Mielipide

Bostonissa katseet kohdistuvat puolustukseen

NHL / Kolumni
Viime kaudella pudotuspeleihin yltänyt Boston oli kesällä muutosten edessä. Valmennusportaseen valittiin potkut saaneen Robbie Ftorekin tilalle aiemmin joukkueen farmissa valmentanut Mike Sullivan joka onkin perehtynyt parantamaan joukkueen akilleen kantapäätä, puolustuspeliä.

Puolustuksessa nousi viime kaudella esiin nuori Nick Boynton, joka etenkin alkukaudesta johti Bostonin sisäistä tehopörssiä kovilla lukemilla. Loppukaudesta niin Boyntonin kuin muunkin Bruins-ryhmän saldot lähtivät laskuun, eikä alkukauden hyvää virettä pystytty enää löytämään pudotuspeleissä.

Hyökkäys nojasi vahvasti Joe Thorntonin johtamaan ykkösketjuun, etenkin kun materiaali otti kovia kolauksia mm. Sergei Samsonovin loukattua itsensä.

Puolustus parantaa, tai pudotuspeleihin ei ole asiaa

Joukkue uusi maalivahtiosastonsa lähetettyään urallaan selvästi sitten Sharksien päiviensä taantuneen Steve Shieldsin Floridaan sekä Jeff Hackettin lähdettyä Philadelphiaan vapaana agenttina. Tilalle hankittiin Los Angelesista vapautunut veteraanimaalivahti Felix Potvin joka saa kakkosmiehen organisaatiossa jo pari vuotta yrittäneestä Andrew Raycroftista. Potvin ei ole ollut enää vuosiin samanlaisessa iskussa kuin oli uransa huippuhetkinä Torontossa, ja ”Razor” Raycroft saattaakin haastaa hänet tosissaan aloittajan paikasta.

Puolustuksessa häärivät juuri viime hetkillä sopimuksen saaneen Boyntonin lisäksi isokokoinen Hal Gill joka Suomessakin muistetaan sinä jättiläisenä joka aina kun mahdollista häärii USA:n maajoukkueessa MM-kisoissa, Sharkseista hankitut Dan McGillis sekä Jeff Jillson. Jilly on nähty valmiina ottavan joukkueen ylivoiman käsiinsä, ja nyt nähdäänkin onnistuuko nuori mies siinä paremmin kuin San Josessa, jossa mies onnistui häviämään otteluita aivan yksinään. Myös Sean O’Donnel ja Ian Moran jatkavat joukkueessa, ja he saavatkin seuraa takalinjoilla nuorista Milan Jurcinasta sekä Shaone Morrisonnista. Jonathan Girard toipuu vielä kesäisestä auto-onnettomuudesta.

Hyökkäyspään materiaali on varsin laaja ja etenkin ykkösketjun keskushyökkääjä Joe Thornton on eräs liigan parhaimmistoa pelipaikallaan. Liukas laituri Samsonov on palannut sairastuvalta, mutta ei ollut aivan vakuuttava harjoituspeleissä. Voimalaituri Glen Murray on puhjennut Thorntonin rinnalla kukkaan, ja saattaa rikkoa tällä kaudella 50 maalin rajapyykin. Mike Knuble, Brian Rolston ja Per-Johan Axelsson ovat myös asiansa osaavia pelimiehiä. Kokonaisuutena varsin ehjä hyökkäyspää ei ole ainakaan este Bostonin pudotuspeleille.

Jillson johtaa nuorten puolustajien ryntäystä

Joukkueen avainpelaaja kaudella saattaa löytyä aivan muualta kuin isoista nimistä hyökkäyspäässä. Pärjätäkseen Bruinsin puolustuspelin ja ylivoiman on toimittava, ja siinä iso rooli on Jeff Jillsonilla. Sharkseissa hän onnistui ajoittain tunaroimaan pahasti, nyt ikää ja kokemusta on kertynyt hieman lisää.

Seuraa myös:

Andrew Raycroft: Saattaa pelata enemmän pelejä kuin normaalisti kakkosmaalivahtina pelataan. Organisaatiossa ja fanien keskuudessa puhutaan jo Razorin ja Hannu Toivosen muodostavan tulevaisuudessa joukkueen maalivahtiosaston.

Sergei Samsonov: Löytääkö saman vireen, joka oli ennen loukkaantumista?

Nick Boynton: Miten onnistuu löytämään rytmin pitkäksi venyneiden sopimusneuvotteluiden jälkeen?

Pudotuspeleihin, mutta niukasti

Boston selvittää puolustuspään kysymykset ja yltää idästä viimeisten joukossa pudotuspeleihin. Potvin on suurennuslasin alla, ja hänen esityksistään riippuu pitkälle minkälaisen jälkimaun tuleva kausi jättää. Thornton on liigan pistepörssin kärkisijoilla mukanaan Glen Murray.

» Lähetä palautetta toimitukselle