Ennakkosuosikki piti pintansa Äijänsuolla – Lukko jatkaa voittamattomana kotikentällään

LIIGA / Raportti
Lukon NHL-laina Aleksi Saarela iski tänään tehot 1+2
Kuva © Joonas Kämäräinen
Äijänsuon perjantai-illassa nähtiin vahvaa kotivirettään jatkanut Lukko sekä loukkaantumisista kärsivä HPK. Ennakkosuosikin viitta oli istutettu tiukasti kotijoukkueen harteille, eikä joukkue siitä myöskään suostunut luopumaan. Ottelu päättyi lopulta Lukolle lukemin 7–2.

Neljän maalin avauserä

Lukko laittoi heti ensisekunneista alkaen HPK:n puolustuspään töihin, kun se sai tiheällä vaihtotahdilla lyötyä painetta Emil Larmin vartioiman maalin edustalle. Kauaa ei tarvinnut avausmaalia odottaa, sillä pelikello ehti liikkua vain vajaat kolme minuuttia eteenpäin, kun lukemat olivat 1–0. Toni Koivisto pääsi lyömään Larmin hukkaaman kiekon reppuun aivan maalin edestä.

Erässä nähtiin myös hieman sekavampaa vaihetta, kun joukkueille tuomittiin vuorotellen jäähyjä. Lukko pääsi pelaamaan neljällä kolmea vastaan, eikä viime ottelussa kuusi ylivoimamaalia iskenyt joukkue erehtynyt. Lukon maalipörssin johtaja Aleksi Saarela pääsi käyttämään terävää laukaustaan, ja saattoi kiekon maalin b-pisteen kaarelta.

HPK:lle tarjottiin oljenkortta, kun joukkue pääsi pelaamaan ylivoimaa. Ykkösylivoimansa turvin kiekkoa saatiin pyöritettyä ja maalipaikkoja luotua, mutta ne 'tuhannen taalan paikat' jäivät uupumaan. Lukkokapteeni Heikki Liedes onnistui polkemaan karkuun omalta alueelta ja löi kotijoukkueen kolmannen maalin vain kaksi sekuntia jäähyn päättymisen jälkeen. Samassa ajassa HPK:n valmennusjohto päätti vaihtaa maalivahtia, ja Joona Voutilainen sai lyödä maskin päähänsä.

Voutilainen pääsikin heti alkajaisiksi nappaamaan muutaman loistavan torjunnan. HPK:n pelatessa illan toista ylivoimaansa Julius Mattila pääsi iskemään Lukon kauden alivoimamaalin numero kolme.

Pitkien syöttöketjujen kautta ottelun hallintaan

Voutilainen ei voinut toiselle päästämälleen maalilleen mitään. Lukko pääsi toisen erän avaushyökkäyksessään iskemään taululle jo viidennen maalinsa, kun Pavol Skalický tuikkasi pikkumustan reppuun maalin kulmalta.

Toisen erän alku oli kuitenkin vahvaa hämeenlinnalaisjoukkueelta, kun kiekko ehti hipaista myös tolppaa Lukon puolustuspäässä. HPK pääsi paremmin peliin mukaan, ja Petri Kontiola saikin mahdollisuuden yrittämään maalintekoa Oskari Setäsen edestä. Hieman myöhemmin Valtteri Puustinen pääsi kiekonriiston jälkeen virittämään vetonsa, mutta Setänen nappasi kiekon syliinsä.

Pekka Virta otti erän puolivälissä aikalisän, kun vierasjoukkue oli pitänyt kiekkoa hallinnassaan jo pidemmän ajan, kun kotijoukkueen pelaajilta nähtiin runsaasti harhasyöttöjä. HPK ei kuitenkaan päässyt niistä rokottamaan. Lukon ylivoimamahdollisuuden jälkimainingeissa tšekkipuolustaja Lukáš Klok pääsi iskemään kauden avausmaalinsa, joten kolmanteen erään lähdettiin tilanteesta 6–0.

Pientä lipsumista ja hukattu ylivoima

HPK:n sekava peli sai jatkoa kolmannessa erässä. Kotijoukkue lähti paremmalla jalalla liikkeelle, ja se oli varmasti tavoitekin, kuten Saarela erätaukohaastattelussa kertoi. Samainen mies jakoi loistavan syötön, ja kultakypärää kantava Eetu Koivistoinen pääsi iskemään jo kauden 15. tehopisteensä. Vain hetkeä myöhemmin rikkoutui HPK:n kuparinen sekä Setäsen mahdollinen nollapeli, kun Miro Rukonen löi sisään kauden toisen maalinsa.

Koko ottelun kuva tiivistyi kolmannen erän alkuun. Lukko piti kiekkoa ja sai luotua pitkiä syöttöketjuja, kun HPK:n ketjut jäivät vain pariin syöttöön. Lisäksi HPK:n maalilla Larmi sekä Voutilainen saivat työskennellä monessa kohdassa yksin, kun puolustajilta nähtiin merkkausvirheitä. Turhautuneisuus paistoi läpi vierasjoukkueen pelaajien kasvoilta, ja tästä todisteena Lukon kahden miehen ylivoima.

Lukko ei kuitenkaan saanut maalia aikaan. Vierasjoukkue kaivoi vielä kerran taisteluhanskansa esiin, kun kotijoukkueen peli alkoi lipsua sovitusta pelisuunnitelmasta. HPK:n tärkeä ykkösketju pääsi iskemään maalin, kun Kontiola pääsi keskialueelta yksin läpi ja löi kiekon takuuvarmasti Setäsen selän taakse. Osuma jäi ottelun viimeiseksi, joten Lukko on edelleen voittamaton kotikentällään tällä kaudella. Kokonaisuudessaan kotivoitto oli Lukolle peräti 18. perättäinen. 

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo