Ensin vei SaiPa, joka suli − lopulta tuli HPK ja voitti nousujohteisella esityksellä

LIIGA / Raportti
Jere Innala viimeisteli ottelun voittomaalin kolmannessa erässä.
Kuva © Topi Lainio
Illan ainoassa liigakamppailussa kohtasivat hyvävireiset SaiPa ja HPK. Kotijoukkue näytti jo karkaavan omille teilleen, mutta hallitseva Suomen mestari heräsi panemaan kampoihin.
Lähtökohdat 

SaiPa kaatoi edellisessä ottelussaan Ässät Tomas Zaborskyn viimeisen sekunnin maalilla. Lappeenrantalaiset ovat olleet hyvässä vireessä viime peleissä.

Maalivahtipelaaminen 

Niclas Westerholm pelasi lappeenrantalaisten maalilla miehekkäästi ja oli yksi tärkeä tekijä siinä, että joukkue kamppaili ottelussa hyvästä tuloksesta.

Puolustuspelaaminen 

Kotijoukkue puolusti koko illan kurinalaisesti eikä lähtenyt yrittämään liian vaikeita juttuja vaarantaakseen pisteiden kohtalon.

Hyökkäyspelaaminen 

SaiPa oli ottelun alkupuolella joukkueista hieman aktiivisempi ja sai lauottua useammin kohti vastustajan maalia. Vaarallisia paikkoja ei kuitenkaan syntynyt.

Toisessa erässä Santeri Virtanen pääsi haastamaan HPK-pakki Santeri Lukan ja rikotuksi jouduttuaan sai rangaistuslaukauksen. 20-vuotias sentteri viimeisteli viileästi illan avausmalin.

Illan toinen lappeenrantalaisosuma oli Joni Nikon tyylikäs ohjaus maalinedustalta. Osuma antoi SaiPalle reilusti uutta virtaa. Eikä mennyt kauankaan, kun samainen hyökkääjä niittasi illan toisensa jälleen HPK-puolustuksen keskeltä.

Erikoistilanteet 

Kotijoukkue pääsi avauserässä kokeilemaan ylivoimaa, mutta Zaborskyn yritteliäisyyttä lukuunottamatta erikoistilanne jäi torsoksi. Nikko laittoi pelin 3−0:aan toisessa erässä ja sai lyhyen ajan sisään hämeenlinnalaispuolustuksen näyttämään kahdesti melko hölmöltä.

Tappioasemaan jouduttuaan SaiPa sai vielä yrittää kahdesti tasoitusta ylivoimalla, mutta erikoistilanteet eivät parantaneet kotijoukkueen maalisaldoa.

Lähtökohdat 

HPK kellisti edellisessä ottelussaan Sportin. Hallitseva mestari on lähellä kivuta sarjataulukossa kuuden sakkiin.

Maalivahtipelaaminen 

Rasmus Reijola oli ensimmäisessä liigastartissaan tiukassa paikassa. Takaiskuille veskari ei voinut mitään, eikä hän ehtinyt paikkailla puolustuksen virheitä.

Puolustuspelaaminen 

Petteri Nikkilä onnistui toimittamaan kiekkoa tehokkaasti maalille. Avauserän aikana puolustajan lavasta lähtenyt kuti päätyi maaliinkin, mutta välissä oli ollut korkea maila. Videolta tarkistettu tilanne päätettiin lopulta hylätä ja peliä jatkettiin maalittomana.

Varsinkin SaiPan toisessa maalissa vieraiden puolustus nukkui, sillä niin vapaasti ja niin läheltä Reijolan maalia Nikko pääsi osumansa iskemään. Myöskään kolmannesta takaiskusta peräpään miehet eivät taputuksia saa, sillä Nikko pääsi huseeraamaan sen verran vapaasti luukulla.

Elmeri Eronen toi viivakudillaan HPK:n kahden maalin päähän ja jatkoi henkilökohtaisia hyviä esityksiään tämän kauden pelien osalta.

Hyökkäyspelaaminen 

HPK:lla oli aluksi hankaluuksia luoda pitkiä hyökkäyksiä SaiPan päätyyn. Vain muutaman kerran vieraat saivat organisoituja tilanteita kohti Westerholmin vartioimaa veräjää.

Oikeastaan vasta HPK:n toinen maali indikoi joukkueen heräämistä. Markus Nenonen löytyi yksin maalilta, kun Arto Laatikainen toimitti kiekon viivalta sektoriin. Vieraiden hyvä vire kantoi myös kolmanteen erään, kun Erkka Seppälä toi ensimmäisellä liigamaalillaan HPK:n tasoihin.

Erikoistilanteet 

Vieraat pääsivät toisessa erässä erikoistilanteiden makuun ylivoiman muodossa, mutta tulos oli yhtä laiha kuin kotijoukkueella edellisellä kaksikymppisellä. HPK:n alivoima ei saanut pidettyä SaiPan hyökkääjiä tarpeeksi hyvin kurissa. Nikon 3−1-maali oli hyvä osoitus merkkausvirheestä, joita kerhopakit tekivät.

Ottelun ratkaisu 

HPK viritteli toisesta erästä alkaen hurjaa kiriä ja nousi kolmen maalin takaa ensin tasoihin ja lopulta Jere Innalan maalilla ohi.

Vierasjoukkue pelasi viisaasti johtoasemassa eikä päästänyt SaiPan pelaajia maalintekopaikoille. Nenonen naulasi loppuluvut 3−5:een tyhjään maaliin.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo