RoKi julkisti valmennustiiminsä, Hokki jatkosopimukseen läpimurtopuolustajansa kanssa

MESTIS, Suomi-sarja / Uutinen
RoKin penkin taakse siirtynyt Sakari Salmela saa tuekseen vahvan valmennustiimin.
Kuva © Jarno Hietanen
Mestis-kausi päättyi viime viikolla Kiekko-Espoon mestaruusjuhliin. Samaan aikaan tulevan kauden valmistelut ovat kovassa vauhdissa monissa. RoKi julkisti uuden valmennustiiminsä. Uusia pelaajasopimuksia tekivät IPK, KeuPa, Hokki ja Kiekko-Vantaa. Lisäksi uutta nousua Suomi-sarjasta tekevä SaPKo julkisti ensimmäiset sopimuksensa.

RoKi julkisti valmennustiiminsä

Päättyneellä kaudella Mestis-pronssia napannut RoKi julkisti valmennustiiminsä kaudelle 2023-2024. Nokian Pyrystä siirtyvän päävalmentaja Sakari Salmelan valmennustiimin täydentävät maalivahtivalmentaja Juha Soronen ja valmentaja Samu Hulkko, sekä neljä edelliskautta LeKin juniorijoukkueita valmentanut Joonas Lehtonen. Soronen ja Hulkko valmensivat RoKissa jo viime kaudella.

– Samu on erittäin työteliäs valmentaja, hän heittää tehtaan takuulla itsensä likoon ja antaa oman panoksensa joukkueen menestymisen eteen. Juha on viimeisen päälle ammattilainen, hän on tehnyt jo vuosien ajan kovaa tulosta maalivahtien kanssa ja on iso apu valmennustiimille monella osa-alueella. Pirkanmaan vahvistus Joonas tuo tiimiin paljon työtunteja ja sitä kautta vaatimustasoa jokaiselle osalliselle, kuvaili Salmela valmennustiimiään seuran tiedotteessa.

Puhakka siirtyy Iisalmeen

Kaksi viime kautta Joensuussa pelannut Ville Puhakka on ensi kaudella IPK:n mies. 22-vuotias puolustaja on kotoisin Kuopiosta.

– Tuttuja pelaajia on KalPa-vuosilta IPK:ssa useita, joten tuntuu kuin kotiin tulisi, Puhakka kuvaillee.

IPK on tehnyt lisäksi jatkosopimuksen keskushyökkääjä Samuel Timosen kanssa. Neljännen kautensa Iisalmessa aloittava Timonen, 24, teki viime kaudella oman piste-ennätyksensä runkosarjassa tehoin 12+9.

Kaksi uutta pakkia KeuPaan

KeuPan miehistö vahvistuu kahdella uudella puolustajalla. Joonas Pohjasmäki muuttaa Keski-Suomeen Vantaalta ja Tony Tuupanen Kokkolasta.

24-vuotias Pohjasmäki on kulkenut pitkän tien kautta Mestis-tasolle, sillä hän pelasi uransa alkuvaiheessa useamman kauden ajan kakkosdivisioonassa. Mestis-kokemusta Pohjasmäellä on kahden viime kauden ajalta Kiekko-Vantaasta.

Tuupanen, 22, on puolestaan pelannut yli sata Mestis-ottelua Hermeksessä kolmen edelliskauden aikana.

Holtinkoski jatkaa Hokissa

Hokki on tehnyt yksivuotisen jatkosopimuksen Aapo Holtinkosken kanssa. 22-vuotias puolustaja otti ison roolin Hokki-puolustuksessa heti ensimmäisellä täydellä Mestis-kaudellaan. Tehot 4+24 nakuttanut Holtinkoski oli kajaanilaisjoukkueen tehokkain puolustaja.

– Holtinkosken vahvuudet ovat kiekollisessa pelaamisessa ja hän olikin meidän ylivoimassa ykköspakki. Loistavaa, että Holtinkoski valitsi jatkaa meillä ja hän on iso palanen meidän pakistoa tulevalla kaudella, Hokin päävalmentaja Pasi Räsänen hehkuttaa.

Lohipaitojen konkarille jatkoa

Kiekko-Vantaan viime kauden ikänestori Nikke Kettukangas jatkaa joukkueessa.

– Jatkan Vantaalla hyvillä fiiliksillä. Olen viihtynyt hyvin ja täällä on asiat hoidettu hyvin. Halu pelata on kova ja halu menestyä niin ikään. Haluan jatkaa siitä mihin viime kaudella jäin ja päästä keväällä pidemmälle, Kettukangas kommentoi.

30-vuotias puolustaja on pelannut Mestistä yli 300 ottelun verran. Kolme viime kautta Vantaalla kiekkoillut Kettukangas on pelannut aiemmin urallaan Mestistä myös HCK:ssa, SaPKossa ja Espoo Unitedissa.

Jere Kuivisto palaa Savonlinnaan

Myös paluun kiekkokartalle tekevä SaPKo on julkaissut ensimmäiset nimet ensi kauden joukkueestaan. Suomi-sarjassa uuden tulemisensa aloittavan SaPKon peliasuihin pukeutuvat paluumuuttajat Jere Kuivisto, Karri Kapanen, Oskar Myllys ja Jesse Pesonen.

Kuivisto ja Pesonen pelasivat tällä kaudella Mestistä. Kuivisto kiekkoili KeuPassa ja Pesonen Peliitoissa, josta siirtyi helmikuussa Italiaan. Myllys toimi Ketterän U20-joukkueen kapteenina, kun taas Kapanen piti sapattikauden.

SaPKoa tulee valmentamaan Juho Nykänen, joka valmensi seuraa myös kaudella 2021-2022. Viime kaudella Nykänen valmensi Italiassa HC Fassaa, jossa myös Pesonen pelasi loppukauden ajan.

» Lähetä palautetta toimitukselle