Voitto- ja tappiokierre jatkuvat − Byström ratkaisi Kärppien voiton Jukureista

LIIGA / Raportti
Ludwig Byström vastasi ottelun voittomaalista toisessa erässä.
Kärpät on päässyt hyvään vireeseen, ja Mikkelistä tuloksena oli jo viides peräkkäinen voitto. Laukaukset menivät niukasti Jukurien eduksi, mutta tärkeämmät lukemat olivat pelin päätyttyä Kärpille 2−1.

Jukurien toiveet alkoivat olla nollissa, kun Tommi Kivistö joutui rangaistusaitioon osuttuaan korkealla mailalla brittihyökkääjä Liam Kirkin kasvoihin. Ylivoima ei kestänyt kauaa, ennen kuin Patrik Puistola tarjosi Niko Huuhtaselle tekopaikan, josta tulokashyökkääjä onnistui maalinteossa neljännessä pelissä peräkkäin.

Kärpät haki innokkaasti osumia tyhjään maaliin, ja kolme kertaa tuloksena oli pitkä kiekko. Vielä viimeisen kymmenen sekunnin aikana Michal Kovařčíkille tarjoutui paikka tasoitukseen, mutta yritys meni yli maalin.

Kärpät on voittanut nyt viisi ottelua peräkkäin, ja Jukureilla on saman verran tappioita putkeen. Näin ollen oululaisryhmä jatkaa tosissaan taistelua puolivälierien kotiedusta, siinä missä Jukurien tilanne pudotuspelien suhteen on heikentynyt.

Kärpät iski ratkaisevat maalit

Jukurit tuli otteluun terävämmin, mutta Kärpät piti kotijoukkueen hyvin poissa parhaalta maalintekosektorilta. Kärpät sai ottelua haltuunsa paremmin pelin ensimmäisen mainoskatkon jälkeen, mutta vieraidenkin osalta maalipaikat olivat vähissä.

Kärpät teki kuitenkin ottelun avausmaalin. Joonas Kemppainen syötti kiekon Ville Leskiselle, joka latasi suoraan vastakiekkoon. Osuma oli Leskiselle ensimmäinen tänä vuonna.

Jukurit sai paikkoja myös toisen erän alkuun, etenkin Jesper Piitulaisen järjestelemänä. Se ei auttanut, sillä tässäkin erässä Kärpät oli se joukkue, joka teki ensimmäisen maalin. Oululaisjoukkue pyöritti vahvasti ylivoimalla, ja vaikka se jäi hyödyntämättä, sen jälkeen Ludwig Byströmin siniviivalaukaus upposi Jukurien maaliin. Vähän sen jälkeen Byström joutui vetämään hetken aikaa happea rajun Huuhtaselta saadun kontaktin jälkeen.

Toinen maali sekoitti Jukurien peliä pitemmäksi aikaa, eikä kotijoukkue saanut rakenneltua erityisempiä tilanteita useampaan minuuttiin. Kaiken lisäksi Joni Jurmo joutui rikkomaan Teemu Turusta, ettei tämä pääsisi laukomaan suoraan syötöstä, ja näin Jukurit-puolustaja lähti rangaistusaitioon. Ville Koivunen katkaisi Kärppien ylivoiman huitomalla Jarkko Immosta, ja maila karkasti Immosta suuhun.

Kun vielä Julius Junttila lähti perän rangaistusaitioon, Jukurit sai reilun minuutin mahdollisuuden viidellä kolmea vastaan. Muun muassa Juhamatti Aaltonen epäonnistui Leevi Meriläisen maatessa jäässä ja maalin yläosan häämöttäessä tyhjänä.

Kolmannessa erässäkin Jukurit sai painetta, mutta Kärpät esiintyi varmasti eikä Jukurit päässyt kovinkaan vaarallisille maalipaikoille erän ensimmäisen puoliskon aikana. Loppuvaiheissa Jukurien puhti alkoi olla poissa, ja Aaltosen ottama rangaistus neljä ja puoli minuuttia ennen loppua näytti olevan lopun alkua.

Jukurit nousi vielä maalin päähän ylivoimamaalilla, mutta täysi pistepotti matkasi kuitenkin Kärppien mukaan. Oululaisjoukkue jatkaa matkaansa Kouvolaan, siinä missä Jukurit pelaa lauantaina Ilveksen vieraana.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo