Viime kauden HPK:n kohupakki ratkaisi Kuopiossa - Larmille jälleen nollapeli

LIIGA / Raportti
Miro Karjalainen ei ole tällä kaudella jäähyillyt.
HPK oli "kotietunsa" turvin vahvempi Kuopiossa. Vierasjoukkue tappoi pelin kolmannen erän alussa, kun Miro Karjalainen onnistui läpiajosta.
Lähtökohdat 

KalPa on saanut lokakuun alussa alkaneen syöksykierteensä katkaistua. Edellisistä viidestä ottelustaan se on voittanut yhtä lukuunottamatta kaikki. Kuopiolaiset kärsivät keskiviikkona rökäletappion JYPiä vastaan, mutta perjantaina Mikkelissä KalPa nappasi vierasvoiton.

Maalivahtipelaaminen 

KalPan maalilla Denis Godla urakoi muuten kunniakkaasti, mutta HPK:n kolmannessa maalissa esillä oli Godlan suurin heikkous. Läpiajoissa ylipelaamiseen taipuvainen slovakialaismaalivahti tunaroi kiekon omaan maaliin tilanteen mentyä jo osittain ohi. 

Puolustuspelaaminen 

Avauserässä KalPa oli askeleen hyvin valmistautunutta HPK:ta jäljessä ja siitä jäi jälki ottelupöytäkirjaan jäähysarakkeeseen. Toisen erän alkupuolen Kerho-rynnistyksen KalPa selvitti ja otti pelin haltuunsa. Kaksi nukahdusta oli kuitenkin liikaa, sillä HPK rokotti kovalla prosentilla KalPan virheistä.

Hyökkäyspelaaminen 

KalPan hyökkäyspelaaminen käynnistyi verkkaisesti, mutta toisessa erässä se otti hallinnan itselleen. Kuopiolaisten terävyys maalipaikoissa oli kuitenkin jäänyt Mikkeliin. HPK:n väkevä kamppailupelaaminen ja kuopiolaisten vajavaiset tukitoimet päätypelissä estivät lopulta kaikista parhaiden maalipaikkojen syntymisen. 

Erikoistilanteet 

KalPan alivoima oli aktiivista ja sai HPK:n konseptit sekoamaan. Ylivoimalla KalPa sai kiekon tuotua hyvin alueelle ja pelin rauhoitettua, mutta siirtely oli turhan mielikuvituksetonta. Kolmannessa erässä KalPalle tuomittiin rangaistuslaukaus, mutta Alexander Ruuttu ei onnistunut.

Lähtökohdat 

HPK voitti viime viikon kaksi kamppailuaan yhteismaalein 10−0. Keskiviikkona Lukkoa vastaan tuli paluu maanpinnalle, kun raumalaiset jättivät Kerhon Hämeenlinnassa nollille.

Maalivahtipelaaminen 

Emil Larmin tekemisestä huokui rauhallisuus ja itsevarmuus. Kun kulkee, niin kulkee. Varsinaisia erikoistemppuja ei kauden neljänteen nollapeliin vaadittu, vaikka torjuntoja kertyikin reilusti.

Puolustuspelaaminen 

HPK oli vahva kaksinkamppailuissa ja onnistui pitämään KalPan poissa parhailta maalipaikoilta. Larmille asti tulleet laukaukset olivat helpohkoja tulikuumalle maalivahdille.

Hyökkäyspelaaminen 

HPK sai hyvän startin otteluun, joka palkittiin myös maalilla. Toisen erän alussa näytti siltä, että HPK alkaa mennä menojaan, mutta väkevästä pyörityksestä huolimatta maalinteko ei sujunut.

Toisen erän puolivälin jälkeen hallinta siirtyi KalPalle, eikä HPK saanut aikaan suuria vyörytyksiä hyökkäysalueelle, mutta HPK oli paikoissaan tehokas. 

Erikoistilanteet 

HPK:n ylivoimapelaaminen oli rauhatonta, eikä KalPan aktiivinen alivoimapelaaminen sitä helpottanut. Alivoimalla HPK selvitti suhteellisen helposti KalPan varsin mielikuvituksettoman ylivoimapelin.

Erikoista 

HPK:lla oli eräänlainen kotietu, sillä vierailijat olivat reilusti ennen kotijoukkuetta paikalla. HPK matkusti Kuopioon jo perjantaina. KalPa oli samaan aikaan Mikkelissä valmistautumassa otteluun Jukureita vastaan.

Ottelun ratkaisu 

KalPalle tuli hyvän toisen erän jälkeen lunta tupaan. Kolmannen erän alussa Markus Nenonen vapautti viime kaudella peräti 135 jäähyminuuttia keränneen puolustajan Miro Karjalaisen nokikkain Godlan kanssa. Romuluinen puolustaja ajautui harhautuksensa jälkeen maaliviivan taakse, mutta onnistui laukomaan kiekon maalivahdin kautta verkon perukoille ja HPK:n kolmen maalin johtoon.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo