IFK - LUK
HPK - SAI
ILV - KÄR
ÄSS - JUK
OTT - COL 2.00
PHI - BOS 2.30
CGY - BUF 4.30
VAN - EDM 5.00
ARI - SJS 5.00
Mielipide

SaPKon todistukset kaudelta 2009–2010

MESTIS / Kolumni
Savonlinnan Pallokerhon kausi 2009–2010 oli onnistunut. Edellisellä kaudella piinaavassa karsintakurimuksessakin käväissyt pässilauma pesi kasvonsa ja palautti uskottavuutensa. Tässä pelaajien kevättodistukset kaudelta 2009–2010, olkaa hyvä.

SaPKo löysi kaudella 2009–2010 sopivan miksauksen kokemusta ja nuoruutta. Kalle Konstin huippukausi ja Jesper Piitulaisen nouseminen komeasti miesten tasolle olivat isoja positiivisia tuulauksia savolaisten kaudessa. Pelaajien todistusten jaossa arvosanat olivat pääosin hyviä, vaikka muutama hylättykin jouduttiin antamaan.

Pelaajien arvioinnista on käytetty tuttuun tapaan pässilogoja, joita on ollut tarjolla yhdestä viiteen. Arviot on tehty pelaajan oletusarvoon ja tietenkin peliesityksiin perustuen. Pelkät hyvät tehot eivät riitä hyvään arvosanaan, mutta toki siinä merkittävästi auttavat. Jo joutui armas aika...

Maalivahdit

Pekka Lahikainen (20; 89,4; 3,63)

Lahikainen tuli lähtökohtaisesti SaPKon varavahdiksi tanskalaiselle Simon Nielsenille, mutta mikkeliläisvahti osoitti pystyvänsä torjumaan myös ykkösenä. Paikkasi vaikeissa paikoissa Nielseniä ja oli kauden loppua kohti välillä jopa selvä ykkösvahti. Jatkaa SaPKossa myös ensi kaudella.

Simon Nielsen (30; 90,8; 3,14)

Nielsen pelasti SaPKon edellisenä keväänä karsinnoissa torjumalla reilulla 93% varmuudella ja oli itse varmuus. Näistä lähtökohdista tanskalaisvahdilla odotettiin samanlaista nappikautta, mutta tähän huutoon Nielsen ei pystynyt aivan vastaamaan. Torjui ajoittain maagisesti, mutta hyvää iltaa seurasi liian usein huono ilta. Jatko auki.

Puolustajat

Matti Tiihonen (43; 6+15=21; 30min)

Lähtökohtaisesti Tiihosen piti olla joukkueen ykköspakki. Hyökkääjänkin tontilla urallaan viihtynyt kuopiolainen pelasi kuitenkin ristiriitaisen kauden SaPKon takalinjoilla. Tehojen valossa jälki oli tuttua Tiihosta, mutta monet henkilökohtaiset virheet – etenkin pahat kiekonmenetykset nakertavat keskiarvoa koin lailla.
Jatko auki.

Joni Kotilainen (39; 3+5=8; 44min)

Ei näin. Kotilaisen kausi ei mennyt aivan odotusten mukaisesti. Sortui tuon tuosta henkilökohtaisiin virheisiin, jotka kaiken lisäksi johtivat liian usein vastustajan maaliin. Osoitti viimeistään nyt, että taso ei riitä Mestiksen tasoiseen sarjaan. Ei jatkosopimusta.

Anssi Virkki (27; 1+5=6; 10min)

Savonlinnalaiskasvatti ei yllättänyt, mutta ei pettänytkään. Vähäinen jäähymäärä kertoo siitä, että kesti ainakin vauhdissa mukana. Isokokoinen puolustaja, joka antoi vastustajien silloin tällöin maistaa oikein kunnon pusua. Kehityskelpoinen kaveri, jolla on tulevaisuutta jopa liigatasolla asti. Jatkaa seurassa myös ensi kaudella.

Petri Anttonen (31; 1+4=5; 30min)

Kuopiosta tullut puolustaja oli täysi arvoitus ennen kauden alkua. Vähän sama kuin Virkilläkin; ei loistanut, mutta ei pettänytkään. Puolustava puolustaja, jolta ei tehoja odotettu, eikä hän niitä tehnytkään. Jatkaa SaPKossa.

Markus Tuomaala (43; 2+5=7; 30min)

Peruspakki. Hoiti tehtävänsä. Pelaa erittäin perusvarmaa ja välttää koko ajan turhia riskejä. Tehojakin siihen nähden yllättävän hyvin. Jatko seurassa auki.

Matti Pinomäki (35; 1+8=9; 16min)

Odotukset eivät olleet varmasti kovinkaan korkealla, kun pienikokoinen puolustaja siirtyi viime kesänä Titaaneista SaPKoon. Mikin mitoissa oleva Pinomäki pelasi kuitenkin hyvin tasapainoisen kauden savonlinnalaisten peräpäässä. Jäähyilyyn sortuneessa pakistossa pysyi pienikokoisena hyvin vastustajien mukana ja 9 tehopistettä ovat komea plussa. Jatkaminen auki.

Jussi Laine (44; 0+10=10; 36min)

Ketterästä siirtynyt Laine pelasi tehollisesti ihan ok kauden, mutta oli ajoittain liian paljon jäljessä ja tämä tuotti jäähyminuutteja. Peruspuolustaja avasi kuitenkin peliä hyvin ja siitä pienenä osoituksena kertyneet 10 syöttöpistettä. Jatko auki.

SaPKon puolustuksessa pelasi lisäksi oma kasvatti Marko Leppänen, joka pelasi kuitenkin vain kaksi ottelua. Lisäksi sopimuspelaajista Ville Puurtinen pelasi lainalla Rantasalmen urheilijoissa, jossa mies nakutti 40 (12+28) tehopistettä. Puurtisella on sopimus myös ensi kaudesta.

Hyökkääjät

Mikko Silvennoinen (14; 2+4=6; 4min)

Kesken kauden Englannista palannut hyökkääjä oli brittiläisen kiekon jäljiltä keskenkuntoinen. Paransi sitä mukaa, mitä enemmän pelasi, mutta se paras osaaminen jäi näyttämättä. Jatkaa seurassa myös ensi kaudella.

Niko Laakkonen (30; 3+1=4; 4min)

Kuopiosta siirtynyt hyökkääjä sai kaudelle mahdollisimman huonon alun, kun harjoituspelissä tullut loukkaantuminen pilasi ison osan kaudesta. Kone lähti tuon jälkeen hitaasti käyntiin, eikä käynnistynyt koko kaudella kunnolla. Hyökkääjälle neljä tehopistettä 30:ssä ottelussa on varsin aneeminen suoritus. Jatkaa SaPKossa.

Veikko Vento (14; 0+0=0; 2min)

Oma kasvatti sai todella vähän peliaikaa, mutta 14 ottelua pitäisi silti olla riittävän pitkä aika saada edes maalitili auki. Ei siihen pystynyt, eikä esittänyt juuri mitään muutakaan. Ajoittain pelasi kuitenkin kypsästi, ja toisaalta nuorukaisen täydellinen tuomitseminen näin vähällä otokselle olisi väärin. Paikkoja oli, joten kautta voidaan pitää pettymyksenä.

Niklas Siren (45; 12+12=24; 28min)

Tehokas pörrääjä, joka nousi kauden mittaan joukkuelleen erittäin tärkeäksi pelaajaksi. Pelasi lähes koko kauden kakkosketjussa ja sai välillä vastuuta myös ylivoimaa. Maalimäärä erittäin hyvä ensimmäiseksi kokonaiseksi kaudeksi miesten tasolla. Ura jatkuu KooKoon riveissä.

Kalle Konsti (45; 37+19=56; 18min)

Huikea kausi! Hyvin harjoiteltu kesä teki Konstista koko sarjan ylivoimaisesti vaarallisimman pelaajan. Välillä tuntui siltä, että jokainen kuti meni maaliin. Tehokas etenkin ylivoimalla, mutta kiekot upposivat reppuun myös tasakentällisin. Kauden 2009-10 sekä joukkueensa että koko Mestiksen paras pelaaja. Ensi kauden seura vielä auki, mutta kysyntää riittää SM-liigassakin.

Otto Blomqvist (38; 0+1=1; 18min)

Tuli kovin odotuksin SaiPasta takaisin kasvattajaseuraan, mutta joutui toteamaan Mestiksen liian kovaksi sarjaksi. Korjattavaa etenkin asenteessa, mutta myös kiekollinen osaaminen osoittautui varsin heppoisaksi. Sopimuksen saaminen Mestis-seuraan tulevalle kaudella tulee olemaan vaikeaa.

Erik Eronen (43; 3+3=6; 24min)

Hoiti roolinsa hyvin. Kentällä näkymätön, mutta tekeminen vankkaa. Ei ole urallaan ollut koskaan pistenikkari, joten siihen nähden kolme maalia on ihan ok suoritus. Näkymätön puolustava hyökkääjä. Jatko auki.

Ville Tenovaara (19; 0+1=1; 6min)

Omia kasvatteja, jolle seura päätti antaa näyttöpaikan miesten peleissä. Pelasi todella pienessä roolissa. Vähän sama tilanne kuin Vennolla; epäreilua tuomita pienen peliajan vuoksi, mutta toisaalta arvioittakin on vaikea jättää, kun pääsi kuitenkin pelaamaan vajaassa parissakymmenessä pelissä. Junioreissa esitetyt kiekolliset taidot saatava näkymään jatkossa myös miesten peleissä. Vielä raakile Mestikseen.

Jesper Piitulainen (41; 6+16=22; 6min)

Mestiksen vuoden tulokas – ja ansaitusti. Alkukaudella väläytteli ajoittain, mutta tehot puuttuivat. Essenin loukkaantuminen avasi paikan ykkösketjussa ja nuorukainen kiitti. Oli joulun jälkeen Konstin jälkeen joukkueen paras pelaaja. Viihdyttävä jääkiekkoilija, joita tulee nykyajan ”pelikirja”-maailmasta aivan liian vähän. Kynät eivät aina onnistu, mutta ainakin ”Jeppe” niitä yrittää. Hieno tulevaisuus edessä, jos jaksaa tehdä unelmansa eteen töitä. Teki vuoden mittaisen jatkosopimuksen.

Ville Eskelinen (31; 6+35=41; 40min)

Sarjan paras sentteri? Takana uran paras kausi. Isokokoinen sentteri oli koko kauden joukkueen ylivoiman sielu. Konsti teki suurimman osan maaleistaan juuri tämän herran tarjoiluista. Maaleilla ei liikaa mässäillyt, mutta onnistui kerran kolmesti samassa pelissä. Jatko auki.

Jan-Mikael Järvinen

jatkoi siitä, mihin viime kaudella jäi. kädet ja nopeus hyvällä tasolla mestikseen. järjesteli ketjun peliään oli tärkeä palanen sapkon peliä. siirtyi kesken kauden takaisin hpk:hon, jonka sopimuspelaajiin kuului.

Joonas Hyttinen

oma kasvatti pääsi pelaamaan lähes täyden kauden mestiksessä. rooli oli pieni ja puolustava, mutta hoiti sen kunnialla. tehojen olemattomuus ei kuitenkaan anna aihetta parempaan arvosanaan. miehekkäästä esiintymisestä oman roolinsa hoitamisesta tulee yhden pässilogon kaveriksi kuitenkin toinen. vaikea nähdä joukkueessa paikkaa enää ensi kaudeksi, jos sapko onnistuu hankkimaan tilalle myös tehoihin pienessä roolissa pystyvän sentterin. sapkon
hyökkäyksessä pelasivat lisäksi Pasi Tuominen (10; 0+0=0) ja Ilkka Heikkilä (5; 0+1=1).

» Lähetä palautetta toimitukselle