Jokereilla mahdollisuus kääntää kurssinsa isännöidessään Kunlun Red Staria

KHL / Ennakko
Jokerit on voittanut aiemmat Kunlun-kotiottelunsa.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Mytištšiin koronapandemian vuoksi Pekingistä muuttanut kiinalaisryhmä on ollut suotuisa vastus helsinkiläisjoukkueelle.

Jokerit on voittanut kahdeksasta aiemmasta ottelusta seitsemän ja Kunlunin toistaiseksi ainoa voitto helsinkiläisistä näki päivänvalon 12. tammikuuta vuonna 2017 Pekingissä pelatussa ottelussa.

Pelaajalegenda Aleksei Kovalevin luotsaama kiinalaisjoukkue on viime otteluissa ollut tuskaisessa tappioputkessa, sillä viidestä aiemmasta ottelustaan joukkue on napannut ainoastaan yhden pisteen hävittyään Salavat Julajev Ufalle jatkoajalla päättyneessä ottelussa.

Red Starissa ei tällä kaudella pelaa ainuttakaan suomalaista. Joukkueen alkukausi on ollut murheellinen, sillä 25 ottelun jälkeen sijoitus on itäisen konferenssin viimeinen. Muutoksia sarjataulukon sijoitukseen Helsingistä kaivetulla vierasvoitolla ei olisi. Neftehimik Nižnekamsk pitäisi taulukon 11. sijan, vaikka Red Star voittaisi Jokerit. Joukkueen paras pistemies on 12 pisteellään venäläishyökkääjä Ivan Nikolishin.

Jokereille viiden ottelun tilasto on valoisampi, sillä kahdesta perättäisestä tappiosta huolimatta kolmesta aiemmasta pelistä on tullut kaksi jatkoaikavoittoa.

Lauri Marjamäki ei vielä palaa penkin taakse, mutta helsinkiläisjoukkueen kokoonpanoon tekevät paluun Antti Pihlström, Veli-Matti Savinainen ja Jordan Schroeder. Jokereilla onkin oiva sauma kääntää kurssinsa vieraiden kustannuksella kohti parempia otteita. 

Jokerien kokoonpano Kunlun-ottelussa:

Jesse Joensuu – Peter Regin – Brian O'Neill 
Henrik Haapala – Jordan Schroeder – Nicklas Jensen
Veli-Matti Savinainen – John Norman – Iiro Pakarinen
Antti Pihlström – Saku Mäenalanen – Marko Anttila 
Konsta Hirvonen

Mikko Lehtonen – Jonathan Pudas
Jakub Krejčík – Viktor Lööv
Joonas Järvinen – Alex Grant

Anders Lindbäck (Janis Kalnins)

» Lähetä palautetta toimitukselle