Mielipide

Peiliin katsomisen paikka

LIIGA / Kolumni
Tapparan päävalmentaja Rauli Urama ei ollut tänään onnellinen mies. Joukkueen kurittomuus ja sovitusta pelitavasta luistaminen aiheuttivat tappion.

Tällä hetkellä Tapparan joukkueessa on kaksi palkkansa ansaitsevaa pelaajaa: Petri Kontiola ja Teemu Nurmi. Muut pelaajat ovat enemmän tai vähemmän statisteja. Asetelma on suorastaan käsittämätön, kun katsoo joukkueen kokoonpanoa. Missä ovat ne kokeneet pelaajat, jotka ottavat vastuuta ja kannattelevat joukkuetta? Mihin katosi viime kaudella nähty kaunis ja puhdasverinen yhteispeli? Miten niinkin kokeneille pelaajille kuin Tuukka Mäntylä ja Teemu Aalto voi sattua totaalisen amatöörimäisiä virheitä? Urama tarjoili vastauksia joihinkin näistä kysymyksistä:

- Jo ensimmäisen ylivoiman aikana alettiin soveltamaan ennalta sovittua kiekollista peliä ja se kostautui maaleina meille. Kaksi peliä ja molemmissa kaverin avausmaali alivoimalla, kyllä siellä joku vetää välistä tällä hetkellä. Nyt pitää vapaamatkustajien lähteä pois joukkueesta.

Mitä tarkoitat vapaamatkustamisella?

- Tarkoitan, että pelaajan on tultava tähän peliin mukaan. Meidän vahvuus on kuitenkin joukkueena pelaaminen, ei yksilön erinomainen kyky viedä vastustaa yksi vastaan yksi –tilanteissa. Kyllä meidän täytyy liikuttaa kiekkoa joukkueena ja vapaamatkustajat pitää saada siitä pois.

- Meillä on kuitenkin kiekollinen pelitapa ja kiekkoa pitää hallita. Jos siinä joku soveltaa, niin siinä menee ajoitus- ja tarjontapeli ihan pieleen, sen jälkeen ei ole paikkaa syöttää ja sen jälkeen tulee kiekonmenetys. Nyt kun vapaamatkustajat jäävät pois tästä hommasta, niin kiekko alkaa kulkemaan niin kuin me itse halutaan.

Pakkipari Aalto-Mäntylä oli aika paljon miinuksella tänään?

- Liikaa, ihan liikaa.

Tuleeko seuraavaan peliin kokoonpanomuutoksia?

- Meidän on pakko harkita niitä asioita tässä viikonlopun aikana.

Entä maalivahtipeli tänään?

- Ei varmasti parasta. En lähde sen enempää analysoimaan, mutta aika kaukaa maaleja laitettiin. Kiekonmenetys tapahtui kuitenkin niin nopeasti, pari kolme siirtoa ja se oli paikallaan. Ehkä ensimmäinen kuljetus maalin takaa olisi ollut mahdollinen torjuttava, mutta muuten oli yhtäkkisiä kiekonmenetyksiä. Ei johtunut maalivahdin nukkumisesta ihan täysin se mitä tapahtui. Kentällä ei vain tehty oikeita asioita.

Riittääkö joukkueen maalintekotaito tällä hetkellä?

- Se on pakko riittää, kuka ne maalit sitten tekee jos ei meidän pelaajat? Me pystytään kuitenkin luomaan avopaikkoja, mutta kyllä siitä täytyy nyt vaan laittaa kiekko pussiin. Meidän pitää tehdä maali ensin, jos me aiotaan hallita peliä. Tehottomuus kuitenkin kaivertaa tällä osastolla. Kyllä siellä mailaakin puristettiin. Pelattiin 80 minuuttia tällä kaudella ilman maalin maalia, vaikka hallittiin ensimmäistäkin peliä. Toivottavasti kipsi murtui nyt. Uudet pelaajat eivät kuitenkaan ole edes harkinnassa.

- Jokainen kuitenkin varmasti huomasi toisen erän perusteella mikä ero on sillä, kun pelataan yhteistä peliä ja sillä, kun pelataan omaa peliä. Tilanne on kuitenkin on se, että meidän pitää kasvaa yhteen ja alkaa voittamaan. Aika on ollut lyhyt, mutta tämä putki on saatava nopeasti päätökseen. Me tarvitaan voittoja.

» Lähetä palautetta toimitukselle