Mielipide

Tyytyväinen tappioon?

LIIGA / Kolumni
Jo on aikoihin eletty, kun KalPan päävalmentaja Jari Laukkanen ilmoitti Ässille kärsityn 2–0-kotitappion jälkeen olevansa pääasiassa tyytyväinen joukkueensa otteisiin. Täytyi varmistaa kollegoilta, että kuulinko varmasti oikein.

Seuraavassa sivulauseessa KalPa-valmentaja kaipaili maalintekijöitä, mutta tyytyväisyys kummastutti. Ässien päästämiseen kahden voiton johtoasemaan ei voi missään tapauksessa olla tyytyväinen.

Pudotuspeleissä on vain yksi asia, jolla on merkitystä: se on voittaminen. Millään muulla ei ole mitään väliä.

On täysin yhdentekevää, onko tulostaululla tehtyjä maaleja yksi, kaksi tai vaikkapa kymmenen. Tai häviääkö joukkue niukasti taistellen, vai kärsiikö täydellisen nöyryytyksen. Vain voittosarakkeeseen merkatuilla numeroilla on merkitystä.

Kaukalossa Karri Kiven hyvin organisoitu Ässät vei KalPaa kuin litran mittaa. Kotijoukkueella oli vaikeaa päästä omasta päästä liikkeelle. Porilaisten tiukka puolustuspaketti piti huolen siitä, että KalPa ei päässyt missään vaiheessa avaamaan peliä vauhdissa olleille pelaajille.

Laukkasen komennossa pelaavalla KalPalla ei ole ollut minkäänlaisia ratkaisukeinoja rikkoa Ässien hyvin organisoitua puolustuspelaamista ja keskialueen sumppua. Puhumattakaan paikkojen luomisesta maalintekosektorille.

Pelillisesti joukkueiden välinen ero on vielä paljon suurempi kuin mitä kahden ensimmäisen ottelun tulokset ovat kertoneet. Kaikki kunnia erinomaisesti pelanneelle Ässille, mutta KalPa on ollut kaukalossa huono.

Jos KalPa haluaa päästä mukaan sarjaan, on joukkueen pystyttävä vetämään kani hatusta lauantaina Porissa. Tällä hetkellä näyttää savolaisittain pahasti siltä, ettei Laukkasesta ole kaivatuksi taikuriksi.

Jäähallilla moni on supissut, että onko KalPan mainostettu haluttu muutos syksyisen valmentajanvaihdoksen myötä onnistunut? Laukkasen suojateilla on vain vähän aikaa näyttää, ettei kaikkien aikojen kallein KalPa ole samalla kaikkien aikojen floppi.

KalPan eväitä ottelusarjassa Ässiä vastaan ei ole vielä syöty, koska niitä ei ole missään vaiheessa ollutkaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös