Mielipide

Kova tasonnosto runkosarjaan verrattuna − Dustin Byfuglien ratkaisupelaajia Jetsin Stanley Cup -jahdissa

NHL / Kolumni
Winnipeg Jetsin räväkkä puolustaja Dustin Byfuglien on pudotuspeleissä nostanut profiiliaan merkittävästi. 33-vuotias konkari jahtaa uransa toista Stanley Cupia ja auttaa joukkuettaan kaikin tavoin.

Dustin Byfuglienin runkosarjasaldo oli kahdeksan maalia ja 45 tehopistettä. Pistemäärä on totutulla tasolla, mutta 33-vuotias amerikkalaispuolustaja jäi ensimmäistä kertaa urallaan täydellä kaudella alle kymmeneen maaliin.

Pudotuspeleissä Byfuglien onkin noussut todella suureen rooliin. Isokokoinen puolustaja on 13 pelissä kerännnyt tehot 5+10 ja on pudotuspelien pistepörssissä sijalla 12. Pudotuspelien maalitahdillaan Byfuglien olisi runkosarjan pelimäärällään tehnyt reilusti yli 20 osumaa.

Byfuglien on myös Winnipeg Jetsin ylivoimainen peliaikakuningas. Keskimääräinen peliaika ottelua kohden on yli neljä minuuttia suurempi kuin seuraavaksi eniten vastuuta saaneella puolustaja Jacob Trouballa.

Byfuglien on kokenut pudotuspelipelaaja, Stanley Cup -voittaja ja persoonana erittäin pidetty.

Jetsin vahvasta pudotuspelikeväästä puhuttaessa isoimman huomion ovat saaneet ykkösmaalivahti Connor Hellebuyck ja maalipörssiä johtava Mark Scheifele.

Byfuglien on kuitenkin ollut todella näkyvä pelaaja ja on tasoissa joukkueen tähtihyökkääjien Scheifelen ja Blake Wheelerin kanssa, kun huomioidaan yhteenlasketut maalit ja ykkössyötöt tasaviisikoin.

Lisäksi jykevä puolustaja on pudotuspelien ahkerimpia taklaajia ja kunnostautunut myös kiekonriistoissa ja laukausten peittämisessä.

Jetsin päävalmentaja Paul Maurice hehkutti ykköspuolustajaansa isosti ensimmäisen Vegas Golden Knights -kamppailun jälkeen NHL.comin haastattelussa.

− Tässä pelissä näkyi koko Dustin Byfuglienin kirjo. Hänen laukauksensa on tuhoisa, hän käsittelee kiekkoa pehmeillä käsillään ja hyödyntää myös isoa kokoaan taklauspelissä. Lisäksi hän on pelannut erittäin tasaisesti.

Kyseisessä pelissä Byfuglien muun muassa tykitti avausmaalin, piti upealla venytyksellä kiekon hyökkäysalueella alustaen Patrik Laineen ylivoimamaalin ja tyrmäsi tylysti taklausta yrittäneen Golden Knights -hyökkääjän Alex Tuchin.

Puolustussuuntaan Byfuglienilla on edelleen parannettavaa, sillä laukaisuhallinta on vain niukasti positiivisen puolella, ja päästettyjen maalien maaliodottama on korkeampi kuin tehtyjen maalien.

33-vuotias konkaripuolustaja on kuitenkin Jetsin hyökkäyspelissä elintärkeä palanen. Vain Laine on Jets-pelaajista laukonut Byfuglienia enemmän. Byfuglien on tehnyt tehopisteistään valtaosan tasakentällisin, lisäksi Predators-ottelusarjan viidennessä pelissä syntyi voittomaali vieraskentällä.

Byfuglien on myös Jetsin kokeneimpia pudotuspelipelaajia ja Stanley Cup -voittaja Chicago Blackhawksin riveistä keväältä 2010. Tällainen kokemus on nuoressa Jets-ryhmässä äärimmäisen arvokasta. Persoonana Byfuglien on erittäin pidetty, ja esimerkiksi tämän tapa leikillisesti tuuppia joukkuekavereitaan sytyttää koko joukkueen.

Ilman Byfuglienia Jetsillä olisi vähemmän tehopisteitä, vähemmän fyysistä pelotetta ja vähemmän hauskaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös