Pelicans antoi kotikaukalossaan kylvetyksen SaiPalle

Patrik Bartosak oli Pelicansin voiton takuumies.
Pelicans voitti maalein 7–2 ja jätti hengettömänä esiintyneen SaiPan pisteittä.

Ottelun ensimmäisen erän alkuminuutit olivat varovaista peliä kummaltakin joukkueelta. SaiPa pääsi ensimmäistä kertaa ylivoimalle, kun Pelicansin Elias Vilén otti kahden minuutin rangaistuksen koukkaamisesta.

Kotijoukkue avasi kuitenkin maalihanat alivoimalla, kun Lukas Jasek pääsi läpiajoon. Tuloksena oli hieno viimeistely, ja Pelicans johti ottelua 1–0.

Vain hetkeä myöhemmin asialla oli Sakke Hämäläinen, joka teki tilanteeksi 2–0. Kotijoukkue hallitsikin avauserän tapahtumia, vaikka aivan ottelun alku olikin SaiPalta sinänsä pirteää tekemistä. Puolitoista minuuttia ennen avauserän päättymistä Aatu Jämsen teki tilanteeksi jo 3–0 Pelicansille. Näissä lukemissa lähdettiin ensimmäisen erätauon viettoon.

Toisen erän alussa jouduttiin turvautumaan videotarkistukseen. Pelicansin mahdollista 4–0-maalia tarkasteltiin lyhyen aikaa videolta. Osuma hylättiin korkean mailan takia.

Erässä pelattiin erittäin pitkä vaihto ilman pelikatkoa, ja Pelicans sai tässä yhteydessä luotua pitkän pyörityksen SaiPa-päätyyn. Erän puolivälissä oli Joni Ikosen vuoro heiluttaa SaiPan maaliverkkoja, ja tilanne oli kotijoukkueen eduksi jo 4–0.

Kun toista erää oli pelattu 14.10, siirsi Leevi Tukiainen Pelicansin 5–0-johtoon. Huomionarvoista on, että toisen erän aikana SaiPalle ei kirjattu tilastoihin yhtäkään laukausta kohti Patrik Bartosakin vartioimaa Pelicans-maalia.

Kolmannessa erässä SaiPan ahdinko syveni entisestään, kun kotijoukkueen Tyler Kelleher takoi lukemiksi 6–0. Vierasjoukkue sai kuitenkin kolmannen erän aikana viriteltyä pienimuotoista kiriä, sillä hetkeä myöhemmin Henri Hietala kavensi rannelaukauksellaan numeroiksi 1–6.

Pelicans pääsi kuitenkin myöhemmin ylivoimalle ja teki jo ottelun seitsemännen maalinsa. Asialla oli jälleen Kelleher. Erän puolivälissä SaiPa kavensi jälleen lukemiksi 2–7. Tämä oli kuitenkin laiha lohtu vierasjoukkueelle, jonka tappioputki jatkui.