Sarjakärki Lukko pysähtyi varamiehiseen Tapparaan

LIIGA / Raportti
Perjantai oli tapparalaisittain yhtä juhlaa.
Kuva © Juuso Koro
Avainpelaajiensa poissaoloista kärsivä Tappara riisui Lukon aseista ja otti vakuuttavan voiton Tampereella.

Kotijoukkue Tappara tuli avauserään energisesti. Vahva liike ja yritteliäisyys hyökkäyspäässä tuottivat tilanteita, mutteivat vielä maalia. Lukko sen sijaan sai jo kertaalleen kiekon Tappara-vahti Christian Heljangon taaksekin, muttei aivan maaliviivan ylitse.

Erän puolivälin tienoilla Blake Parlett sai 2+10-minuutin arvoisen rangaistuksen päähän kohdistuneesta taklauksesta, jonka kohteena oli Kristián Pospíšil. Rangaistus vaikutti tulleen aavistuksen heppoisin perustein ja myöhemmin tv-kuvissa saatiin todistaa, kun hiukan epävarmoilta vaikuttaneet tuomarit kyselivät taklauksen jälkeen suoraan Pospisililta mahdollisesta pääosumasta.

Sijaiskärsijänä jäähyaitiossa ollut Kasper Simontaival karkasi rangaistuksen päätyttyä läpiajoon, mutta ratkaisu oli pehmeä. Tilanteen jälkeen Tappara rokotti armotta Lukon tuoreen puolustajahankinnan Thomas Grégoiren harhailusta, kun Simontaival löysi maalin eteen unohtuneen Patrik Virran. Lukko pääsi erässä vielä toistamiseen ylivoimalle, muttei onnistunut. Kaiken kaikkiaan Tappara vei peliä avauserässä yllättävänkin selvästi.

Tapparan tahdissa..

Tappara pääsi heti toisen erän alussa ylivoimalle. Paras paikka siunaantui viime aikoina peliään hakeneelle Charles Bertrandille, jonka laukaus tyrehtyi kuitenkin Lassi Lehtisen kilpitorjuntaan.

Hieman ennen ottelun puoliväliä Tappara pääsi toistamiseen ylivoimalle. Tällä kertaa kotijoukkue ei erehtynyt, kun oivaksi hankinnaksi osoittautunut Maksim Matushkin tälläsi kiekon verkkoon, kun ylivoimaa oli ehtinyt kulua vain kaksi sekuntia.

Myös Lukko pääsi toisessa erässä testaamaan pakkopeliään, mutta hyvästä hallinnasta huolimatta maalinteko jäi jälleen haaveeksi. Erän loppupuolella ilman päävalmentajaansa Pekka Virtaa edelleen pelaava sarjakärki sai hieman paremmin peliään kulkemaan, mutta joutui edelleen tyytymään sivustaseuraajan rooliin. Aivan erän lopussa Tappara siirtyi Lassi Vanhatalon hyvän maskipelaamisen ja Kristian Tanuksen laukauksen turvin jo kolmen maalin johtoasemaan.

..loppuun asti

Päätöserässä tahtipuikko pysyi tiukasti Tapparan otteessa ja Lukko oli pakotettu rikkeisiin. Vierailijoiden jäähyilystä huolimatta Tappara ei kuitenkaan kyennyt enää kasvattamaan johtoaan.

Lopulta Lukkokin pääsi vielä peliin mukaan noin kuusi minuuttia ennen loppua, kun raumalaiset hyödynsivät isäntien löysän puolustuspelaamisen, ja Anrei Hakulinen iski kavennuksen maalin edustalta. Ottelun lopussa Lukko haki kiivaasti lisäosumia, muttei päässyt Grégoiren tolppalaukausta lähemmäs maalintekoa.

Näin ollen Tappara palasi vakuuttavasti voittojen tielle Ässille kärsityn tappion jälkeen. Sekä Tappara että Lukko pelaavat huomenna viikon neljännet ottelunsa, kun Jukurit saapuu Hakametsään ja KalPa Äijänsuolle.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo