Mielipide

Pelaajahankintojen taikuri Jarmo Kekäläinen vasta lämmitteli Max Domi -kaupalla

NHL / Kolumni
Columbus Blue Jacketsin GM Jarmo Kekäläinen aloitti joukkueensa vahvistamisen hankkimalla Max Domin, mutta lisää ja mahdollisesti kovempia siirtoja on vielä luvassa.

Jarmo Kekäläinen teki sen taas!

Rohkeista siirroistaan tunnettu Columbus Blue Jacketsin GM on muun muassa hankkinut Artemi Panarinin tasoisen tähden – suoritusta ei pidä väheksyä, vaikka seura menettikin venäläishuipun ilman korvausta vapaille markkinoille – ja varasi Jesse Puljujärven sijaan Pierre-Luc Dubois'n, joka on kolmen NHL-kautensa aikana osoittautunut oivaksi ykkössentteriksi Puljujärven vasta opetellessa NHL-maailmaan.

Viimeisimpänä Kekäläinen kauppasi toistuvasti sopimuserimielisyyksissä olleen voimahyökkääjänsä Josh Andersonin Montréal Canadiensiin, josta vastineeksi tuli Max Domi ja kolmannen kierroksen varausvuoro, jolla Blue Jackets varasi TPS:n U20-joukkueessa pelaavan slovakkipuolustajan Samuel Kňažkon – Suomessa pelaava lupaus on Kekäläiselle etu sinänsä, vaikka Kňažko ei kärkivaraus olekaan.

Paljon merkittävämpi etu Blue Jacketsille ja Kekäläiselle on se, että Domi saatiin heti kiinnitettyä kahden vuoden sopimukseen 5,3 miljoonan dollarin keskimääräisellä vuosiansiolla. Tämän jälkeen toisen polven kanadalaishyökkääjällä onkin mahdollisuus kokeilla arvoaan vapaiden agenttien markkinoilla.

Anderson puolestaan oli pelillisten ominaisuuksiensa vuoksi tavoiteltu pelaaja, mutta aiemmat sopimuserimielisyydet ja olemassa oleva mahdollisuus päätyä välimiesoikeuteen ja kauden päätyttyä rajoittamattomaksi vapaaksi agentiksi myös karkottivat seuroja.

Blue Jackets on huhuissa yhdistetty jopa Taylor Halliin, mutta lisävahvistuksia hyökkäykseen on joka tapauksessa odotettavissa.

Blue Jackets sai kaupan paremman pelaajan ja lisäksi varausoikeuden, joten Kekäläisen voi nähdä neuvottelujen voittajana.

Domi on mainio kakkossentteri Dubois'n takana ja pystyy pelaamaan myös laidassa. Ympäristö on myös merkittävästi paineettomampi kuin Canadiensin kärkisentterinä. Tosin räiskyvä päävalmentaja John Tortorella kyllä osaa luoda painetta myös Blue Jacketsin pelaajiin.

Domin hankinta oli vasta ensimmäinen askel kohti uutta kautta: Kekäläinen jatkoi pelaajapolitiikkaa ostamalla ulos floppisentteri Alexander Wennbergin sopimuksen ja seuraavaksi on neuvoteltava Dubois'lle jatkosopimus.

Blue Jackets on huhuissa yhdistetty jopa kovimpaan vapaaseen agenttiin Taylor Halliin, mutta lisävahvistuksia hyökkäykseen on joka tapauksessa odotettavissa. Palkkatilan saamiseksi puolustajat Ryan Murray ja David Savard sekä jompikumpi maalivahtikaksikosta Elvis MerzlikinsJoonas Korpisalo on mainittu kauppahuhuissa. 

Blue Jackets on historiansa aikana vain kertaalleen päässyt pudotuspelien toiselle kierrokselle, ja seuran markkina-arvo on NHL:n huonoimpia. Nämä faktat eivät kuitenkaan ole estäneet aiemmin ja tuskin estävät jatkossakaan Kekäläistä tekemästä uhkarohkeita siirtoja ja lähes taikatemppuja joukkuettaan parantaakseen.

Kekäläinen on Nashville Predatorsin maineikkaalta David Poilelta käytännössä varastanut Seth Jonesin annettuaan vaihdossa sittemmin taantuneen Ryan Johansenin. Toissa kaudella suomalainen jätti julkisesta paineesta huolimatta hyödyntämättä pelaajamarkkinoilla suurimmat tähtensä Panarinin ja Sergei Bobrovskin, jotka olivat jäämässä vapaiksi agenteiksi ja tämän lisäksi hankki kaksi tavoiteltua ”vuokrapelaajaa” Matt Duchenen ja Ryan Dzingelin.

Andersonin vaihto Domiin on jo Blue Jacketsin kokoonpanon vahvistamista, mutta Kekäläisen historian valossa kuitenkin vasta hyvä alku.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös