Ässät katkaisi tappioputkensa − Jo toinen peräkkäinen nollapeli Tapparaa vastaan

LIIGA / Raportti
Linus Söderström torjui Tapparan kumoon. Arkistokuva.
Kuva © Juuso Koro
Yksi puolihuolimaton osuma riitti kotijoukkueen voittoon, kun hermoilevat joukkueet eivät onnistuneet luomaan huippupaikkoja − Ässien maalilla Linus Söderström oli ottelun hahmo.

Ässien ja Tapparan kohtaamisessa Isomäessä näkyi molempien joukkueiden hermostuneisuus: vauhtia riitti, varsinkin avauserässä, mutta luovuutta ja malttia ei riittänyt laadukkaiden maalipaikkojen rakentamiseen.

Kahden ensimmäisen erän sykähdyttävin hetki oli, kun Tapparan hyökkääjä Jiří Smejkal törmäsi ässävahti Linus Söderströmiin − maalinteko ei ollut kovinkaan lähellä, mutta ruotsalaisen pelikunto herätti huolta.

Söderström pystyi jatkamaan peliä, ja Ässätkin aloitti maalinteon kolmannen erän alkuminuuteilla. Osuma sopi hyvin ottelun kuvaan: Tappara-puolustaja Jere Rouhiaisen maila hajosi hyökkäyssiniviivalla, ja vastahyökkäyksestä Ässien puolustaja Teemu Vuorisalo lämäsi mustan ohi Christian Heljangon.

Tapparan oli tappioasemassa pelattava aktiivisemmin hyökkäyssuuntaan, mutta kotijoukkue puolusti tiiviisti, ja Söderström torjui satunnaiset maalipaikat. Ässien puolustusintoa kuvastui erinomaisesti, kun 178-senttinen Aleksi Varttinen töni voimalla kaksimetrisen Lassi Vanhatalon pois Söderströmin maalin edustalta.

Ässät pystyi jopa leikittelemään kiekon kanssa johtoasemassa pelatessaan, eikä Tappara tuntunut saavan minkäänlaista kiriä aikaan. Ilman maalivahtia pelatessaan vierasjoukkue sai hyvän paineen Ässien päätyyn, mutta laukaukset jäivät uhrautuvaan puolustukseen.

Tappara jatkoi Ässien pisteautomaattina

Joukkueiden ensimmäisen kohtaamisen tällä kaudella Tappara voitti varsinaisella peliajalla, mutta kolmessa viimeisimmässä keskinäisessä ottelussa kirvesrinnat ovat tehneet yhteensä vain kolme maalia ja saaneet jatkoaikavoiton myötä kaksi sarjapistettä.

Kuukausi sitten Ässät oli vahvassa pisteputkessa Tapparan kohdatessaan, mutta tällä kertaa tamperelaisten kohtalona oli joutua kokemaan patalauman kymmenen pelin mittaisen tappioputken katkeaminen. Kolmen pisteen voitollaan Ässät vielä tekohengitti unelmaa pudotuspelipaikasta − kaksi peräkkäistä tappiota puolestaan sotkee Tapparan pyrkimyksiä nousta sarjataulukossa lähemmäs kärkeä.

Molemmilla joukkueilla on perjantaina edessä paikallispeli: Tappara isännöi Ilvestä ja Ässät matkustaa Raumalle Lukon vieraaksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo