HPK:n vuoro yrittää tulikuuman SaiPan kaatoa

LIIGA / Ennakko
Tomas Zaborskyllä ja Erik Autiolla on riittänyt aihetta hymyyn.
Kuva © Topi Lainio
Lappeenrannan Kisapuistossa nähdään torstaina kiihkeä kamppailu, kun hallitseva mestari HPK saapuu mittaamaan SaiPan päivän kunnon. Kotijoukkuetta rasittavat avainhyökkääjien poissaolot, mutta peli on kulkenut siitä huolimatta mallikkaasti.

Sputnik lentää korkealla

SaiPan nousukiito on jatkunut nyt pian kolme viikkoa. Seitsemään viimeiseen otteluun on tarttunut kuusi suoraa voittoa. SaiPa onkin nimenomaan kolmen pisteen voitoissa sarjan kärkipäätä – edellä ovat ainoastaan Tappara ja Kärpät. Kurssinmuutos on ollut yhtäkkinen, eikä näytä juuri hiipumisen merkkejä.

Tiistaina SaiPa otti jännittävien vaiheiden jälkeen niskalenkin Ässistä. Tomas Zaborsky venytti ottelun ratkaisun viimeiselle sekunnille, kun heitto maalille upposi sisään ajassa 59.59. Kultakypärän lisäksi myös ketjukaveri Teemu Ramstedt on alkanut heräilemään hiljaisen alkukauden jälkeen. Kaksikon menoa on auttanut Mikael Kurosen tuominen ketjun oikeaan laitaan.

SaiPan nelosketju Ville VainikainenTomi Iso-MustajärviTopi Piipponen on tällä hetkellä Liigan parhaita omassa roolissaan. Myös Veeti Vainio on alkanut lunastaa kauan kaivattua potentiaaliaan kiekollisena puolustajana. Kärkinimien takaa onkin löytynyt positiivisia yllättäjiä, joiden avulla SaiPan lento on jatkunut jo pidempään.

Anssi Löfmanin ja John Perssonin pelikiellot ovat voimassa vielä HPK-ottelun ajan. Kun Tuomas Kiiskinenkin palasi Ruotsiin, näyttävät SaiPan hyökkäyspään vaihtoehdot rajallisilta. Paikkaajina on tähän asti nähty puolustajista Vainio sekä Jere Sneck.

HPK etsii yhä askelmerkkejä

HPK:n peli ei ole vieläkään täysin uomissaan, mistä kertoo myös sarjataulukon kahdeksas sija. CHL:stä pudottuaan joukkue on toki hävinnyt vain Tapparalle ja Kärpille – Jukureista, KalPasta ja Sportista sen sijaan irtosivat voitot. Viitteitä viime kauden HPK:sta on näkynyt vain ajoittain, sillä kiekollinen peli hakee edelleen muotoaan.

Positiivisin ilmestys oranssinutussa on ollut ehdottomasti Valtteri Puustinen. Laitahyökkääjän komeaa alkukautta kuvasti täydellisesti Sportia vastaan syntynyt osuma: veivaus ohi puolustajan ja kiekko omien jalkojen välistä maalin kattoon. Puustinen onkin lunastamassa odotuksia selvästi paremmin kuin esimerkiksi Jere Innala, joka on hukannut itseluottamuksensa täysin.

Myös hämeenlinnalaisten maalin suulla riittää huolenaiheita. Joona Voutilainen on torjunut kahta vaille kaikissa HPK:n liigaotteluissa, mutta todellinen läpimurto on jäänyt vielä tekemättä. Useampia otteluita on kaatunut enemmän tai vähemmän Voutilaisen niskaan, kun taas yksin voitetut pisteet ovat harvassa.

Seuraa Heitä

Santeri Virtanen #22 | SaiPa

Keskushyökkääjä

Virtanen palasi loukkaantumisensa jälkeen SaiPan kokoonpanoon ja iski heti maalin. Vasta viisi ottelua tällä kaudella pelannut hyökkääjä uhkuu näyttöhaluja, sillä roolia keltapaitojen kokoonpanossa olisi tarjolla.

Tommi Tikka #26 | HPK

Keskushyökkääjä

Kolmosketjun keskellä rouhiva Tikka on osoittautunut hyväksi hankinnaksi HPK:lle. Kookas sentteri käyttää raamejaan hyvin hyväksi ja aloittaakin pääosin voitokkaasti.

» Lähetä palautetta toimitukselle