Mielipide

Isojen poikien leikit

LIIGA / Kolumni
Sami Helenius on jo usean vuoden ajan ollut SM-liigan kovimman pelaajan maineessa. Kuopiolaisten hankinta Jeremy Stevenson on myös kunnostautunut rapakon takana nyrkkien heiluttelussa. Kuopiossa ottelu ehti vanheta ainoastaan reilun minuutin, kun isot pojat tanssahtelivat.

Itse tappelu Heleniuksen ja Stevensonin välillä oli erittäin lyhyt. Kaksikko ehti vaihtaa muutaman iskun ja repiä toistensa paidoista, kunnes linjatuomarit säntäsivät paikalle. Isojen miesten välien selvittely jäi monien mielestä kesken tuomareiden väliintulon myötä.

Normaalisti puolustajana pelaava Helenius oli keskialueen aloituksessa valmiina hyökkääjän paikalla. Stevenson ja Helenius olivat siten valmiina kohtaamiseen. Kiekon ajauduttua Jokerien puolustusalueelle aloittivat Helenius ja Stevenson iskujen vaihdon.

Päätuomarikaksikko Jyri Rönn-Tatu Savolainen löysivät Heleniuksen tappelun aloittajaksi. Molemmat riitapukarit joutuivat suihkuun. Stevenson kuittasi tilanteesta pelirangaistuksen ja Helenius sai kotiin viemisekseen ottelurangaistuksen.

Monta näkökulmaa

Heleniuksen ja Stevensonin tappelulle oli monta erilaista näkökulmaa. Kiivaimmin kantaa asiaan otti lehdistötilaisuudessa Jokerien päävalmentaja Doug Shedden.

- Kuinka on mahdollista, että toinen pelaaja saa ottelurangaistuksen ja toinen ei saa? Se on vitsi.

Lehdistötilaisuudessa Shedden otti kovasti kantaa kysymykseen, oliko tappelu järjestetty?

- Meillä on 15 pelaaja, niin järjestetään tappelu? Luuletteko tosiaan niin? Ensinnäkin Stevenson huitoi Heleniusta jo lämmittelyssä.

- Stevenson näytti mailallaan kohti Heleniuksen kypärää ja näytti, että nyt mennään. Helenius kertoi minulle, että haluaa tapella. Kielsin Heleniusta ehdottomasti olla tappelematta, puhisi Shedden vyöryttäen syytä Stevensonille.

Shedden heitti rivien välissä selkeän mielipiteensä tappeluista. Kanadalaisvalmentaja ei aina ymmärrä SM-liigan linjaa tappeluista

- Näittekö kenenkään lähtevän jäähallista tappelun jälkeen? Näitkö sinä Pekka, kysäisi Shedden kollegaltaan. Virta pudisteli päätään ja näytti olevan samaa mieltä asiasta.

Kuopiolaisten valmentajalla Pekka Virralla oli aivan erilainen näkemys tappelun kulusta. Virran mukaan Helenius haki Stevensonin pois KalPan kokoonpanosta.

- Tappelu oli hieman ihmeellinen. Juttelin ennen ottelua Jeremyn kanssa ja kerroin, että ainakaan Heleniuksen kanssa ei kannata tapella. Meitä ei haittaisi ollenkaan, että Helenius olisi jäällä pelaamassa jääkiekkoa. Olisimme tarvinneet Jeremyä tänään jäällä, kertoi KalPan valmentaja Virta.

- Jokainen näki, kumpi sen aloitti. Eihän siinä mies voi missään vaiheessa karkuun lähteä. Ei osattu odottaa. Ilmeisesti kaveri oli päättänyt, että alkaa näin, mietiskeli Pekka Virta.

Oman näkökantansa toi myös ottelun erotuomaritarkkailija Kari Nieminen. Hänen mukaansa tilanteessa ei ole mitään epäselvää.

- Meillä on selvä näkemys. Päätuomari Tatu Savolainen näki tilanteen selvästi. Helenius aloitti tappelun ja se on riittävä syy hänen rangaistukseen, kertoi Nieminen.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös