Mielipide

Loppuhulinat

LIIGA / Kolumni
Kärppien ja Ässien välisen kamppailun ratkaisu venyi aivan viimeisille sekunneille. Ässät onnistui luomaan kovan hulinan Kärppien maalille juuri ennen summerin sointia, ja tilannetta puitiin tämän jälkeen pitkään.

Kolmen miehen ylivoimalla pyörittänyt Ässät sai kiekon kohti oululaisten maalia, jonka jälkeen maalille syntyi kova ruuhka. Kauempaa tilannetta ei voinut täysin erottaa, mutta läheltä seurannut Toni Häppölä oli varma, että kiekko ylitti maaliviivan.

– Näin tilanteen maalin sivusta. Maalivahti kaatui, mutta näin valkoista jäätä, maaliviivan ja kiekon. Oli se riittävästi sisällä. Linjatuomari sanoi, että ei voi tehdä mitään! Minulla meni siinä kuuppa jumiin. Kolme tuomaria, kamera ja enkä edes ollut ainoa joka tilanteen näki. Linjatuomari näki tilanteen, mutta ei uskaltanut sanoa, Häppölä puhisi.

Ottelun erotuomari Tero Toivola tarkasti tilanteen videotuomarin avulla. Lopulta hän päätti hylätä osuman. Otteluvalvoja Vesa Karjalainen kertoi pelin jälkeen, mitä videolta lopulta näkyi.

– Yläkamera ei näe tilannetta. Tuomas Tarkki peittää kiekon. Meidän laitteissamme ei myöskään ole kelloa.

– Kuvassa ei näy, että kiekko olisi maalissa. Kiekko näkyy ennen maaliviivaa, mutta menee sen jälkeen näkymättömiin maalivahdin alle, Karjalainen selvensi.

Tilanteen jälkeen Kärppien maalille syntyi kova hulina, jossa vaihdettiin myös hieman iskuja. Kovimmin osaa otti Matti Kuparinen, joka löi Josef Boumediennea poikittaisella selkään ja sai tempustaan 2+10 minuuttia.

Oululaisyleisö kuumeni myös ja tämän saivat Ässien pelaajat tuntea. Eräät katsojat osoittivat typeryytensä heittämällä tavaraa sekä porilaisten jäähyaitioon että suoraan jäälle.

– Yleisö heitteli tavaraa, niin siinä minulla meni pää jumiin, Häppölä selvensi lopun tulistumistaan, joka johti lopulta ulosajoon.

Ässien päävalmentaja Jari Härkälä ymmärsi joukkojensa kuumenemisen.

– Meidän vaihtoaitioon ja jäälle lensi tavaraan, totta kai pelaajat käyvät kuumina. Pelaajien mukaan kiekko kävi maalissa, Härkälä sanoi.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös