TPS:n voittoputki tylysti poikki, Kärpät ärhenteli isäntänsä solmuun – "Meillä onnistui tänään kaikki"

LIIGA / Raportti
Cody Kunyk oli kaukalon kuningas keskiviikkona.
Kuva © Jaakko Stenroos
Tankkinsa tyhjänä puurtaneelle TPS:lle osui kotijäällä klassinen ohi-peli. Tämän armotta hyödyntänyt Kärpät iskeytyi entistä tiukemmin turkulaisten kintereille sarjataulukossa.

TPS:n komea seitsemän ottelun voittoputki katkesi tylysti kotijäällä, kun tiukasta pelitahdista, poissaoloista ja tappioista sisuuntuneen Kärppien vireestä keittyi turhan tuhti soppa turkulaisten nieltäväksi. Parin tylyn tappion jälkeen onnistumisten makuun päässyt vierasjoukkue ilotteli toden teolla ja iski taululle rumat 2–7-lukemat.

Kärpät kärsi tiistaina nöyryyttävän tappion Mikkelissä, mutta Itä-Suomesta Länsirannikolle saapui kilpensä kiillottanut ryhmä. Oululaiset olivat alusta alkaen pari luistimenpotkua kotijoukkuetta edellä ja ennen kaikkea Kärppien laadukkaan huolellinen kiekollinen tuotti jo avauserässä tulosta kahden maalin verran. Karkumatkalle päässet vieraat eivät missään vaiheessa päästäneet TPS:ää kunnolla peliin mukaan.

– Taistelimme kovaa, jätkillä oli alla vaikea peli ja raskas matkustus Turkuun eilen, mutta teimme kovaa töitä, summasi illan suurin sankari Cody Kunyk CMoren haastattelussa.

Murheellisella Mikkelin vierailulla lepovuorossa ollut kanadalainen johti Kärppien ykkösvitjaa iskien itse toisen ja kolmannen osuman TPS-verkkoon. Kärppien ykkössentteri alusti lisäksi väkevästi esiintyneen laitahyökkääjänsä Tuukka Tieksolan (1+2) osuman päätöserässä.

Kärppien temmeltäessä jäällä mielin määrin Kunykille yritettiin ahkerasti pedata hattutemppuakaan, mutta Karri Rämö turkulaismaalilla sai vaikean iltansa onnistumiset silmikkäin kanadalaisen kanssa.

– Olisin voinut tehdä varmaan kolme maalia lisää, mutta näin sujui tänään. Voitimme pelin, millään muulla ei lopulta ole mitään väliä. Ehkä puhuimme hattutempusta liikaa ja jinxasimme sen, mutta TPS:n maalivahti teki uskomattomia torjuntoja, Kunyk tuumasi.

Vierasjoukkue oli keskiviikkona kaikessa TPS:ää terävämpi. Kärppäluotsi Mikko Manner nosti suurimmaksi eroksi peliä edeltävät tapahtumat, rumasta tappiosta kummunneen ammattiylpeyden.

– Eilen 5–1 hävittiin Mikkelissä, näin tässä lajissa tunteiden ääripäät vaihtelee. Eilen kun valmentajana seisoi siinä, tuntui siltä ettei osaa enää mitään, seuraavana päivänä sitten onnistut nappisuorituksella. Meillä onnistui tänään kaikki ja levänneet pelaajat toivat peliin tarvittavan osaamisensa ja saatiin vähän ketsuppipulloa auki, Manner sanaili.

Vaikka TPS pääsi ottelun puolivälissä maalin etäisyydellä Lauri Pajuniemen näyttävällä soolomaalilla, Kunykin kuittaus 15 sekuntia myöhemmin TPS-viisikon karkeasta höntyilystä tyhjensi lopullisesti mustapaitojen renkaat. Kärppien perättäiset ylivoimaosumat toisen erän lopussa ja päätöserän alussa tekivät lopusta enää kosmeettista pelailua.

– Meillä oli sopiva valmistautumisen terävyys, jokainen pelaaja oli sitoutunut tekemään pelin pieniä, voittavia asioita. Sitten kun se lähti oikeaan suuntaan, löytyi sopivaa rentoutta kiekolliseen peliin. Ja maalit antaa tietysti yksittäisessä pelissä itseluottamusta, meillä oli ehkä sitä kautta enemmän energiaa ja halua voittaa tämä peli, Manner arvioi.

TPS-leirissä onnistumiset jäivät olemattomiksi. Peliruuhkassa kohdalle osui nyt tahmea työvuoro, joka lähti nopeasti lipsumaan väärille urille. Päävalmentaja Raimo Helminen halusi ottaa joukkueensa heikon suorituksen omaan piikkiinsä.

– Nyt ei onnistuttu kyllä missään. Tiedettiin kaikki, miten Kärpät tulee, mutta ei pystytty suoriutumaan. Kärpät oli ylivoimainen ja me oltiin ihan narussa. Meillä oli tänään tyhjät taskut, Kärpät antoi oppitunnin. Meidän pitää oppia paljon tästä, Helminen manasi.

Rujosta tappiosta huolimatta TPS säilytti sarjataulukossa kolmannen sijansa. Kärpät, Tappara ja Pelicans ovat kuitenkin pistekeskiarvolla mitattuna tiiiviisti turkulaisten kannoilla.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo