Tappara niukasti Sportia parempi – Marcus Davidsson kotijoukkueen ratkaisijana

Valtteri Kemiläinen (etualalla) onnistui kahdesti ylivoimalla.
Kuva © Jarno Hietanen
Tappara ja Sport kävivät Nokia Areenassa tasaisen kamppailun. Kotiyleisö ja -joukkue ottivat NHL:stä Tapparaan palanneen Anton Levtchin lämpimästi vastaan.

Perjantaina Tampereella Sport lähti tasoittamaan tämän kauden keskinäisten kohtaamisten tilastoa Tapparaa vastaan. Samalla vaasalaiset jahtasivat elintärkeitä pisteitä tasaisessa kamppailussa viimeisestä pudotuspelipaikasta. Tapparalla taasen oli voitolla mahdollisuus kaventaa Lukon johtoa ja Ilveksen ottelun tuloksesta riippuen nousta sarjataulukossa toiseksi ohi rakkaan paikalliskilpailijan.

Nokia Areenalle saapuneet katsojat pääsivät todistamaan nimekästä paluumuuttajaa, kun äskettäin NHL-sopimuksensa purkanut Anton Levtchi pelasi Sportia vastaan. Tapparan kannattajat toivottivat viime kauden kultakypäränsä tervetulleeksi takaisin kirvesrintoihin isolla lakanalla

Tappara voitti Levtchin paluuottelun maalein 4–3 taiturin itsensä merkkauttaessa kamppailusta yhden syöttöpisteen. Ottelun ratkaisijaksi nousi Marcus Davidsson, joka sivalsi Tapparan voittomaalin kolmannessa erässä.

Tasainen alku

Tappara oli koostanut "kotiin" palanneen Levtchin kohokohdista videon, joka esitettiin hallin mediakuutiolla. Juonikas hyökkääjä väläytti pelisilmäänsä avauserän viime sekunneilla tarjoamalla mainion syötön Valtteri Kemiläiselle, joka ei kuitenkaan saanut syötöstä kunnollista laukausta aikaiseksi.

Sport ei kuvia kumarrellut, vaan loi kotijoukkuetta enemmän maaliodottamaa, vaikka olikin avauserässä vähemmän kiekossa ja hyökkäysalueella. Lähimpänä maalintekoa vierailijoilta oli neljästi edellisissä viidessä ottelussa osunut Jesse Paukku, joka kilautti tolppaa.

Tapparan paras paikka tuli ylivoimahyökkäyksestä Geoff Plattin ja Kristian Kuuselan päästyä yrittämään maalia kahdella yhtä vastaan -tilanteesta, Plattin laukaus meni kuitenkin niukasti ohi puolityhjästä Sport-maalista.

Tappara lisää vetoja päästen edelle

Tappara vei peliä entistä selvemmin laukomalla ahkerasti. Maalinteon aloitti kuitenkin vierailija Sport. Vaasalaiset menivät 1–0-johtoon Jens Lööken osuttua kahden miehen ylivoimalla. Osumallaan ruotsalaishyökkääjä katkaisi kahdeksan ottelun maalittoman putkensa tutussa hallissa, sillä tämä oli onnistunut maalinteossa edellisen kerran Ilves-vierasottelussa.

Kotijoukkueen ahkera laukominen tuotti tulosta Kemiläisen tasoitettua lukemat 1–1:een ylivoimalla. Ensimmäisessä erässä hyvän tekopaikan hukannut Platt oli myös saanut sihtinsä korjattua ja vei irtokiekosta Tapparan 2–1 edelle aivan toisen erän lopussa.

Sport joutuu pettymään

Ottelun päätöserä tarjosi maaleja molempiin päihin. Sport oli erässä niskan päällä ja tuli porteista ulos vauhdilla. Emil Johansson toi vierailijat heti erän alkuun tasoihin.

Vieraat jatkoivat maalin jälkeen myllytystään, mutta joutuivat jälleen takaa-ajoasemaan Kemiläisen täräytettyä ylivoimalla illan toisensa.

Sport ei kuitenkaan lannistunut. Sebastian Stålberg tasoitti ottelun 3–3:een Miro Nallin päädystä kimmonneesta ohilaukauksesta.

Tappara ei suostunut taipumaan, vaan käytti erän vähäiset paikkansa tehokkaasti. Marcus Davidsson sivalsi ranteella kirvesrinnat vielä kertaalleen edelle, eikä Sport pystynyt enää vastaamaan. Näin voitto ja täydet kolme pistettä kirjattiin Tapparalle lukemin 4–3.

Kolmen pisteen voitollaan Tappara ohitti sarjataulukossa paikallisvastustaja Ilveksen ja kutisti Liiga-kärki Lukon johtoa. Sportin pudotuspelihaaveiden kannalta tappio oli karvas, sillä viimeisessä pudotuspelipaikassa kiinni oleva HPK voitti samaan aikaan oman ottelunsa Ilvestä vastaan.

Tappara matkaa lauantaina Helsinkiin IFK:n vieraaksi. Sport pelaa seuraavan kerran keskiviikkona 8. päivä, kun se ottaa vieraissa mittaa naapurimaakunnan Liiga-joukkue Oulun Kärpistä.