Ilves katkaisi tappioputkensa pelikirjashakissa, Ahtolalle kauden avausosuma

LIIGA / Raportti
Ilveksen Teemu Rautiainen ei tohtinut katsoa kaikkia tilanteita Ässien maalilla.
Kuva © Teemu Grönroos
Pasi Kaukorannan ja Karri Kiven ensimmäinen kohtaaminen päävalmentajina meni Ilveksen nimiin. Joona Ikosen jatkoaikamaali päätti Ilveksen tappioputken.
Lähtökohdat 

Ässät on parantanut peliään Pasi Kaukorannan päävalmentajanimityksen jälkeen, mutta Ilves-otteluun porilaiset lähtivät kahden ottelun tappioputkessa.

Toisin kuin alkuperäisissä kokoonpanoissa mainittiin, puolustaja Jyri Marttinen ei pelannut lauantaina. Juho Tommila oli aluksi merkitty nelosketjun laitahyökkääjäksi.

Maalivahtipelaaminen 

Ilveksen avausmaali lipsahti Henri Kiviahon jalkojen välistä, mutta Teemu Lepaus oli tilanteessa läpiajossa. Takaiskun jälkeen Kiviaho nappasi varmoja torjuntoja. Kiviahon heikkoutena oli edelleen tarpeeton ylipelaaminen.

Puolustuspelaaminen 

Ässät ei ollut varsinaisesti hädässä omalla alueellaan. Vähistä tilanteistaan Ilves kuitenkin osui kohtalaisella tarkkuudella. Yksi maali jopa hylättiin korkean mailan vuoksi.

Hyökkäyspelaaminen 

Nelosketju oli Ässien pirtein. Laitahyökkääjänä kauden ensimmäisen ottelunsa pelannut Tommila selviytyi tehtävästään kohtalaisesti, ja ketju myös teki Ässien ainoan maalin. Tuomas Huhtasen kamppailupelaaminen palkittiin maalin myötä.

Erikoistilanteet 

Alivoimansa Ässät selvitti kunnialla, mutta ylivoimapeliin jäi edelleen toivomisen varaa. Painetilanteen rakentelu ja rauhoittaminen onnistui vain yksittäisillä yrityksillä.

Viimeisellä mahdollisella hetkellä Ässät kuitenkin onnistui. Kolmannen erän päätöshetkien 5−3-ylivoima ei jäänyt hyödyntämättä, vaan Jarno Kärki laukoi ottelun jatkoajalle.

Lähtökohdat 

Sarjajumbon kohtaaminen oli lähtökohdiltaan kelpo mahdollisuus katkaista kuuden suoran tappion putki. Ilveksen kelvollinen kauden aloitus valui hukkaan marraskuun aikana.

Maalivahtipelaaminen 

Antti Lehtonen onnistui avauserässä pari kertaa siirtämään maalia ilman rangaistusta. Ilves-vahdille kertyi virkaveljeään enemmän torjuntoja, mutta aivan parhailta laatupaikoiltaan porilaiset laukoivat usein yli tai ohi.

Kun tarve vaati, Lehtonen oli mies paikallaan.

Puolustuspelaaminen 

Ilves-puolustus ei joutunut varsinaiseen tulikokeeseen. Pyöritykset jäivät maltillisiksi ja Ässien vaarallisimmat paikat yksittäisiksi yrityksiksi.

Hyökkäyspelaaminen 

Ykkös- ja kolmosketjut olivat Ilveksen vaarallisimmat hyökkäyspäässä. Tamperelaisten otteista tappioputken pituuden saattoi nähdä vastuun siirtelyssä, mutta he kuitenkin pysyivät kuljettajan paikalla.

Vastaisku jatkoajalla tuotti lopulta ottelun voittomaalin.

Erikoistilanteet 

Alivoima kesti Ässien yritykset lähes loppuun asti, mutta kahden miehen alivoimalla maalivahti Lehtonen jäi vaille mahdollisuutta. Vastaavasti tamperelaisjoukkueen ylivoima oli näyttävää, mutta tehotonta.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo