TPS - JUK
KAL - HPK
KOO - SPO
KÄR - ÄSS
LUK - ILV
TAP - JYP
FLA - TOR 2.00
CBJ - MTL 2.00
WSH - NYI 2.30
CAR - OTT 2.30
CGY - DET 4.00
ARI - PIT 4.00
VAN - BUF 5.00
NJD - ANA 20.00
COL - LAK 22.00
Mielipide

Julkunen onnistui puolustajana

MESTIS / Kolumni
Keskiviikon Mestis-ottelu KooKoon ja Kiekko-Vantaan välillä oli kouvolalaisten Olli Julkuselle suuri peli. Mies palasi juniorivuosilta tutulle pelipaikalleen puolustajaksi. Isokokoisen ex-hyökkääjän debyytti kakkosparissa sujui varsin mallikkaasti.

Loukkaantumiset ovat harventaneet KooKoon puolustajaosastoa. Uuden puolustajan tarpeen täytti viime kaudella 51 pistettä kouvolalaisten ykkösketjun laidalla paukuttanut Olli Julkunen. Jaakko Lehtosen loukkaannuttua luultavasti hieman pidemmäksikin aikaa, aukesi Julkuselle mahdollisuus palata juniorivuosilta tutulle pelipaikalleen.

Kouvolalaisjoukkueen päävalmentaja Ismo Lehkosen mukaan Julkusen, viime kaudella 51 pistettä KooKoon ykkösketjun laidalla tehneen hyökkääjän, siirtoa puolustajaksi suunniteltiin jo edelliskaudella.

– Minä suunnittelin sitä jo viime vuonna, ja on harmittanut vähän, kun en siirtänyt sitä jo silloin. Paskoin housuun kun en uskaltanut siirtoa tehdä, Lehkonen harmittelee nyt.

Koko ammattilaisuransa hyökkääjän tontilla pelannut Julkunen olisi itsekin halunnut päästä koettamaan puolustajan tonttia jo aiemmin.

– Julkunen itsekin olisi halunnut koettaa sitä jo viime kaudella, eli tämä ei ole ihan pelkästään minun päähänpinttymä.


Olli Julkusen ensimmäinen peli KooKoo-pakistossa oli onnistunut.
Anette Naroma - http://anskun.net

Fyysiseltä varreltaan varsin isokokoinen, 185-senttinen ja 100-kiloinen, Julkunen urakoi keskiviikkona Kiekko-Vantaata vastaan hieman reilu 20 minuuttia kakkosparissa, Toni Niemen vierellä. Kovan laukauksen omaava pelaaja jäi vielä puolustajadebyytissään pisteittä vaikka olikin jäällä kahden KooKoo-maalin aikana. Lehkonen oli tyytyväinen miehen suoritukseen.

– Nyt tehtiin kokeilu ja hyvin veti, oikein hyvin, ”Ika” kommentoi suoritusta ja jatkoi:

– Kun sillä on sellainen pommi mikä sillä on, ja semmoinen luisteluvoima kuin sillä on, ja on niin massiivinen rightin jätkä, niin ei se ole oikeastaan kuin ajoituksesta enää kiinni. Lisää kokemusta tuolle pelipaikalle niin siitä tukee aika kova seppä.

» Lähetä palautetta toimitukselle