Mielipide

Appelilla huikea syyskausi

MESTIS / Kolumni
Kajaanin Hokin hyökkääjä Juho-Tuomas Appel, 21, on pelannut huikean syyskauden. Hokin sinistä kypärää lähes koko syksyn kantanut Appel on paukutellut 25:ssa ottelussa yhteensä 16 maalia ja antanut 12 maaliin johtanutta syöttöä. Mestiksen maalipörssin ykkösmies ja pistepörssin kolmonen on valittu tällä kaudella jo kahdesti Jatkoajan kuukauden Mestis-pelaajaksi - loka- ja joulukuussa.

Hokin syyskauden ylivoimainen ykköspelaaja on ollut huikeassa vireessä koko syksyn ajan. Viime kaudella sairastelu ja armeija söivät miehen tehoja ja 41:ssä ottelussa tilastoihin kirjattiin 11 maalia ja 14 maaliin johtanutta syöttöä. Tällä kaudella Appel saavutti viimekautisen pistemääränsä jo ennen joulukuun puoliväliä kotiottelussa Kiekko-Vantaata vastaan.

- Olen tyytyväinen omaan alkukauteen. Syksyn aikana ei tullut niin sanottua suvantovaihetta vaan olen pelannut tasaisesti. Maalimäärä on hyvä verrattuna edelliskauteen, Appel kertaa syyskauttaan.

- Tällä kaudella on ollut enemmän paikkojakin. Viimeistelyssä on kuitenkin vielä kehitettävää. Kokonaisuutena olen tyytyväinen alkukauteen, mutta jotain olisi voinut tehdä paremminkin.

Appel on ollut Mestiksen parhaimmistoa etenkin loka- ja joulukuussa. Mies oli molempien kuukausien paras maalintekijä ja auttoi Hokkia tiukoissa kamppailuissa. Lokakuussa Appel ampui seitsemän maalia ja antoi kuusi maaliin johtanutta syöttöä, joulukuussa maaleja kertyi viisi ja syöttöpisteitä kaksi. Lokakuun pistepörssissä Appel sijoittui kolmanneksi KalPa-kaksikon Tomi Mustonen - Marko Ahosilta jälkeen. Joulukuussa mies oli maalipörssin tavoin ykkönen myös pistepörssissä.

- Hienolta tuntuu, hieno homma että on valittu ja saa tunnustusta vaikka joukkueella ei kulkenutkaan niin hyvin parissa viime pelissä, iloisesti joulukuun pelaajaksi valinnastaan yllättynyt Appel kertoo.

- Itsellä on mennyt ihan hyvin, mutta joukkuetta olisi pitänyt pystyä auttamaan enemmän. Varsinkin kaksi viimeistä peliä olivat floppeja, Appel jatkaa.

Pistetehtailuaan Appel on harrastanut 17:ssä ottelussa. Ilman pisteitä mies on jäänyt kahdeksassa ottelussa. Tehopelejä Appelille ovat olleet lokakuun TuTo-ottelu ja joulukuun Jokipojat-ottelu, joissa mies saalisti kolme tehopistettä. Turussa Appel auttoi joukkueensa 5-6 -voittoon kolmella maalillaan, Joensuussa Hokki hävisi Jokipojille 6-4 Appelin kahdesta maalista ja yhdestä maalisyötöstä huolimatta. Kahden tehopisteen otteluita Appel on pelannut syksyn aikana seitsemän.

Appelin joululoma jää lyhyeksi, sillä mies matkustaa joulun pyhien jälkeen Mestis-maajoukkueen matkassa Ranskaan perinteikkääseen Mont Blanc -turnaukseen. Hokkilaisia Ranskaan matkaa kolme, sillä Appelin lisäksi kutsun reissuun saivat puolustajat Eerikki Koivu ja Mikko Palomäki. Koivulta turnaus jää tosin väliin olkapäävamman takia.

- En ole ollut aikaisemmin mukana Mestis-maajoukkueen jutuissa, joten avoimin mielin ja tosi mielenkiinnolla lähden reissuun. Vastustajista en tosin vielä tiedä mitään, Appel kommentoi reissuaan.

- Matkalla näkee uusia kavereita ja pelimiehiä, joita ei tunne. Hieno reissu ja hienoja pelejä on varmasti tulossa ja odotan turnauksesta mukavaa piristystä.

Hokin pelaaja on valittu Jatkoajan kuukauden Mestis-pelaajaksi kolme kertaa. Juha Silvander sai kunnian syyskuussa 2003 ja Appel edellisen kerran lokakuussa 2004.

» Lähetä palautetta toimitukselle