Mielipide

Jukka Rautakorpi osaa sittenkin valmentaa myös yksilöitä − Ben Blood on Tapparalta loistava hankinta

LIIGA / Kolumni
Monet tamperelaiset hieraisivat maaottelutauolla silmiään, kun Tappara ilmoitti hankkineensa Liigassa lähinnä sotkua aiheuttaneen puolustaja Ben Bloodin. Yhdysvaltalainen on osoittanut tulleensa kirvesrintoihin vahvistukseksi.

Maaottelutauon kynnyksellä tapahtui jotain sellaista, mitä Liiga-uutisoinnissa ei uskottu tapahtuvan. Sarjan jäähykuninkuuden tuplavoittaja ja toinen toistaan härskimmistä kolttosista tunnettu Ben Blood pestattiin Englannin pääsarjasta Liigaan − kestomenestyjä Tapparaan.

Blood huiski kolme kautta vuosina 2015-18 Pelicansin ja Ässien takalinjoilla. Tuskin kukaan muistaa, millaisia pelillisiä kykyjä miehellä voisi olla. 29-vuotiaan ansiolistalla on lukuisia pelikieltoja mitä erikoisemmista tapauksista.

Miksi Tapparan kaltainen, menestyksestä kamppaileva joukkue pestaisi sikailijan, joka ei ole Liigassa näyttänyt pelillisen osaamisen häivähdystäkään?

Alkukauden Euroopan mutasarjoihin lukeutuvassa Englannin pääsarjassa pelannut Blood saalisti 12 ottelussa tehot 3+4=7. Jäähyminuutteja kertyi tavalliseen tapaan paljon − 31 minuuttia.

Rautakorven pelioppaasta löytyi salainen lisäpöytäkirja

Jukka Rautakorpi näyttää tietävän jotain, mitä kukaan muu ei ole aiemmin osoittanut tietävänsä. Niin Lahdessa kuin Porissakin on ihmetelty, mitä räiskyvän persoonan kanssa seuraavaksi tapahtuu.

Jukka Rautakorpi näyttää tietävän jotain, mitä kukaan muu ei ole aiemmin osoittanut tietävänsä.

En ole pitänyt Rautakorpea kummoisena ihmisten johtajana, vaan ennemminkin pelillisenä maestrona. Bloodin kouliminen kaidalle polulle on iso sulka hattuun kokeneelle luotsille. Sinioranssit saavat takuulla nauttia prosessin hedelmistä sitä enemmän, mitä pidemmälle kausi etenee.

MM-kisoissakin pelannut Joonas Järvinen oli alkukauden Tapparassa keikkamiehenä käytännössä pitkään poissa olleen Tuukka Mäntylän tuuraajana. Järvinen lähti KHL:ään, joten Tappara tarvitsi uuden äijän.

Blood tuli Tampereelle vastaamaan tarpeeseen, jonka käytännössä vain pelitavallaan mainetta niittänyt Rautakorpi adjutantteineen näki. Kyvykkäät nuoret Juho Rautanen ja Toni Utunen joutuvat yhä odottamaan vuoroaan.

Soturiasenteella valjastettu yhdysvaltalainen on suitsittu Hakametsän koppikäytävän uumenissa sellaiseen mielentilaan, että vastustaja saa varoa − nimenomaan sitä kuinka hyvä puolustaja Blood on.

» Lähetä palautetta toimitukselle