Kärpät ja Ilves hurjastelivat jälleen yliajalle − molemmat pelasivat laadukasta hyökkäyspeliä

LIIGA / Raportti
Mikko Niemelä oli illan tehomies pistein 1+2.
Kuva © Jari Mäki-Kuutti
Aivan kuten joukkueiden ensimmäisessäkin kohtaamisessa, myös toisessa mittelössä nähtiin laadukasta jääkiekkoa ja Hollywood-tason draaman kaari. Ratkaisua ei tälläkään kertaa saatu varsinaisella peliajalla.

Kärpät ja Ilves kohtasivat toistamiseen lyhyen ajan sisään, kun kaksikko otti toisistaan mittaa Oulussa. Samaiset joukkueet ottavat yhteen myös huomenna lauantaina. Lisäksi Kärpät ja Ilves ottelevat keskinäisen kamppailun tulevana tiistaina.

Kärpät voitti kauden ensimmäisen kohtaamisen 10. helmikuuta voittomaalikilpailussa 4−3, kun Ilves oli ensin tullut kolmen maalin takaa-ajoasemasta rinnalle.

Perjantaina oululaiset aloittivat vahvasti ja siirtyivät Mikko Niemelän osumalla johtoon. Tuukka Tieksola teki tilanteessa Ilves-vahti Ville Kolppaselle onnistuneen liikkuvan maskin. Edes Ilveksen ylivoimatilanteitakaan ei ollut huomata, kun Kärpät jyskytti hyökkäyksiä toisensa perään. Aleksi Mustonen lisäsi johdon 2−0:aan.

Molemmilla joukkueilla oli hetkensä

Anssi Salmela osoitti huippupelaajan varmuuttaan Ilveksen toisella ylivoimala, kun hän piti kahdesti siniviivan kiinni Kärppien purkuyritysten yhteydessä. Konkari piiskasi myös tupsukorvien kavennuksen. Maalilmanmestaripakin kavennus kiritti tamperelaiset peliin mukaan, kun Joona Ikonen tasoitti pelin vain hetkeä myöhemmin. Matias Maccelli teki osumaan mestarillisen esityön houkuteltuaan useamman vastustajan itseensä.

Toiseen erään lähdettiin isäntien johdossa, kun Tuukka Tieksola kynäili Ilves-puolustuksen toiseen ulottuvuuteen Kärppien kolmannessa osumassa. Otto Karvinen poistui pukusuojaan liki heti erätauolta päästyään. Hän loukkasi polvensa taklaustilanteessa, mutta palasi hetkeä myöhemmin kaukaloon.

Ilves sai pelinsä parempaan tasapainoon pelin edetessä ja kapteeni Eemeli Suomi jakeli syöttöjä joukkuekavereilleen. Justus Annunen kärppämaalilla oli kuienkin mies paikallaan. Toisessa erässä nähtiin myös ikävä tilanne, kun päätuomari Jarno Heikkinen sai osuman päähänsä. Hän pystyi kuitenkin jatkamaan tuomarointia.

Ilveksen pitkä kiri

Tupsukorvat painoivat samanlaista hehkua oululaisten päätyyn toisen erän lopulla, mutta vieraat eivät onnistuneet ohittamaan hyvässä vireessä ollutta Annusta. Nuori veskari sai Ilveksen maalisiepon Ville Meskasen sanattomaksi hyvässä maalipaikassa.

Koko kolmannen erän tamperelaiset painoivat kiekkoa Kärppien puolustusalueelle. Kotijoukkue antoi myös omilla jäähyillään mahdollisuuden vastustajalleen. Panu Mieholla oli omat paikkansa ja myös Meskanen ehti kiskaista avoimessa tilanteessa ohi pikkumustasta.

Pitkään jatkunut kiri tuotti tuloksen, kun Ilves-kapteeni Suomi löi kiekon Kärppien verkkoon Annusen antamasta irtokiekosta. Osuma syntyi tamperelaisten illan kuudennella ylivoimayrityksellä. Ilves oli lähellä viedä kolmekin pistettä, mutta edessä oli edelliskamppailun tapaan jatkoaika.

Lopulta Kärpät painoi yksilötaidollaan jatkoajalla lisäpisteen itselleen. Entinen Ilves-peluri Mustonen tunki illan toisellaan loppunumeroiksi 4−3. Osuma käytiin vielä hyväksymässä videonauhan kautta. 

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo