JYPin joulukuun ensimmäisen päivän kirous jatkui viimeisellä minuutilla

LIIGA / Raportti
William Rapuzzi avasi ja sulki ottelun maalihanat.
Kuva © Saimi Airaksinen
JYP nousi vaikeuksista miltei varmaan kolmen pisteen voittoon, mutta Sport näytti sitkeytensä ja onnistui kääntämään pöydät ottelun viimeisellä minuutilla William Rapuzzin ja Roope Talajan johdolla.
Lähtökohdat 

Pitkän ajanjakson jälkeen Sport ottelee jälleen kotona. Edellisen kotiotteluun eteen Sportille kertyi kolme vierasottelua, joista kotkapaidat keräsivät pistesaldoksi ainoastaan kaksi.

Maalivahtipelaaminen 

31 torjuntaa ottanut Mika Järvinen ei JYPin osumille juurikaan voinut mitään. Ensimmäinen tasoitus tuli Sport-veskarille puun takaa, toinen ja kolmas osuma puolestaan maalivahdille pahimmista paikoista.

Puolustuspelaaminen 

Sport-puolustus ei ollut terävimmillään päätöserässä, mikä kostautui kotkapaidoille. JYPin noustessa tasoihin toisen kerran Sportin pakiston kommunikointi petti ja alivoimalla Robert Rooba jäi pitämättä kriittisimpään aikaan.

Hyökkäyspelaaminen 

Alkuvaikeuksien jälkeen Sportin hyökkäys hallitsi avausmaalin jälkeen ottelua lähes täysin yli puolen tunnin ajan. Vaikka Sport ei loistaville paikoille onnistunut itseään kampeamaan, eikä JYP-veskari pudotellut kiekkoa eteensä, kuormitti se vieraiden puolustusta toden teolla.

Tempo kääntyi JYPin löytäessä maalijyvän. Oskari Manninen vei joukkueensa toistamiseen johtoon, muttei onnistunut säilyttämään johtoasemaansa minuuttiakaan.

Ottelu kuitenkin kääntyi päälaelleen viimeisellä minuutilla Tony Sundin ja William Rapuzzin toimesta. 

Erikoistilanteet 

Sportin alivoima oli vieraiden vastineen tavoin tehokas ensimmäisen kahden erän ajan. Viimeisessä erässä JYP onnistui rakentamaan aukon vaasalaisten puolustukseen ja rankaisi isäntiä virheestä.

Ylivoimakuvio pyöritti kiekkoa sulavasti ja nopeasti, mutta pikkumusta ei löytänyt tietään maalille asti ennen viimeistä minuuttia, kun ylivoima kuudella kenttäpelaajalla tasoitti lukemat.

Lähtökohdat 

JYP saapui Vaasaan Helsingistä, jouduttuaan toteamaan IFK:n kahden maalin verran paremmaksi. Edellisestä kymmenestä vierasottelusta JYP on onnistunut voittamaan kolme.

Maalivahtipelaaminen 

Pekka Tuokkola oli ahkerassa työnteossa JYP-maalilla. Varmoin ottein torjunut konkari koppasi kiekon 32 kertaa, pitäen joukkueen kiinni tärkeissä pisteissä.

Puolustuspelaaminen 

Sportin avausmaalin jälkeen puolustus kovisti otteitaan fyysisesti ja jakoi Sport-hyökkääjille tilaa ainoastaan laidan vierestä.

Kotijoukkueen pelaajille JYP ei monesti tarjonnut tilaa maalin edestä ja mahdollisti Tuokkolalle varmojen koppien ottamisen.

Puolustus mureni kuitenkin kohtalokkaasti pahimmalla mahdollisella hetkellä. Tasalukemissa JYP harhaili keskialueella ja mahdollisti Sportin voittomaalin.

Hyökkäyspelaaminen 

Jyväskyläläisvieraiden hyökkäys ei ollut toimiakseen valtaosan ottelusta. Parhaimman otteen JYP sai hyökkäyspäähän ottelun avauksesta, mikä päättyi vaasalaisten avausmaaliin.

Hyökkäyspelaamisen yskiminen näkyi kultakypärä Jarkko Immosen otteissa ja konkarihyökkääjä saikin hyvän osuuden vastustajien huomiosta fyysisen pelaamisen muodossa. Immonen hankki itselleen käytöskympin toisen erän loppupuolella.

Hyökkäys sai piristysruiskeen puolustaja Ossi Ikosen maalista ja onnistui tasoituksessa toistamiseen Jani Tuppuraisen toimesta.

Erikoistilanteet 

Yllivoimakuvio pyöri hyvin, muttei onnistunut toimittamaan kiekkoa maalille asti, saati hyville paikoille. Kolmannessa erässä ylivoima onnistui nousemaan johtoon, kun Robert Rooba kiitti avopaikasta Immosta ja David Tomasekin alustuksista.

JYPin alivoimakentällinen oli kovemmassa kulutuksessa, muttei osoittanut väsymisen tai periksi antamisen merkkejä. Poikittaissyöttöjen linjat olivat peitossa ja kulmissa JYP ei antanut Sportille ylimääräistä aikaa eikä tilaa. 

Viimeisellä ja tärkeimmällä alivoimalla JYP joutui kuitenkin toteamaan Sportin tasoituksen todeksi.

Erikoista 

Liiga-historiansa aikana JYP on otellut jouluun ensimmäisenä päivänä 13 ottelua, joista 12 on päättynyt tappioon. Ainokainen on tasapeli vuodelta 1991.

Lisäksi JYP pelasi 115 minuuttia putkeen onnistumatta maalinteossa.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo