Pelicans käänsi tehottomien joukkueiden väännön itselleen − Patrik Bartošák pelasi ensimmäisen nollapelinsä Liigassa

LIIGA / Raportti
Patrik Bartošák venyi kiekon tielle 22 kertaa illan aikana.
Pelicansin ja SaiPan kohtaaminen Lahden Isku Areenalla tarjosi varsin hengettömän mittelön, jossa kumpikaan joukkue ei päässyt parhaimpaansa. Tehottomuus ja harhasyötöt olivat päivän avainsanat, kun Pelicans raapi voiton 1−0.

Pelicans lähti illan otteluun sarjan neljänneltä sijalta kahden ottelun voittoputkessa, kun taas SaiPa toiseksi viimeiseltä paikalta ja kahden ottelun tappioputkessa.

Vahvaan esitykseen ei päässyt kumpikaan joukkue, kun kiekonmenetyksiä ja harhasyöttöjä viljeltiin molemmin puolin. Maaliinteossa onnistui vain Pelicans ja lopputulos merkittiin kotijoukkueelle 1−0.

Ensimmäinen erä meni selkeästi SaiPan nimiin, kun Pelicans sortui lukuisiin helppoihin harhasyöttöihin ja kiekonmenetyksiin. Kotijoukkueen onneksi Patrik Bartošák venyi SaiPan jokaisen 13 laukauksen tielle ja piti Pelicansin mukana pelissä. Virkaveli Niclas Westerholm sai olla varsin rauhassa.

Toiseen erään Pelicans pääsi hieman paremmalla jalalla ja peli aaltoili päädystä päätyyn. Syöttöjen laatu ei silti juuri parantunut, vaan molemmilta nähtiin yhä pahoja hassattuja syöttöjä. Turkoosimiehistö pääsi yrittämään ylivoimalla kolmeen kertaan ja ajassa 35:28 pakkopeli tuotti tulosta, kun Oskari Laaksonen pommitti viivasta pelin ensimmäisen täysosuman. Westerholm oli kudin tiellä, mutta kiekko pomppi kuitenkin maaliviivan ylitse.

Päätöserä ei ottelun kokonaiskuvaa muuttanut, vaan sama räpellys jatkui molemmilta joukkueilta. Maaleja ei kukaan saanut aikaan, kun SaiPan loppukiri ilman maalivahtia jäi vajaaksi. Joukkue ei saanut takaa-ajossaan juuri edes paikkoja aikaan, eikä siis tulostakaan tullut. Kotijoukkuekaan ei tyhjään maaliin osunut, vaikka Miika Roine pääsi yrittämään loppusekunneilla.

Jotakin kertovat myös viimeisen erän maalivahtien torjunnat, kun Bartošák torjui kahdesti ja virkaveli Westerholm kolmesti. Ainoat tilastomerkinnät erästä olivat jäähyt molemmille puolille.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo