpailun sankariksi

LIIGA / Raportti
Jasper Patrikainen torjui voittomaalikilpailussa kaikki kohtaamansa yritykset.
Kuva © Tiia Mahkonen
Pelicans suoritti ryöstöretken Turussa. Ottelu ratkesi lahtelaisille voittomaalikilpailussa.

TPS ja Pelicans kohtasivat Turussa. Molemmat joukkueet saapuivat otteluun tappioiden saattelemana, joten pelissä oli pisteiden lisäksi myös itseluottamus linjassa. Lähiaikojen keskinäisissä otteluissa joukkueet olivat keränneet pisteitä toisiltaan vuorotellen.

TPS:n Aleksi Anttalainen herätti molemmat joukkueet ajamalla Pelicansin Tyler Kelleherin pystyyn keskialueella. Pelicans sai käytännössä aloittaa ottelun ylivoimalla. Pelicansin ylivoimaa oli jäljellä kuusi sekuntia, kun Aatu Jämsen joutui istumaan jäähyä väärästä vaihdosta. Näin myös TPS pääsi nopeasti ylivoimalle, mutta molemmat jättivät ensimmäiset saumansa käyttämättä.

Jäähyltä vaihtopenkille ja sieltä takaisin kentälle siirtynyt Anttalainen sai seitsemän minuutin pelin jälkeen todellisen älynväläyksen. Hän veti kiekon viivalta päätyyn, josta se kimposi maalin eteen. Anttalainen painoi itse irtokiekkoon ja viimeisteli kauden ensimmäisen maalinsa tulisella laukauksella.

TPS pääsi uudelleen ylivoimalle kaksi ja puoli minuuttia ennen erän loppua. Iikka Kangasniemi putosi Jonne Tammelan kärryistä nopean käännöksen myötä ja joutui kampittamaan Tammelan. Scott Kosmachuk ja Michael Dal Colle pääsivät vuorollaan kokeilemaan maalia läheltä, mutta vielä ei ollut aika soittaa maalilaulua uudelleen.

Jäähyn jälkeen Valtteri Pulli ehti testaamaan Jasper Patrikaista, mutta Pelicans-vahti ei suostunut antautumaan. Tauolle lähdettiin TPS:n 1−0-johdossa.

Pelicans tuli mukaan otteluun

Toisessa erässä jatkettiin samasta tasaisesta väännöstä, jota ensimmäinen erä pääosin oli. Pelicans rakensi hyvän paikan Toni Utuselle, mutta verkkojen sijaan heilui vain Eetu Anttilan räpylä.

Anttalainen jatkoi tehoiltaansa antamalla kovan syötön takatolpalle ja Kasper Koskinen pääsi ohjaamaan Liiga-uransa ensimmäisen maalin. Maali vietiin tarkistukseen mutta pian Hunajata soi pian uudelleen.

Alle minuutti 2−0-maalin jälkeen TPS:n Topias Haapanen sai kampituksesta rangaistuksen. Lähiaikoina kahdesti putkeen johtoasemasta sulanut TPS antoi välittömästi Kelleherin laukoa ja kaventaa ottelun.

Sulamisteema jatkui Turussa Pelicansin tehdessä tyylikkään tasoituksen. Lukáš Jašek toi kiekon hyökkäysalueelle ja syötti Kangasniemelle. Kangasniemi hämäsi laukauksen ja syötti keskelle yksin jääneelle Utuselle, joka ei toista kertaa erehtynyt.

Kelleher ja Jašek olivat lähellä viedä Pelicansin johtoon aivan erän lopulla. Kelleher syötti ja tyhjä maali ammotti Jašekin edessä, mutta erinomaista ottelua pelaava Anttalainen sai nostettua Pelicans-hyökkääjän lapaa juuri riittävästi.

Maaleja tehtiin, mutta erotusta ei löytynyt

Enter Sandmanin sävelet saattelivat joukkueet kaukaloon kolmatta erää varten. TPS aloitti ottamalla hallinnan Pelicansin päädyssä.

TPS käänsi ottelun uudestaan itselleen. Pavol Skalický toimitti kiekon kulmasta maalille ja Patrikainen imaisi sen verkkoon. TPS oli lähellä kasvattaa johtoaan välittömästi lisää, mutta Kangasniemi seisoi viivalla pitäen Pelicansin mukana pelissä.

Pelicans pääsi erän puolessa välissä ylivoimalle. Tammelan jäähy kostautui nopeasti, sillä upeaa ylivoimaa pelaava Pelicans tuli Jašekin laukauksella tasoihin. Aleks Haatasen poikkikentän syöttö löysi Jašekin, joka yritti tehdä uusia reikiä maaliverkkoon.

Liigassa on nähty useampia jatkoajalle venyneitä otteluita lähipäivinä. Tämä ottelu jatkoi trendiä. Jatkoajalla sattui ja tapahtui sekä Kangasniemen että Dal Collen päästessä vuoroin katsomaan maalivahteja silmästä silmään, kuitenkin tuloksetta.

Voittomaalikilpailu kutsui torstai-iltaista jääkiekkoyleisöä. Pelicans voittai kilpailun 1−0. Joni Ikonen teki ratkaisevan osuman. Patrikaiselle suotiin kolme pistettä ja pelikaanimerkki kolmesta torjutusta yrityksestä.

» Lähetä palautetta toimitukselle