Ässät paikkasi edellisten otteluiden heikkoudet - Rasmus Tirroselle nollapeli

LIIGA / Raportti
Roni Hirvonen aloitti ottelun maalitalkoot.
Kuva © Tiia Mahkonen
Porin Ässät otti ensimmäisen kolmen pisteen voittonsa yli kuukauteen, kun se kaatoi vieraissa KalPan puhtaasti 4−0.

Viime viikon lauantaina Lukko iski yhdeksän maalia Ässiä vastaan, ja keskiviikkona Pelicans tuuletti viidesti. Nyt vastaavista maalitalkoista Ässien päässä ei ollut tietoakaan, vaan Rasmus Tirronen pelasi nollapelin, johon hän tarvitsi 19 torjuntaa.

Ässät oli edellisen kerran voittanut varsinaisella peliajalla Ilvestä vastaan 17. lokakuuta. Sen jälkeen on irronnut kolme voittoa jatkoajalla tai voittomaalikilpailussa, mutta edelliset kaksi peliä olivat olleet tappiollisia.

Normaalisti tällä kaudella varsin vahvoja avauseriä pelannut KalPa oli poikkeuksellisen suurissa vaikeuksissa. Erityisesti Roni Hirvonen oli pelipäällä, ja hän vastasikin erän ainoasta maalista. Ässien nuori hyökkääjä nousi maalille ja siirsi kiekon rystyltä maalin kattoon.

− Yritin syöttää siinä [Otto] Kivenmäelle, mutta kiekko jäi johonkin. Pääsin sitten nousemaan maalille, Hirvonen kommentoi osumaa pelin jälkeen C Moren haastattelussa.

KalPa oli muutenkin alivoimassaan varsin passiivinen. Rangaistuksia joukkue otti avauserässä peräti neljä, joista kaksi hyökkäyspäässä. Ainoassa erän ylivoimassaan Juuso Könönen oli lähellä tasoittaa, mutta hän laukoi ohi.

Ässien röyhkeät nousut jatkuivat toisessa erässä, ja johtivat myös toiseen patapaitojen maaliin. Tällä kertaa Nick Merkley oli röyhkeä maalille mentäessä, ja Otto Kivenmäki sivalsi paluukiekon ohi Eero Kilpeläisen.

KalPa sai suuren tilaisuuden Sebastian Wännströmin keihästettyä Kim Nousiaista vihellyksen jälkeen. Tilannetta vaikeutti kuitenkin Otto Leskisen ottama rangaistus, kun hän rikkoi toista Montreal Canadiensin organisaation pelaajaa Jesperi Kotkaniemeä. Tasavajaan aikana Ässät värkkäsi maalin Andreas Borgmanin taistelun jälkeen, joka johti laukaukseen ja Niklas Appelgrenin ohjaukseen suoraan ilmasta.

Kotijoukkue lähti hakemaan kiriä tekemällä ketjumuutoksia, mutta tilanne kääntyi nopeasti. Tirronen torjui Könösen tilanteen, ja sen jälkeen Nicolai Meyer kuittasi toisessa päässä porilaiset neljän maalin karkumatkalle.

KalPa ei saanut kovinkaan hyviä tilanteita edes Tirrosen nollan murtamiseen. Näin TPS:stä lainalla oleva maalivahti piti maalinsa puhtaana ensimmäistä kertaa tällä kaudella ja yhdennentoista Liiga-urallaan.

− Varmaan kauden paras peli meiltä, Hirvonen totesi.

Molemmat joukkueet ovat tositoimissa jo lauantaina. Ässät jatkaa kiertuettaan Ouluun, kun vastaavasti KalPalla on edessä vieraspeli Tapparaa vastaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo