Mielipide

Etulyöntiaseman muutos?

LIIGA / Kolumni
Porilaisten suut ovat hymyssä tiistain taiston tauottua. Patapaidat näyttivät, että taistelutahto on tallella ja Tappara ei tule pääsemään helpolla. Onkin syytä kysyä kääntyikö sarjan asetelma Ässille?

Tämä kysymys nousee ilmoille varsinkin siinä tapauksessa, jos Janne Grönvall on poissa loput ottelusarjasta. Pasi Puistolan pelaaminen on myös epävarmaa, joten mikäli nämä kaksi tamperelaisten runkopuolustajaa ovat poissa, on Ässät nousemassa etulyöntiasemaan.

Tuukka Mäntylä palaa pelaavaan kokoonpanoon torstaina ja auttaa varmasti Tapparaa, mutta pystyykö Mäntylä yksin täyttämään Grönvallin ja mahdollisen Puistolan poissaolon jättämän aukon? Tämä onkin sitten suurempi kysymys.

Ässien peli tiistaina oli mainiota ja Tapparan puolustus osoitti kuolevaisuutensa heti Grönvallin loukkaannuttua, päästämällä pienessä ajassa kolme maalia. Porissa kirvespaidat pelasivat puolet pelistä ilman kolmea avainpuolustajaansa ja Ässät vei ottelua varsin selvästi. Mäntylä palaa kokoonpanoon, mutta palaako sinne myös itseluottamus?

Porilaiset saivat voitosta valtavan määrän lisää tahtoa ja paineet alkavat näkyä tamperelaisten leirissä selvästi. Helpohkosta suupalasta ja välivastustajasta onkin tulossa painajainen. Paineet huomaa mainiosti pelinjälkeisistä tapahtumista. Jukka Rautakorpi käänsi pettymyksensä tuomarin, lehdistön ja lähes kaiken muun kuin itsensä tai joukkueensa syyksi, samalla kun Mika Toivola osoitti analyyttista ja paineetonta ulkokuorta. Myös Mikko Leinosen pinna tuntuu olevan harvinaisen kireällä. Henkinen etulyöntiasema on kääntymässä Ässille.

Vielä asteen enemmän tilanteen porilaisten eduksi kääntää Tapparan mahdollinen vastustajanhaku runkosarjan lopussa. Ilves on jo lomilla, Tappara – Ässät ottelusarja on tilanteessa 2-2 ja kaikki on auki. Orastavia kysymyksiä leijunee Tapparan pukukopissa. Mitä, jos sittenkin, olisiko kannattanut kuitenkin jne. Ässille tämä tieto ei tuota muuta kuin lisää virtaa.

Kaikki on auki ja muutama valttikortti on kuin ihmeen kautta päätynyt porilaisten käsiin. Riittääkö tämäkään Ässille, onkin sitten toinen juttu.

» Lähetä palautetta toimitukselle