Lukko katkaisi orastavan tappioputkensa – Daniel Audette ja Hannes Björninen 40 tehopisteen kerhoon

Daniel Audette rikkoi neljän ottelun pisteettömän ja 20 ottelun maalittoman putkensa.
Kuva © Juuso Koro
Joukkueet kohtasivat keskiviikko-illassa jo kolmannen kerran kuluvalla kaudella. Lukko pyrki vahvasti hakemaan ensimmäistä voittoa lahtelaisjoukkuetta vastaan, ja Pelicans pyrki sen sijaan kasvattamaan voittoputkeaan. Lukko onnistui tavoitteessaan ja kavensi kauden voitot ottamalla tiukan 3–2 -voiton.

Vaikka Lukko on lähes poikkeuksetta lähtenyt kotiotteluihinsa ennakkosuosikkina, olivat illan ottelun lähtökohdat hieman erilaiset, kun Pelicans oli voittanut molemmat kohtaamiset ja Lukolla oli takanaan kahden ottelun kotitappioputki.

Jo aiemmin kehuttu Pelicansin ykkösvitja sekä erityisesti Iikka Kangasniemi olivat esillä ottelun alkuhetkiltä lähtien. Kangasniemi pääsi pelaamaan Waltteri Merelälle oivan maalipaikan, mutta Lukon maalia vartioiva Oskari Setänen ei antautunut.

Lukko sai vastaavasti pientä pyöritystä aikaan, mutta lahtelaiset blokkasivat Aleks Haatasen johdolla useamman laukauksen saman vaihdon aikana. Jos Patrik Bartošák piti nollapelin viimeksi Raumalla, näytti hän taitojaan myös ottaessaan kiinni kaksi raumalaisten läpiajoa parin minuutin sisään.

Neljän maalin erä

Toista erää ei pelattu edes minuuttia, kun Matias Rajaniemi pääsi iskemään kauden kolmannen maalinsa. Erinomaisen esityön maaliin teki Kangasniemi, joka huomasi, että Setänen ei maalillaan nähnyt mitään. Toinen syöttöpiste merkattiin Hannes Björniselle, mikä tarkoitti hänen rikkoneen ensimmäisen kerran uransa aikana 40 pisteen rajapyykin.

Taikuri-Kangasniemi on kauden aikana ollut liekeissä Lukkoa vastaan, ja samalla kaavalla jatkettiin. Tällä kertaa neljän viikon tauolta kokoonpanoon palannut Antti Tyrväinen sai nauttia esityöstä. Näin ollen pelikaanit liitelivät jo kahden maalin johtoasemaan ennen ottelun puoltaväliä.

Peli näytti olevan lahtelaisten hallussa, mutta Lukon pelaajat olivat eri mieltä. Ensin Jonne Tammela päätti oman 13 ottelun pisteettömän putkensa sekä Bartošákin yli 100 minuutin nollaputken Lukkoa vastaan. Alle kaksi minuuttia myöhemmin kanadalaishyökkääjä Daniel Audette pääsi katkaisemaan 20 ottelun maalittoman putkensa ylivoimalla ja ylsi niin ikään 40 pisteen rajapyykkiin.

Ei vieläkään kolmen ottelun tappioputkea tai kuuden ottelun voittoputkea

Viimeinen erä alkoi molempien joukkueiden tarkalla pelaamisella, kun tavoite oli kummallakin sama. Vaikka Pelicansin veräjänvartija oli ottanut muutamia näyttäviä koppeja, jäi häneltä kuitenkin kiekonmentävä aukko huomioimatta, ja Aleksi Saarela vei kotijoukkueen ensimmäistä kertaa johtoon.

Vaikka Pelicans sai paikkoja aikaan sekä luotua painetta, tasoitusmaalia se ei pystynyt tekemään. Näin ollen Lukko voitti Pelicansin ensimmäisen kerran kuluvalla kaudella. Lukko ei myöskään joutunut kauden pisimpään tappioputkeen eikä Pelicans saavuttanut joukkueen pisintä voittoputkea.